EMAG

EMAG

28.06.2012

Cîrstea, în turul III la Wimbledon

Performanţă senzaţională pentru Sorana Cîrstea (22 de ani, 52 WTA) în turul secund la Wimbledon. Jucătoarea din România s-a calificat în turul trei la turneul de la All England Lawn and Tennis and Croquet Club, după c a reuşit să o învingă pe Na Li 30 de ani, 11 WTA, cap de serie 11), scor 6-3, 6-4.
După doar 90 de minute petrecute pe iarba londoneză în primul tur, când a trecut cu 6-4, 6-1 de franţuzoaca Pauline Parmentier (70 WTA), Sorana a repetat isprava (93 de minute a durat partida contra chinezoaicei), de data aceasta în faţa unei jucătoare care îi pusese mari probleme în confruntările precedente. Asiatica a îngenuncheat-o de două ori pe Cîrstea, pe zgura de la Roland Garros. În 2011, în turul al treilea, românca i-a smuls doar patru gameuri, pentru ca în acest sezon să-i ia în manşa de debut doar trei gameuri. Pe iarbă însă, întâlnirea a căpătat o altă turnură.
Partida a fost una echilibrată, Sorana reuşind să îşi păstreze nervii tari în momentele cheie (a convertit 4 mingi de break din 9, faţă de adversară, care a fructificat doar 2 şanse din cele 12 oferite de româncă).
În turul următor, Cîrstea va da piept cu Maria Kirilenko (Rusia), care a trecut în turul secund de Lourdes Dominguez Lino (Spania), de-o manieră categorică: 6-1,6-2. Sorana o conduce pe jucătoarea rusă în întâlnirile directe cu scorul de 2-1, ultima partidă consemnându-se pe iarbă. În 2008, la turneul de la Hertogenbosch, tenismana noastră s-a impus cu 7-5, 6-4.
Prin calificarea în turul trei, românca şi-a asigurat 38.875 de lire sterline.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu