EMAG

EMAG

24.04.2012

Csm Tragoviste - targu mures

CSM Târgovişte

CSM Târgovişte

Târgoviştea s-a obişnuit să bată Târgu Mureş şi chiar dacă sâmbăta trecută a făcut-o mult mai clar decât în jocurile din sezonul regulat, încărcătura meciului a fost alta. În play off e clar pentru toată lumea că se respiră alt aer. Mai curat, mai parfumat, dar uneori atât de tare încât te poate leşina dacă n-ai experienţa necesară de a-l inhala cu măsură.

În primul meci din semifinală jucătoarele târgoviştene au arătat că au învăţat ceva din episodul mai puţin plăcut din „dubla”cu Timişoara.
Au lăsat la vestiar suficienţa şi au intrat mai concetrate pe parchet. După primele minute în care ardelencele au trimis-o în „aţe” din toate poziţiile ne gândeam deja la un nou episod în care Municipalul va trage din greu pentru victorie situaţie care, cu siguranţă, ar fi inflamat spiritele atât în tribune cât şi în seria semifinală.
Târgoviştencele au redresat uşor şi sigur barca şi au făcut ce ştiu ele mai bine: şi-au făcut jocul. Primele două sferturi au fost unele dintre cele mai bune făcute de CS Municipal în ultimele luni. Pe lângă eficienţa din atac (41 de puncte în 20 de minute, într-o semifinală de Campionat Naţional) dâmboviţencele s-au apărat cu minte, anihilându-le principalele arme ale târg mureşencelor. Diferenţa şi soarta primei ciocniri dintre CSM şi Nova Vita a fost tranşată până la pauză şi n-a mai putut fi schimbată nici măcar de vulcanicul Jojic, care a dezlănţuit, probabil, o adevărată furtună în vestiar.
Următoarele două părţi nu au mai fost la fel de spectaculoase. Nici măcar mai bune pentru elevele lui Nini. Ce-i drept, târgoviştencele nu mai aveau nici motive să încerce umilirea dversarului. Aşa că au făcut ceea ce în fotbal se numeşte „îngheţarea meciului”. Erorile au fost trecute mai uşor cu vederea de suporterii târgovişteni, care au privit lucrurile oarecum pragmatic şi s-au bucurat de victorie, dar şi de perspectiva unei noi calificări a Târgoviştei în finala Campionatului Naţional după doi ani de aşteptare.
Miercuri e un nou meci direct. De la 19.30, la Târgu Mureş. Aceiaşi protagonişti, aceeaşi miză. Nouă, susţinătorilor CSM-ului ne place să credem că va fi şi acelaşi rezultat ca sâmbătă, dar nu vom ştii decât când sirena va suna finalul confruntării din inima ţării.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu