EMAG

EMAG

01.12.2012

România, scuturată de un VÂNT PUTERNIC. PROGNOZA PE TREI ZILE

România, scuturată de un VÂNT PUTERNIC. PROGNOZA PE TREI ZILE
România, scuturată de un VÂNT PUTERNIC. PROGNOZA PE TREI ZILE
Seara şi noaptea, aria ploilor va cuprinde toate regiunile, iar mai ales în sud-est cantităţile de apă vor fi însemnate, izolat peste 25 l/mp. În zonele de munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul se va înteţi în sudul, sud-estul teritoriului şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade.

Răcirea vremii continuă şi în Capitală - cerul rămâne acoperit de nori, iar mai ales spre seară şi noaptea va ploua. Vântul va sufla în general moderat, iar temperatura maximă va fi de 8-9 grade.

Săptămâna debutează cu vreme capricioasă, determinată de un ciclon prezent în zona de est a ţării. Prin urmare vom avea parte de un început de săptămână cu mulţi nori şi precipitaţii, mixte în regiunile vestice, centrale si nordice, iar mai ales la începutul zilei, ploi ce mai pot fi însemnate în Muntenia, Dobrogea şi jumătatea sudică a Moldovei. Doar în Oltenia soarele se va arata printre nori, iar ploile vor fi pe arii mai restrânse.

La munte va ninge. Vântul va sufla cu putere îndeosebi în estul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 si 11 grade.

În Bucureşti – nori grei şi ploaie în special în prima parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade – usor peste media climatologică a datei.

Marţi, o zi mai rece, dar mult mai bună decât precedentă - norii se răresc în toate regiunile ţării şi doar cu totul izolat mai sunt posibile ploi slabe si de scurta durata în sud şi sud-est.

La munte, dar şi în Maramureş şi estul Transilvaniei sunt condiţii să ningă slab. Vântul va mai avea unele intensificări în sudul şi estul teritoriului. Temperatura aerului va continuă să scadă, astfel la amiază se vor înregistra între minus 2 şi 7 grade.

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi nu este exclus ca trecător să cadă câţiva stropi. Vântul se va menţine sprinten, iar temperatura maxima va fi de 6-7 grade.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu