EMAG

EMAG

20.07.2012

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, iar altul a fost rănit uşor, joi seară, după ce motoscuterul pe care se aflau a căzut 30 de metri într-o prăpastie de pe versantul dâmboviţean al Munţilor Bucegi

Bărbat în stare gravă şi altul rănit uşor, după ce motoscuterul pe care erau a căzut într-o râpă
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, cei doi bărbaţi aflaţi pe motoscuter coborau pe DJ 713, dinspre zona Dichiu spre localitatea Moroieni. La un moment dat, bărbatul de 47 de ani, care conducea motoscuterul, a pierdut controlul direcţiei, vehiculul căzând într-o prăpastie.

"Noi am fost anunţaţi prin servicul unic de urgenţă 112 de către o persoană. La faţa locului s-au deplasat jandarii montani de la postul montan Padina, care i-au scos pe cei doi, un tânăr de 21 de ani, din Bezdead, şi un bărbat de 47 de ani, din Pucioasa. Primele cercetări arată că bărbaţii erau pe motoscuter, coborau de la Dichiu pe DJ 713 spre Moroieni, iar la un moment dat, cel de 47 de ani a pierdut controlul vehiculului, într-o curbă la stânga, iar motoscuterul cu cei doi a căzut 30 de metri într-o prăpastie mult mai adâncă. La 30 de metri s-a oprit căderea lor", a spus Vătăşelu.

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa au scos motoscuterul din râpă.
La faţa locului, au ajuns şi o ambulanţă de la Fieni, judeţul Dâmboviţa, şi un echipaj SMURD de la Sinaia.
Bărbatul de 47 de ani, rănit grav la cap şi cu fracturi, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Sinaia, iar cel de 21 de ani a suferit leziuni minore, refuzând internarea.
Tânărul de 21 de ani a declarat jurnaliştilor că el şi prietenul său se întorceau de la munte, unde au consumat băuturi alcoolice, iar, la un moment dat, motoscuterul pe care se aflau a căzut în râpă, oprindu-se într-o zonă cu arbuşti de conifere. Ulterior, tânărul, a încercat să sune la 112 de pe telefonul mobil şi, constatând că nu are semnal, a urcat 30 de metri până la şosea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu