EMAG

EMAG

28.02.2012

crima in BILCIURESTI

TÂLHARII FAC LEGEA La Bilciureşti, oamenii dorm cu furcile lângă ei de frica lor. Astăzi, un bătrân de 90 de ani a fost găsit mort în casă

Sătenii din Bilciureşti sunt terorizaţi zi şi noapte de o bandă de tâlhari care dau spargerea fără ca poliţia să îi prindă. Nu de puţine ori, atunci când proprietarii opun rezistenţă, ajung victime sigure ale hoţilor. Aşa s-a întâmplat astăzi când un bătrân de 90 de ani, dascăl la biserica din sat, a fost găsit mort în casă, având o lovituă în zona capului.

"Poliţia nu e în stare de nimic"
Se pare că bătrânul a mai fost vizitat de hoţi în câteva rânduri. De altfel, sătenii au ajuns să doarmă înarmaţi ca să fie siguri că mai apucă dimineaţa. „Am juns să dormim cu furcile şi cu topoarele sub pernă ca să ne apărăm de aceşti indivizi. Nimeni nu ia nicio măsură. Poliţia nu e în stare de nimic. Atunci când reuşeşte să îi prindă, a doua zi le dă drumul. E vai de capul nostru aici. Pe săracul bătrân l-au prădat de cinci ori. Ce a făcut poliţia!”, ne-a spus un bărbat.

Victima, spun sătenii şi rudele, avea puşi deoparte banii de pensie şi banii de înmormântare.
Poliţiştii vorbesc doar despre o moarte suspectă şi un cerc la fel de suspect. Trupul bărbatului a fost depus la Morga Spitalului Judeţean din Târgovişte pentru autopsiere. Urmează să se stabilească în ce fel a murit bătrânul.
PARADOX La Bilciureşti, unde există cel mai mare depozit de gaze naturale din România, oamenii se încălzesc cu lemne
Stau pe o comoară dar nu au parte de ea. La Bilciuresti, acolo unde există cel mai mare depozit de înmagazinare a gazelor din România, oamenii îşi încălzesc locuinţele tot cu lemne. Primăria spune că nu îi poate ajuta pe oameni pentru că nu are fondurile necesare pentru a realiza alimentarea cu gaze a comunei. Aproximativ 6.000 de lei ar costa racordarea la gaze a fiecărei gospodării, dacă s-a găsi un investitor care să extragă gazul special pentru locuitori.
“A fost o discuţie şi un investitor trebuia să investească la noi, dar condiţia era ca 51% din locuitorii comunei să se racordeze. Noi putem să depăşim acest procent dar numai cu ajutorul unor investitori care să vină pe raza comunei Bilciureşti să folosească gaze naturale iar consumul de gaze să depăşească cele 51 de procente”, a declarat Eftimie Simion, primarul comunei Bilciureşti.


Capacitate de 1.130 de milioane de metri cubi de gaze

Depozitul de înmagazinare a gazelor naturale de la Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa, are o capacitate de 1.130 de milioane de metri cubi. Următorul ca mărime, cel de la Sărmăşel (judeţul Mureş), are o capacitate de 700 de milioane de metri cubi. Cu toate acestea, oamenii se încălzesc tot cu lemne. De multe ori acestea îngheaţă, iar dacă sunt băgate aşa în sobă, nu ard.



Cu lemne se încălzeşte şi familia Dobre. “Am avea confort mult sporit dacă am avea gaze. Nu ne-am mai chinui cu lemnele. De multe ori am băgat în sobă ştulete de porumb ca să fac căldură până am putut să iau şi eu din zăpadă nişte lemne”, a declarat Nicolae Dobre.

Zăcăminte uriaşe descoperite în mijlocul comunei

Recent a fost descoperit un alt bazin imens de gaze, chiar în mijlocul comunei dar degeaba dacă nu are cine să le extragă. “Ar fi şi ieftin şi nu s-ar mai consuma atâtea lemne. Ar fi igienă în casele oamenilor, nu ar mai avea cenuşă, praf. Ar fi alte condiţii în biserici, în şcoli, în căminul cultural. Ar fi alte condiţii la primărie, la grădiniţă”, a mai spus Eftimie Simion.



Depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale reprezintă un factor extrem de important pentru asigurarea furnizării în timpul perioadelor cu cerere ridicată şi prin intermediul lor se poate face suplimentarea livrărilor în cazul diminuării producţiei interne şi a importurilor.

EUROVISION 2012: un manelist a trecut de preselecţie

Piesele alese pentru selecţia naţională se vor afla în direct, pe internet
Melodiile care aparţin cântăreţilor Cătălin Josan şi Aurelian Temişan nu au reuşit să treacă de preselecţie, scrie ziarul Click, anunţând că una dintre melodiile cântăreţului de manele Liviu Mititelu a fost acceptată în această primă fază.

Pe lângă Liviu Mititelu, au rămas în competiţie şi: Mandinga, Simona Nae, Popas Band, Lucian Viziru şi Lora. Cei respinşi sunt: Parlament, Aurelian Temişan, Cătălin Josan, Antract, Blaxy Girls, Amadeus. Există posibilitatea ca unii artişti să nu fi respectat regulamentul şi, spune Dan Manoliu, şeful delegaţiei României la Eurovision, citat de Click, să nu fi completat corect toate formularele. Aceştia au avut câteva ore la dispoziţie pentru a face modificările necesare.

Luni au fost deschise plicurile, iar marţi urmează ca, la sediul TVR din Bucureşti, în prezenţa juriului numit de Televiziunea Română, să aibă loc audiţia şi preselecţia melodiilor înscrise. Juriul va desemna compoziţiile care vor intra în spectacolul live din 10 martie de la TVR 1, atunci când va fi aleasă melodia care ne va reprezenta în mai, la Eurovision 2012. Pentru a putea participa la finala din 26 mai, România trebuie să treacă mai întâi de semifinale.

FBI va opri internetul

8 martie, ziua în care FBI va opri internetul. VEZI CUM POŢI RĂMÂNE CONECTATMilioane de persoane ar putea rămâne fără internet pe 8 martie
În 2011, autorităţile din Estonia au reţinut şase bărbaţi suspectaţi că ar fi creat un virus de tip troian numit DNSChanger. După ce a fost lansat pe internet, virusul a infectat calculatoare în peste 100 de ţări, dintre care peste 500.000 numai în Statele Unite.
Troianul DNSChanger îi face pe utilizatori să navigheze pe diferite website-uri false, create în scopul unor escrocherii, prin modificarea setărilor DNS ale calculatoarelor pe care le folosesc.
Calculatoarele care alcătuiesc Internetul se găsesc unul pe altul prin intermediul unor numere, fiecare număr (numit adresă IP sau adresă Internet Protocol) aparținând unui anumit dispozitiv aflat în rețea. Întrucât pentru oameni este dificil să rețină liste lungi de numere, sistemul de nume de domenii (DNS) folosește litere în locul numerelor, creând o legătură între o anumită serie de litere și o anumită serie de numere. Spre exemplu, siteul Facebook este identificat de către rețeaua virtuală ca având adresa 69.171.242.12. Puteţi accesa populara reţea de socializare tastând în browser această combinaţie de cifre.
Virusul a făcut calculatoarele utilizatorilor să acceseze alte servere DNS decât cele agreate de providerii de internet. Aceste servere DNS create de hackeri îi direcţionau pe utilizatori spre site-uri clonă, create pentru realizarea unor escrocherii. Utilizatorii obişnuiţi nu remarcă nimic, pentru că în bara browserului apare o adresă web perfect de încredere.
După ce au descoperit escrocheria, FBI a înlocuit serverele rău-intenţionate cu unele surogat, însă soluţia a fost temporară de la bun început. Data limită până la care FBI poate ţine aceste servere-surogat în funcţiune este 8 martie. Când le vor închide, milioane de oameni din toată lumea vor rămâne fără internet.
Pentru a evita acest scenariu, utilizatorii de internet trebuie să verifice întâi de toate dacă computerele lor au fost infectate. Este vorba atât de PC-uri, cât şi de Mac-uri. Pentru a face asta, trebuie să verificaţi setările de DNS ale calculatoarelor dumneavoastră.
CUM VĂ PUTEŢI VERIFICA SETĂRILE DNS
Iată cum puteţi să vedeţi dacă computerul dumneavoastră a fost infectat, potrivit unui raport tehnic al Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, publicat pe 14 noiembrie 2011.
a. Windows
i. Deschideți meniul de start
ii. Selectați Run
iii. Tipăriți: cmd.exe [si apasati ENTER]
iv. În fereastra nou deschisă scrieți urmatoarea comandă: ipconfig /all [și apăsați ENTER]
v. Cautați în informațiile furnizate liniile ce conțin “DNS Servers”. De obicei acestea sunt 2 sau 3 adrese IP. Notați aceste adrese IP.
b. Apple
i. Mergeți în System Preferences
ii. Selectați Network
iii. Selectați conexiunea folosită pentru acces la Internet (uzual AirPort sau Ethernet)
iv. Selectați Advanced
v. Selectați tab-ul DNS
vi. Notati adresele IP.
c. Router propriu
Malware-ul DNSChanger este de asemenea capabil să schimbe setările DNS a anumitor routere de tip SOHO (Small Office Home Office) cum ar fi: Linksys, D-Link, Netgear și Cisco, dacă numele de utilizator și parola sunt cele implicite. Pentru a depista dacă setările DNS ale routerului dvs au fost schimbate consultați manualul routerului, secțiunea “Servere DNS”. În cazul în care serverele DNS utilizate sunt în intervalul de adrese IP de mai jos, unul din calculatoarele conectate la routerul dvs este infectat cu DNSChanger.
Oricare dintre adresele de IP de mai jos reprezintă servere cu intenţii rele:
de la 85.255.112.0 la 85.255.127.255
de la 67.210.0.0 la 67.210.15.255
de la 93.188.160.0 la 93.188.167.255
de la 77.67.83.0 la 77.67.83.255
de la 213.109.64.0 la 213.109.79.255
de la 64.28.176.0 la 64.28.191.25
Dacă vedeţi oricare dintre aceste IP-uri, înseamnă că computerul (sau router-ul) vostru a fost infectat. În acest caz, cea mai bună soluţie este să apelaţi la un specialist pentru ajutor.
Asta pentru că, în afară de redirectarea traficului web al utilizatorilor către site-uri modificate, DNSChanger poate de asemenea afecta instalarea actualizărilor de securitate la nivelul sistemului de operare și al antivirusilor. Acest fapt ridică semnificativ riscul ca PC-urile sau Mac-urile să fie de asemenea vulnerabilă la infectarea cu un alt malware.

27.02.2012

Accident ilfoveni

O copilă de nouă ani a fost rănită, în această dimineaţă, pe DN71, în localitatea Ilfoveni!
Fetiţa se îndrepta spre şcoală, iar la un moment dat a fost accidentată de o maşină.

Şoferul susţine că micuţa i-a sărit în faţă şi n-a mai reuşit s-o evite.

Rănita a fost transportată la Spitalul Judeţean din Târgovişte şi este în afara pericolului, spun medicii.

Biroul de presă al IPJ Dâmboviţa se laudă în numeroase comunicate că previne accidentele, dar rezultatele se regăsesc doar pe hârtie...

26.02.2012

AU RAS de ea apoi au plans...

A cantat dumnezeieste si i-a facut SA PLANGA pe cei care la inceput AU RAS de ea


De profesie medic ginecolog, în vârstă de 56 de ani, Cobzariu Constanţa aşteapta şansa de a se face auzită încă din copilărie. Pentru pasiunea sa, muzica, s-a lăsat chiar şi de fumat, iar prestaţia sa, deşi urmarită la început cu neîncredere, a cucerit de la primul sunet întreaga sală.

Juraţii au fost impresionaţi de interpretarea magică a melodiei "Ave Maria", plină de emoţie, venită parcă dintr-o altă lume în care vocea concurentei a purtat întreaga sală. Andra s-a ridicat în picioare şi a aplaudat frenetic.

"Acesta a fost visul vieţii mele", a spus doamna Constanţa cu sufletul plin de emoţie, vis care i s-a împlinit odată cu participarea ei la "Românii au talent". A primit 3 de DA uriaşi şi a simţit că s-a născut a doua oară

Horoscopul primăverii

BERBEC 21.03 - 20.04


DRAGOSTE: Luna martie vine cu foarte multă impulsivitate, care poate afecta serios calitatea deciziilor pe care le iei. Nevoile tale afective sunt mai mari şi ceri dovezi care să susţină cuvintele celor care îţi fac diverse declaraţii. Aprilie anulează parţial agresivitatea din luna precedentă, iar în mai eşti mai senin(ă) şi ai mai puţine îndoieli cu privire la relaţii.

CARIERÅ: Din a doua jumătate a lui martie vei dori să recuperezi timpul pierdut, să iei punct cu punct fiecare plan nerealizat şi să faci totul pentru a-l pune în practică. Luna aprilie se menţine în aceeaşi linie - ai ambiţii explozive, care apar şi dispar în funcţie de dispoziţia ta. Abia în mai vei înţelege că nu e cazul să te consumi atât de mult, când realitatea îţi arată clar că nu e loc de realizări remarcabile.

SÅNÅTATE: Luna martie se anunţă delicată - în prima jumătate se poate discuta despre reluarea unor proceduri medicale care au fost efectuate la finalul anului trecut, iar în cea de-a doua, informaţiile alarmante s-ar putea înmulţi, fără să aibă însă o bază reală. Atenţie la funcţiile digestive!

BANI: Luna martie poate veni cu o diminuare în loc de mărire sau cu o dezamăgire provocată de un superior. Aprilie aduce un pic de noroc financiar, dar cu muncă şi cu asumarea unor eforturi. În mai se va pune problema unor recompense, dar numai ca o formă de stimulare a excelenţei.

Gemenii decid să se căsătorească


TAUR 21.04 - 21.05


DRAGOSTE: Martie este o lună în care retractilitatea sentimentală e la fel de mare ca şi până acum, dar în aprilie începi să-ţi revii, iar în mai ai putea fi într- o formă mult mai bună. Toate lunile de primăvară îţi vor pune la încercare încrederea în oameni, în cei pe care îi iubeşti în mod special. Nu este o perioadă favorabilă pentru schimbările majore, dar dacă eşti implicat(ă) într- o relaţie de durată, care a trecut deja testul timpului, nimic nu te împiedică să îţi pui în aplicare intenţiile.

CARIERÅ: Luna martie se anunţă delicată, din cauza unor situaţii asupra cărora nu vei avea nici un control, pentru că deciziile nu depind de tine şi nici nu ţi se cere părerea în vreun fel. Aprilie mai detensionează puţin atmosfera, iar luna mai îţi este favorabilă. Fii mai atent(ă) la calitatea relaţiilor cu colegii şi cu superiorii! Acesta este secretul succesului tău, să ştii să colaborezi eficient, să-i laşi pe alţii să îşi asume responsabilităţi, iar tu să faci ceea ce te pricepi. Tendinţa de a controla totul se poate întoarce împotriva ta.

SÅNÅTATE: Luna martie nu te găseşte într-o formă prea bună. Se accentuează anumite probleme ale capului şi ale rinichilor şi se instalează o epuizare nervoasă. Aprilie continuă cam la fel. Luna mai aduce un oarecare suport pentru refacerea fizică şi psihică, dar numai dacă eşti dispus(ă) să faci un efort, să te documentezi, să afli şi să pui în aplicare diverse procedee de reechilibrare a organismului. Ar fi bine să faci nişte schimbări în programul zilnic, mai ales în cel de muncă, pentru că de la serviciu vine stresul care ţi-ar putea deregla starea de sănătate.

BANI: Este o primăvară încărcată de pericole în acest domeniu, majoritatea provocate de lăcomie. În martie te “loveşte” o dorinţă nemăsurată de a-ţi vedea visurile realizate, indiferent de mijloace, iar tentaţia principală va fi să foloseşti cele mai ciudate căi pentru a-ţi spori beneficiile, fără să calculezi riscurile. În aprilie dispare şi ultima piedică morală sau ultima reţinere şi vei miza totul pe o singură carte. În mai ajungi să crezi că toate decurg conform planului. Nimic mai fals! La vară vei descoperi că te-ai înşelat.

GEMENI 22.05 - 21.06


DRAGOSTE: În martie ai putea simţi nevoia de a-ţi dovedi, în primul rând ţie, că eşti decis(ă) să acorzi încredere persoanei iubite şi că sentimentele tale sunt reale, nu au apărut din nevoia de a alunga singurătatea şi nici nu sunt rezultatul vreunui calcul. În aprilie ai putea lua decizii bruşte, transformând o relaţie de prietenie într-una sentimentală şi invers. Nu este exclus să iei hotărârea de a te căsători. În mai revii la un comportament mai previzibil.

CARIERÅ: Luna martie vine cu momente tensionate, cu dezamăgiri, renunţări şi posibile concedieri. Aprilie este o lună ceva mai revigorantă, în care te remontezi şi descoperi că poţi colabora cu un prieten sau cu o rudă pentru a face ceva bun împreună. În mai se risipesc cele mai importante motive de stres de la serviciu, deşi vei rămâne cu nemulţumiri legate de locul pe care îl ocupi şi de sarcinile profesionale care-ţi revin.

SÅNÅTATE: În martie trebuie să tratezi cu atenţie semnalele corpului şi să eviţi exagerările. Stresul şi problemele din familie pot produce unele dereglări ale metabolismului, scăderea apetitului sau disfuncţionalităţi digestive. În aprilie se poate vorbi de o revenire la un tonus mai bun, iar în mai ai ocazia să repari ce s-a stricat, prin contactarea unor specialişti.

BANI: În martie te-ai putea vedea obligat(ă) să restitui un împrumut sau să dai nişte bani sub forma unei despăgubiri. În aprilie primeşti un ajutor - o rudă preia anumite responsabilităţi sau un prieten începe un proiect ambiţios şi îţi propune să participi. În mai, grijile financiare sunt mai puţine şi mai uşor de rezolvat, dar nu trebuie neglijate plăţile prevăzute în documente oficiale, pentru a nu se ajunge la altfel de probleme.

Leilor nu prea le ajung banii


RAC 22.06 - 22.07


DRAGOSTE: Martie este o lună intensă, care va scoate la lumină multe probleme. Evenimentele programate în această lună s-ar putea amâna sau anula, iar cele din aprilie se pot reprograma. În mai se creează condiţii favorabile pentru o nouă idilă sau pentru a reface legătura cu o persoană care a avut un rol important în viaţa ta.

CARIERÅ: Luna martie se anunţă dificilă şi în acest domeniu, din cauza unor evenimente asupra cărora nu vei avea prea mare control - proiecte importante ar putea fi amânate sau, mai rău, anulate. Aprilie vine cu puţine provocări, dar trebuie reparat ce s-a stricat în luna anterioară. În mai se anunţă mai puţine complicaţii, dar rămâne valabilă tendinţa partenerilor de afaceri de a te provoca în fel şi chip pentru a dovedi că încrederea ce ţi-a fost acordată a fost bine plasată.

SÅNÅTATE: Luna martie poate aduce unele pericole la adresa echilibrului tău, din cauza numeroaselor complicaţii profesionale. Aprilie accentuează această tendinţă, mai ales acolo unde au existat probleme în trecut şi nu s-au luat măsuri. În mai, organismul începe să se refacă după perioada de suprasolicitare, dar trebuie ajutat cu odihnă şi cu o alimentaţie corespunzătoare.

BANI: În martie nu mai simţi nevoia să faci planuri cuminţi, ca în primele două luni ale anului, ci să iei măsuri pentru a avea beneficii. Aprilie este ceva mai calmă, dar nu vor lipsi urgenţele familiale şi profesionale care te pot băga la cheltuieli. Luna mai vine cu mai multe posibilităţi de dezvoltare, prin implicarea într-un proiect de amploare la serviciu. Se recomandă să eviţi, mai ales în martie, cheltuielile necugetate, care, deşi nu te caracterizează, tear putea tenta în momentele de slăbiciune.

LEU 23.07 - 22.08


DRAGOSTE: Luna martie se anunţă explozivă pentru cei care nu au reuşit să se implice până acum într-o relaţie sentimentală. Aprilie aduce la fel de mult dinamism, dar situaţiile vor avea tendinţa de a se încadra în limite mai uşor de prevăzut şi de controlat, iar luna mai este deosebit de benefică pentru relaţiile sentimentale. Scad pretenţiile faţă de partenerul de cuplu şi vei fi mai dispus(ă) să oficializezi relaţia în care eşti implicat(ă).

CARIERÅ: Luna martie se anunţă foarte complicată la serviciu, mai ales pentru cei care au avansat recent ori şi-au schimbat locul de muncă. Sunt posibile situaţii extreme, de la ascensiune rapidă pe baza meritelor personale la pierderea unor privilegii. Se recomandă evitarea deciziilor cu impact major şi a gesturilor radicale, pentru că pot provoca efecte neaşteptate. Aprilie este foarte bună pentru a demara proiecte legate de studii, iar luna mai este ceva mai calmă.

SÅNÅTATE: Starea de sănătate e strâns legată de starea de spirit, de puterea de a trece peste dificultăţi. O atitudine constructivă îţi poate fi de mare folos în lunile de primăvară, mai ales în martie, când evenimentele nu-ţi vor fi pe plac mai deloc. În aprilie se reface într-o oarecare măsură echilibrul interior, aşa că există şanse să se restabilească şi echilibrul organic. Luna mai este solicitantă, dar aduce mai puţin stres, aşa că te poţi folosi de acest prilej pentru a te îngriji.

BANI: Sectorul financiar reprezintă una dintre sursele principale de nemulţumire până la vară, iar în martie atingi punctul culminant al acestor probleme. Întreaga lună poate fi presărată cu momente dificile şi lipsuri. Ţi-e greu să accepţi situaţia, iar principalul impuls vafi de revoltă, chiar şi atunci când ţi-e clar că nu foloseşte la nimic. Răsturnările de situaţie, unele provocate de alţii, altele, chiar de tine, pot avea un impact nefericit asupra finanţelor tale. Din aprilie începi să-ţi revii, iar luna mai va aduce mult doritul echilibru sau, cel puţin, apropierea de o situaţie ceva mai mulţumitoare.

FECIOARÅ 23.08 - 22.09


DRAGOSTE: Ca şi până acum, vei oscila între implicare şi fugă, între calcul raţional şi dorinţa de a te lăsa în voia unor sentimente care te fac să te simţi vulnerabil( ă). Relaţiile sentimentale se pot strica în martie. Vei încerca să le repari în aprilie, dar vei reuşi, numai parţial, abia în mai. Te aşteaptă o primăvară dinamică, în care vei învăţa multe lucruri despre locul şi rolul sentimentelor în echilibrul general al vieţii tale. Sunt de evitat deciziile radicale şi provocările la adresa celor dragi.

CARIERÅ: Luna martie vine cu destule riscuri, dar acestea nu vor avea un efect imediat asupra traseului profesional. Este posibilă o pierdere importantă de capital de imagine prin asocieri dorite, dar nepotrivite. Aprilie evidenţiază lipsurile de orice fel, inclusiv cele de încredere din partea unor parteneri de afaceri, şi te pun în situaţia de a face concesii pentru a menţine un oarecare echilibru. Luna mai le deschide drumul celor care au de pus în practică proiecte importante.

SÅNÅTATE: Starea de sănătate poate fi afectată de mulţimea de schimbări de situaţie şi de viteza de adaptare de care ţi se cere să dai dovadă. Dintre lunile de primăvară, cea mai delicată poate fi martie, pentru că rezervele de energie sunt minime şi se consumă rapid. Pericolele vin mai ales pe segmentul digestiv. Aprilie este mai calmă la nivelul evenimentelor în acest domeniu, iar în luna mai ai toate şansele să-ţi recapeţi vitalitatea.

BANI: Duci pe umeri, de ceva vreme, povara unor probleme financiare la care te-ai angajat la un moment dat, crezând că merită să faci orice sacrificiu pentru a achiziţiona un bun de folosinţă îndelungată. Nici în această primăvară nu scapi de restricţiile financiare, fie ele autoimpuse sau derivate dintr-un contract anume. Problema este că luna martie vine cu impulsuri nefericite în plan financiar, pentru că vei simţi mai acut dificultăţile şi vei dori să te eliberezi de ele, indiferent de consecinţe. Ai putea lua decizii imprudente, împotriva sfaturilor celor apropiaţi. Aprilie este o lună favorabilă pentru finanţele partenerului sau ale familiei. Luna mai poate fi momentul lansării unor proiecte importante pentru tine, dar acestea nu au ca scop refacerea situaţiei financiare.

BALANŢÅ 23.09 - 22.10


DRAGOSTE: Luna martie este încărcată de dificultăţi în relaţiile de orice fel, mai ales cea de cuplu. Eşti gata oricând să iei decizii la care până acum doar te-ai gândit. După o suită de provocări, vei ajunge să apelezi la gesturi categorice sau la replici dure, care sunt menite să reinstaureze ordinea în familie, iar de aici pot apărea numeroase conflicte. Aprilie este mai puţin explozivă, dar se menţine tendinţa de a testa sentimentele celor dragi, ca şi cum ai vrea să te convingi că merită să îi iubeşti în continuare. În mai este ceva mai puţină agitaţie.

CARIERÅ: Luna martie se anunţă dificilă, pentru că va trebui să te descurci onorabil în situaţii delicate, cu adversari ascunşi, care-ţi vor minimaliza meritele şi vor exagera defectele acţiunilor tale. Tot în martie ai putea avea o iniţiativă curajoasă - să spui adevărul şi să dărâmi în acest fel prejudecăţi şi mecanisme care menţin persoane nepotrivite în funcţii importante. Aprilie vine cu promisiunea unor parteneriate, iar în mai vezi rezultatele muncii depuse la începutul anului.

SÅNÅTATE: În martie, starea de sănătate poate deveni problematică din cauza stresului de la serviciu. Pe fondul nemulţumirilor provocate de partenerii importanţi se pot ivi dezechilibre care să conducă, în timp, la alte probleme. Aprilie vine cu mai puţine provocări, iar luna mai poate fi benefică pentru echilibrul tău general.

BANI: Aproape tot ce câştigi se duce în casă, pe asigurarea celor necesare traiului. Luna martie poate aduce sporirea grijilor financiare, din cauza unor evenimente neprevăzute legate de partenerul de cuplu sau de cel de afaceri. În aprilie se văd primele semne ale revenirii, iar luna mai poate fi prima din acest an în care să respiri ceva mai uşurat(ă) în chestiunile respective.

Săgetătorii sunt epuizaţi




SCORPION 23.10 - 21.11


DRAGOSTE: În luna martie ai putea fi tentat(ă) să abandonezi anumite persoane pentru a te elibera de tensiunea acumulată. Ar fi bine să eviţi orice fel de decizii, în special pe cele care ar putea duce la separarea de partener( ă). Oricât de greu ţi-ar fi, trebuie să rezişti şi mai ales să găseşti puterea de a aşeza lucrurile pe un făgaş normal, făcând sacrificiile necesare. Aprilie te solicită mai mult, dar nu în plan sentimental. Din din mai vei reveni la un stil mai realist, fără exagerări, iar asta poate ajuta la refacerea relaţiilor pe care le credeai compromise.

CARIERÅ: Martie vine cu numeroase provocări, cu tentaţii cărora le vei rezista greu sau deloc, cu dorinţa de a miza totul pe o carte şi cu o sete de dreptate pe care cu greu o vei putea ţine sub control. Vei risca mult, inclusiv în plan financiar, ca să obţii rezultate deosebite, iar lucrurile se vor aşeza abia în luna mai, după ce în aprilie încep să se stabilizeze. Contractele, convenţiile şi orice fel de document oficial semnat în această primăvară vor suferi modificări importante pe parcursul anului.

SÅNÅTATE: Lunile de primăvară aduc foarte multă energie mentală şi un dinamism al evenimentelor care te poate bulversa pe moment. Riscul major e de epuizare, dacă nu ţi-ai pus la punct mecanisme eficiente de refacere şi relaxare. O idee excelentă ar fi să nu duci acasă problemele de la serviciu. Părţile sensibile sunt aceleaşi ca şi până acum - rinichii, zona lombară şi capul, cu toate funcţiile sale. Te poate salva de la numeroase complicaţii adoptarea unui regim de viaţă mai ordonat.

BANI: Lunile de primăvară îţi aduc tot curajul de care ai nevoie pentru a iniţia proiecte care vor avea consecinţe benefice pentru bugetul tău. Ai energia necesară pentru a dezvolta şi proiectele aflate în derulare, deci grijile financiare sunt departe de tine.

SÅGETÅTOR 22.11 - 20.12


DRAGOSTE: Chiar şi pentru cei care se consideră feriţi de astfel de evenimente vor apărea momente de trăiri intense, iar nevoia de libertate va intra în conflict cu dorinţa de apartenenţă. Tendinţele rămân contradictorii pe tot parcursul lunii martie, iar din aprilie se accentuează dorinţa de aventură. Dacă te afli în căutarea iubirii, vei avea de unde alege, pentru că nu vor lipsi ocaziile de a iniţia o legătură sentimentală. S-ar putea să aluneci însă în capcana atracţiei de moment, a unei relaţii pasagere.

CARIERÅ: Se accentuează zbuciumul interior provocat de teama că vei eşua, vei fi respins(ă) ori refuzat(ă) sau nu te vei integra aşa cum îţi doreşti într-o echipă unită şi performantă. Luna martie poate fi dificilă prin evenimentele pe care le aduce şi prin faptul că nu vei avea nici un control asupra lor, va trebui doar să te supui unor decizii. Aprilie dinamizează domeniul creativităţii, ceea ce poate duce la o diversificare a intereselor tale şi la scăderea presiunii în plan profesional. Luna mai îţi este favorabilă, pentru că aduce o reaşezare a lucrurilor.

SÅNÅTATE: S-a instalat o oboseală greu de explicat, iar procesul de epuizare poate continua pe fondul grijilor pe care ţi le faci în plan profesional. Ar trebui să-ţi redescoperi natura senină şi plină de optimism, care te poate ajuta să vezi partea bună în orice situaţie, oricât de complicată ar fi. Şi alimentaţia este un subiect delicat, pentru că oscilezi între pofte de tot felul şi tendinţa de a limita consumul unor alimente care ţi se pare că îngraşă ori că ar conţine ingrediente periculoase. Orice exagerare se reflectă imediat în starea de sănătate.

BANI: Luna martie poate aduce o destabilizare în acest domeniu, pentru că s-ar putea schimba ceva în modul de plată a unor obligaţii care îţi revin. Vestea bună este că această schimbare destabilizatoare nu e definitivă, se va reveni asupra ei cel mai probabil în luna mai. Aprilie nu aduce evenimente notabile în plan financiar, iar luna mai este mai aşezată şi mai rodnică.

CAPRICORN 21.12 - 20.01


DRAGOSTE: Vei avea surprize în lunile de primăvară în relaţiile sentimentale, de la momente frumoase, deosebit de intense, la abandon şi trădări din partea persoanei cu care visai să pui bazele unei relaţii de viitor. Luna martie este de departe cea mai intensă prin amploarea evenimentelor şi nu există varianta retragerii dintr-o situaţie care nu îţi convine. Se pot ivi probleme mari, inclusiv în cuplurile cu vechime. Aprilie este o lună complicată în familie - creşte numărul solicitărilor, iar apropiaţii se poartă autoritar. Luna mai vine cu o căldură sufletească specială, de care, probabil, ai fi vrut să te bucuri mai devreme.

CARIERÅ: Luna martie este cea mai complicată, pentru că pune sub semnul îndoielii cele mai importante iniţiative ale tale sau ale echipei din care faci parte. Sunt posibile răsturnări de situaţie, schimbări de ultim moment, evenimente incontrolabile, care îţi vor influenţa traseul profesional. Luna aprilie e dinamică în plan profesional, dar nu este nici uşoară, nici comodă. Din mai, lucrurile se mai calmează puţin, dar numai ca s-o ia de la capăt în iunie.

SÅNÅTATE: În martie vei avea ocazia de a descoperi cauzele ascunse ale unor afecţiuni care te marchează de ceva timp şi de care nu reuşeai să te eliberezi. Se pot vindeca mai uşor bolile sufletului în această primăvară, pentru că îţi iei viaţa în propriile mâini şi nu mai aştepţi ca altcineva să îţi ofere motive să schimbi ceva. Aprilie şi mai vin cu încă un val de energie, care într-o primă fază poate avea un efect extenuant, dar vei reuşi să te echilibrezi şi să beneficiezi de această împrospătare a forţelor fizice şi psihice.

BANI: Casa şi familia sunt direcţiile în care se va duce cea mai mare parte a banilor câştigaţi. Aprilie continuă în aceeaşi notă, cu precizarea că vei căuta inclusiv o modernizare a interiorului locuinţei, pentru ca acesta să capete un aspect mai funcţional. Vor apărea şi tentaţii, mai ales în cazul celor care călătoresc. În mai se revine la o oarecare normalitate şi vei putea fructifica acest context favorabil, inclusiv printr- un spor financiar obţinut de pe urma unor activităţi extraprofesionale.

VÅRSÅTOR 21.01 - 20.02


DRAGOSTE: Este un interval de clarificare a intenţiilor pe termen lung, iar dorinţa de schimbare în plan sentimental e la cote minime. Totuşi, nu vor lipsi, mai ales în martie, ocaziile de a întâlni persoane deosebite, dacă asta îţi doreşti. Şi în aprilie există posibilitatea să te implici într-o nouă relaţie sentimentală, mai ales într-o călătorie legată de serviciu. Luna mai te readuce la preocupările legate de casă, de lărgirea familiei sau de stabilirea unor intenţii serioase în privinţa relaţiei în care eşti implicat.

CARIERÅ: Martie va scoate la lumină toate neajunsurile locului de muncă actual, pentru a-ţi arăta ce nu faci cum trebuie, la ce nu te pricepi şi către ce ar trebui să te orientezi pentru a fi mai eficient(ă) şi a-ţi atinge obiectivele mai uşor. Se anunţă probleme în cazul celor care au o activitate creativă ce-a ajuns să fie repetitivă - s-a instalat monotonia, iar ei nu mai sunt stimulaţi, ci, din contră, le este blocat potenţialul. Aprilie şi mai sunt luni foarte bune pentru documentare şi orientare, în care te pregăteşti pentru schimbările ce se vor petrece până la finalul anului.

SÅNÅTATE: Luna martie poate aduce la suprafaţă unele afecţiuni latente, aparent ţinute sub control, care provin din epuizarea unor resurse pe care le credeai nelimitate. Vestea bună este că vei observa din timp aceste probleme şi le vei putea trata înainte de a deveni grave. Din mai vei adopta un alt regim de viaţă, mai echilibrat.

BANI: În martie sunt posibile probleme din partea unor instituţii de credit, mai ales în acele cazuri în care situaţia locativă nu e clară. Poate creşte chiria sau sumele datorate pentru un împrumut. Aprilie aduce altfel de noutăţi, care nu vizează în mod direct planul financiar. În mai urmează o serie de evenimente uşor pozitive în situaţia financiară, care se stabilizează.

PEŞTI 21.02 - 20.03


DRAGOSTE: Luna martie nu e comodă, dar nici nu te va zdruncina prea tare. Va trebui să păstrezi un echilibru în relaţia de cuplu, care ar putea fi afectată serios, dacă te laşi în voia dorinţei de a impulsiona mereu partenerul prin critică şi morală. Luna aprilie dinamizează un alt sector, cel al relaţiilor sociale, dar aici atitudinea ta va fi mai constructivă. În mai ai putea să revii asupra unor decizii legate de partener(ă).

CARIERÅ: Ai parte de o primăvară plină, care îţi oferă ocazia de a continua procesul de afirmare. Luna martie poate fi mai dificilă pentru cei care trebuie să semneze contracte de colaborare, solicită o prelungire sau caută un nou mijloc de rotunjire a veniturilor. În aprilie se activează dorinţa de câştig şi eşti motivat(ă) să te implici mai mult în ceea ce faci. Luna mai vine cu contracte, negocieri şi reuşită în toate demersurile.

SÅNÅTATE: Nu există nici o ameninţare la adresa stării tale de sănătate, ba chiar se conturează un context care va permite vindecarea, armonizarea pe toate palierele fiinţei tale. Dacă vei reuşi să priveşti constructiv conflictele şi confruntările cu persoanele care au opinii diferite de ale tale, nu va exista nici un factor de stres. Singurul element care te-ar putea afecta e dorinţa permanentă de a experimenta noi alimente. De aici pot apărea probleme de greutate.

BANI: Chiar în primele zile ale lui martie se schimbă ceva în situaţia ta financiară şi va trebui să-ţi modifici planurile. Nu vei fi foarte afectat(ă), pentru că în a doua parte a lunii situaţia se schimbă din nou. Aprilie dinamizează zona finanţelor şi te pune la treabă mai mult decât de obicei. Pot să apară şi dificultăţi legate de economisire, dar se vor remedia în mai. Ai grijă ce faci cu banii, unde îi pui şi cum te organizezi, mai ales în partea a doua a lunii martie şi primele zile ale lui aprilie!

DRUMURILE NOASTRE TOATE...

Mașini distruse în craterele de pe DJ 711

Mașini distruse în craterele de pe DJ 711
❚ „Am cauciucurile maşinii făcute praf şi pe faţă, şi pe spate. Reparaţiile costă foarte mulţi bani! Pentru ce plătim atâtea taxe?” ❚ „Mergeam pe şosea şi dintr-o dată am rămas fără roţi!” ❚ „Eram la volan, aveam un TIR în faţă, nu am mai apucat să văd groapa! Cauciucurile şi jantele sunt distruse în totalitate! Este posibil ca asemenea gropi să fie pe drumurile judeţene?” ❚ Asta strigă şoferii disperaţi, revoltaţi şi şocaţi de ceea ce li sa întâmplat pe Drumul Judeţean Târgovişte-Corneşti unde aproape s-au pierdut în gropi ❚ Se aude oare la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, administratorul drumului, şi la preşedintele său, marele „asfaltangiu PDL” Florin Popescu?
După topirea zăpezii au apărut gropile din carosabil. Un exemplu poate fi întâlnit şi resimţit de către şoferi pe Drumul Judeţean 711 care face legătura cu DN 1 A Bucureşti-Ploieşti, chiar la ieşirea din municipiul Târgovişte. Mai mulţi conducători auto care au tranzitat zona şiau distrus cauciucurile şi jantele după ce au avut ghinionul să treacă cu autoturismele prin ciuruielile din carosabil, unele dintre ele de dimensiuni impresionante.
Concret, pe DJ 711 Târgovişte-Corneşti, surpriză de proporţii! După ce cu chiu, cu vai, s-a scăpat de zăpadă, au apărut mai multe gropi în carosabil, una dintre ele, adâncă de aproape 20 de cm şi lungă de aproximativ un metru provocând primii nervi, pagube şi incidente. Mai mulţi şoferi au rămas fără cauciucuri şi jante după ce au trecut prin crater.
Reprezentanţii Poliţiei Rutiere Dâmboviţa spun că în perioada următoare vor monitoriza toate tronsoanele de drumuri judeţene şi naţionale pentru a semnala celor care administrează drumurile să remedieze problemele apărute. Până când acest lucru se va întâmpla şi mai ales până când gropile vor fi asfaltate, şoferii ghinionişti au posibilitatea să-i acţioneze în instanţă pe administratorii şoselelor în cauză.
Revoltaţi, câţiva conducători auto ne-au declarat:
●„Ne-am pornit spre Gura Şuţii, dar am dat în groapa asta, iar acum am cauciucurile maşinii făcute praf şi pe faţă şi pe spate. Reparaţiile costă foarte mulţi bani. Pentru ce mai plătim atâtea taxe şi impozite? Autorităţile astea nu sunt în stare să acopere nişte gropi, tot drumul este ciuruit. De unde luăm acum atâţia bani să ne reparăm maşinile? 10 milioane costă un cauciuc. Încercăm acum să le reparăm, deşi nu cred că mai poate fi salvat ceva”.
●„Pentru ce plătim atâtea taxe şi impozite dacă drumul este plini de gropi? Uitaţivă ce se întâmplă aici! Mergeam pe şosea şi dintr-o dată am rămas fără roţi. Acum trebuie să plătim o groază de bani ca să le reparăm. Bine că nu aveam viteză, altfel cine ştie ce se mai întâmpla!”.
●„Eram la volan, aveam un TIR în faţă şi nu am apucat să văd groapa. Este posibil ca asemenea gropi să fie pe drumurile judeţene?? Nu este normal aşa ceva! Cine îmi plăteşte mie acum reparaţia maşinii? Cauciucurile şi jantele sunt distruse în totalitate”.
De vină? Orice și oricine, numai cel care a asfaltat nu!
Comisar şef Ion Niculae, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, a punctat: „În condiţiile în care apa fluvială nu se scurge la margini, iar temperaturile cu care ne-am confruntat în timpul iernii au fost de –20 grade Celsius, determină pătrunderea apei sub covorul asfaltic, îngheaţă, iar imediat la dezgheţare presiunea provocată de autovehiculele agabaritice va crea pur şi simplu cratere pe drumurile publice. Sperăm totuşi să fie cât mai puţine.
În primăvară vom observa foarte multe artere rutiere, chiar şi din categoria drumurilor naţionale, care vor prezenta gropi pe suprafaţa covorului asfaltic, ce vor crea un real disconfort pentru conducătorii auto. În situaţia în care un autovehicul, indiferent de categorie, va fi implicat într-un eveniment rutier şi se va stabili cu certitudine că acea cauză o reprezintă groapa respectivă, răspunderea va fi în totalitate a administratorului drumului public. De fapt, este prevăzut ca şi sancţiune contravenţională.
În situaţia în care în urma evenimentului au rezultat victime, atunci răspunderea revine în materie penală sub aspectul vătămărilor pricinuite din cauza acestor deficienţe. Şi, bineînţeles, şi sub aspect civil. Rămâne ca magistratul, la propunerea poliţiei, să aprecieze care este forma de vinovăţie şi care sunt pagubele pricinuite în urma accidentului rutier. Intră în atribuţia noastră să investigăm toate aceste situaţii de risc de pe partea carosabilă şi să informăm administratorii drumurilor publice sub aspectul eliminării acestor carenţe”.

Victorie !!!

CS Municipal Târgovişte- BCM Danzio Timişoara 72 – 51 (23-14,13-6,17-11,19-20)
Municipal a scos maximum din „dubla” cu Timişoara în faza regulată a campionatului. Lipsite de aportul Ancuţei Stoenescu, plecată în această iarnă la Alba Iulia, oaspetele au fost pradă uşoară pentru o echipă dâmboviţeană cu gândul mai mult la meciul de săptămâna viitoare, de la Târgu Mureş. Târgoviştencele au încercat să rezolve cât mai simplu şi rapid meciul cu reprezentanta Banatului pentru a evita un final de joc încrâncenat ce le-ar fi putut aduce accidentări neprogramate. Încă din primul sfert Ciocan şi compania au pus piciorul în prag şi au dictat „muzica”. Monique Coker nu s-a dezminţit nici la reîntâlnirea cu fanii şi a marcat pe bandă rulantă încă din primele două sferturi. Pasele decisive au intrat din nou în atribuţiile Cristinei Ciocan, în vreme ce Lena Zherzherunova şi Chrissy Givens au fost fetele care s-au ocupat de luptele de sub cele două panouri. Târgoviştea şi-a mărit ecartul în mod constant. În minutul 5 scorul era 11-8, la finalul primului sfert  23 – 14, la jumătatea mitanului secund 31 – 18 , iar la pauză, CS Municipal conducea cu 36 – 20. În tot acest timp, Florin Nini a continuat să schimbe şi să trimită forţe proaspete de pe bancă. Dacă în unele din întâlnirile precedente rezervele au fost departe de randamentul titularelor, contra Timişoarei fetele de pe bancă au intrat excelent în joc. Pe rând, Viorela Rus, Anca Şipoş, Andreea Huţanu sau Alexandra Uiuiu şi-au făcut bine treaba compensând absenţa de pe parchetul Polivalentei a „senatoarelor” de drept. Doar în ultimul sfert gazdele au lăsat-o mai moale şi au permis bănţencelor să mai limiteze din proporţiile scorului. Vukoje, Saponjic şi Pesovic au fost cele mai bune fete din tabăra lui Kolarevic, dar prestaţia lor a fost insuficientă pentru a evita o înfrângere logică.

Casetă tehnică

Târgovişte: C. Givens 10, M. Coker 15, O. Zherzherunova 14, C. Ciocan 2, A. Uiuiu 5, O. Samburska 6, Fl. Diaconu 6, V. Rus 2, A. Huţanu 6, D. Kovacevic, V. Tămârgeanu, A. Şipoş 4
Antrenori: Florin Nini, Marius Dobă
Timişoara: A. Haas 2, B. Pesovic 10, F. Kine Kane 4, M. Benţe 2, C. Moroşanu 4, A. Stoiedin 2, R. Alecu, T. Brown 10, N. Saponjic 8, J. Vukoje 2

Chindia - FCM Târgovişte 6-1

Chindia Târgovişte a surclasat divizionara C FC Municipal Târgovişte, grupare care s-a mutat de doi ani pe stadionul comunal din Şotânga şi care a rămas să reprezinte doar cu numele municipiul reşedinţă de judeţ.

Meciul în sine, jucat pe terenul sintetic de la Izvorani, nu a avut istoric. Trupa lui Flavius Stoican (foto) a punctat de două ori în prima repriză, prin Negoescu şi Dănuţ Enescu, spectacolul continuând după pauză cu încă patru reuşite, Dobre, Anton, Gavrilă şi Poiană.Golul de onoare al FCM-ului a fost înscris de V. Enescu.
Chindia a început cu: Perianu - Pătru, Rădoi, Morariu, Buşu - Petrea, Enescu - Cherchez, Şerban, Băluţă - Negoescu. Au mai jucat: Omuţ, Calu, Mladen, Horvath, Anton, Gavrilă, Poiană, Buşică. De remarcat că sub comanda tehnicienilor Flavius Stoican şi Adrian Bogoi se pregăteşte, începând de sâmbătă, mijlocaşul Dănuţ Enescu (24 ani), fotbalist care a evoluat în turul campionatului la Petrolul, în Liga I. Tot ca un amănunt interesant, Chindia a obţinut sâmbătă cea mai clară victorie din meciurile amicale disputate în această iarnă. Oficialii fac eforturi în aceste zile pentru a parafa amicalul de prezentare a lotului, cu Viitorul Constanţa, pentru vinerea viitoare, pe stadionul Eugen Popescu.

25.02.2012

Spanzurat pe malul raului ialomita /// VIDEO ///

UPDATE : 27.FEB.2012
Drama personală prin care trecea bărbatul de 39 de ani i-a adus sfârşitul. După ă lungă perioadă de neînţelegeri cu soţia, cei doi au pus căpăt relaţiei în urmă cu puţin timp. Bărbatul a plecat de casă şi locuia la o rudă din Teiş. Necazurile i-au împis paşii în zăvoiul de pe malul râului Ialomiţa, unde s-a spânzurat. A fost găsit de câţiva vânători. Trupul său este la Serviciul de medicină legală, unde se va stabili cauza morţii şi împrejurările în carea survenit această.
.......................
20.02.2012
Descoperire înfricoşătoare, în urmă cu puţin timp, la Târgovişte
Un tânăr a fost găsit spânzurat pe malul râului Ialomiţa, în apropierea haltei CFR Teiş
La faţa locului au sosit anchetatorii, iar acum strâng probe.

Trupul fără suflare a fost găsit de trei vânători care au trecut pe acolo.

Aceştia au sunat la 112.

Se pare că decesul a survenit în urmă cu mult timp.

Până acum nu se cunoaşte identitatea victimei

CSM Târgovişte – BCM Danzio Timişoara

CSM Târgovişte
Târgovişte

CSM Târgovişte

Astăzi, de la ora 18.00, suporterii echipei de baschet feminin a municipiului sunt aşteptaţi să-şi încurajeze favoritele într-o nouă confruntare din campionat. Ele întâlnesc acasă pe baschetbalistele de la BCM Danzio Timişoara.

Partida se dispută la Sala Polivalenta din Târgovişte. De pe 24 ianuarie, CS Municipal Târgovişte nu a mai jucat în faţa propriilor suporteri. Meciul se anunţă unul strâns, Danzio câştigând în acest campionat şase meciuri pe terenurile străine.

Sport la TV :Recomandari

www.SportLiveOnline.Net

////

Sâmbata 25-02-2012

14:45 (Championship) West Ham United F.C. - Crystal Palace F.C. 16:30 (1. Bundesliga) FC Köln - Bayer 04 Leverkusen 17:00 (Premier League) Chelsea F.C. - Bolton Wanderers F.C. 17:00 (Premier League) Queens Park Rangers F.C. - Fulham F.C. 19:00 (Serie A) Genoa C.F.C. - Parma F.C. 19:30 (Premier Laegue) Manchester City F.C. - Blackburn Rovers F.C. 19:30 (1. Bundesliga) SV Werder Bremen - FC Nürnberg

20:00 (Ligue 1) Auxerre - Saint-Etienne 20:00 (Ligue 1) Montpellier HSC - FC Girondins de Bordeaux 21:45 (Serie A) AC Milan - Juventus F.C. 22:00 (Ligue 1) Olympique Lyonnais - Paris Saint-Germain F.C. 22:15 (Liga Zon Sagres) Academica FC - SL Benfica 23:00 (La Liga) RCD Espanyol - Levante UD

Duminica 26-02-2012

www.SportLiveOnline.Net

13:00 (La Liga) Villarreal CF - Athletic Bilbao

14:45 (Scottish PL) Inverness - Glasgow Rangers15:30 (Premier League) Arsenal F.C. - Tottenham Hotspur F.C. 15:30 (Premier League) Norwich City F.C. - Manchester United F.C. 15:30 (Eredivisie) PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam

16:00 (Serie A) Chievo Verona - Cesena 16:30 (1. Bundesliga) FC Bayern München AG - FC Schalke 04 17:00 (La Liga) Rayo Vallecano de Madrid S.A.D. - Real Madrid CF 18:00 (Ligue 1) Stade Brestois 29 - Olympique de Marseille 18:00 (Finala Cupei Ligii) Cardiff City F.C. - Liverpool F.C. 18:30 (1. Bundesliga) Borussia Dortmund - Hannover 96

9:00 (Turkish SuperLig) Galaasaray - Besiktash

19:00 (La Liga) Valencia CF - Sevilla FC 21:45 (Serie A) SSC Napoli - F.C. Internazionale Milano 22:15 (Liga Zon Sagres) FC Porto - C.D. Feirense 22:30 (La Liga) Atlético Madrid - FC Barcelona

21.02.2012

S-au stabilit programul şi televizările etapelor 19 şi 20! Cînd joacă Dinamo, Rapid şi Steaua
Liga Profesionistă de Fotbal a dat azi publicităţii programul şi televizările primelor două etape din retur. Runda cu numărul 19 va debuta pe 2 martie cu două întîlniri. Iată cum arată ţintarul:

Etapa a 19-a

Vineri, 2 martie
FC Braşov - Pandurii, ora 18:00, Digi Sport
CFR Cluj – Tg. Mureş, ora 20:30, Digi Sport

www.SportLiveOnline.Net

Sîmbătă, 3 martie
Rapid – U Cluj, ora 18:00, Digi Sport
Dinamo - Gaz Metan, ora 20:20, Antena 1

www.SportLiveOnline.Net
Duminică, 4 martie
Voinţa Sibiu - Astra, ora 15:00, Digi Sport
Petrolul - FC Vaslui, ora 19:30, Digi Sport
CS Mioveni - Steaua, ora 21:30, Digi Sport

www.SportLiveOnline.Net

Luni, 5 martie
Ceahlăul - Sportul, ora 19:00, Dolce Sport
Concordia - Oţelul, ora 20:30, Digi Sport

www.SportLiveOnline.Net

Etapa a 20-a:
Vineri, 9 martie
FC Vaslui - Concordia Chiajna, ora 19:00, Digi Sport
Gaz Metan - CFR Cluj, ora 21:30, Digi Sport

www.SportLiveOnline.Net

Sîmbătă, 10 martie
Sportul - FC Braşov, ora 15:00, Digi Sport
Oţelul - Ceahlăul, ora 19:00 Digi Sport
Pandurii - Dinamo, ora 20:30, Antena 1

www.SportLiveOnline.Net

Duminică, 11 martie
FCM Tg. Mureş - Voinţa Sibiu, ora 17:00, Digi Sport
Rapid - Petrolul, ora 21:30, Digi Sport

www.SportLiveOnline.Net
Luni, 12 martie
U Cluj - Steaua, ora 19:00, Dolce Sport
Astra - CS Mioveni, ora 21:30, Digi Sport

Zăpada de luna asta fae ca primăvara să fie una „mai răcoroasă”.

Specialiștii de la Weather Services International (WSI) au emis, zilele trecute, o prognoză a vremii pentru următoarele trei luni. Meteorologii spun că, în sud-estul Europei, încălzirea vremii va fi mai lentă, din cauza ninsorilor și a gerului care s-au abătut peste regiune până în a doua jumătate a lunii.
Meteorologii de la WSI au prezentat, zilele trecute, un raport privind prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Potrivit lor, frigul va înceta la sfârșitul acestei luni, urmând ca în martie încălzirea să se facă treptat.
„O excepție fac regiunile din estul şi sud-estul Europei (zona în care se află România, n.r.), unde cantităţile însemnate de zăpadă care au căzut recent vor încetini fenomenul de încălzire”, a spus Todd Crawford, meteorolog șef la WSI.


El a mai precizat că „vom avea parte de o primăvară cu temperaturi peste cele normale în nordul continentului şi temperaturi sub limita normală în sudul continentului. În nord, ne putem aştepta la ploi şi vânt puternic, în timp ce în sud vom avea o vreme mai uscată şi fără vânturi puternice”.
Temperaturi sub cele normale
Țările din sudul Europei vor avea un început de primăvară „mai răcoros”, cu o medie de 5,7 grade Celsius în luna martie. Și în aprilile temperaturile vor fi sub limita normală, media fiind de 12,4 grade Celsius.
Specialiștii WSI mai notează că abia în luna mai se mai încălzește în sud-estul continentului. Media valorilor termice pentru sfârșitul primăverii este de 17 grade Celsius

REGULI NOI pentru șoferi. "Tichetul de amenzi

Șoferii vor avea cel puțin zece clase, iar amenzile de circulație se vor plăti pe loc. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile la care s-au gândit autoritățile pentru a-i face pe șoferi mai responsabili în trafic.
Vârsta șoferilor care comit accidente, faptul că mulți nu poartă centura de siguranță, dar și alte comportamente ale șoferilor i-au determinat pe reprezentanții mai multor ministere să structureze Strategia națională pentru siguranță rutieră 2011-2020.
Direcția Poliției Rutiere a propus, de pildă, „tichetul de amenzi” și reanalizarea modului de folosire a antiradarelor.


Tichetul care se va prezenta împreună cu permisul va dovedi că șoferii au plătit amenzile de circulație. Aceasta nu este însă o măsură pentru a aduce mai mulți bani la buget. Sper să nu se înțeleagă greșit. Este felul în care noi ne-am gândit ca șoferii să conștientizeze gravitatea faptelor iar scopul nostru este să se respecte regulile în trafic”, a precizat, pentru EVZ, comisarul șef Lucian Diniță, șeful Direcției Rutiere.
Tot la propunerea polițiștilor de la rutieră, Guvernul ar putea interzice dispozitivele de detectare a aparatelor radar ca măsură împotriva „agresivităţii rutiere”.
Taxele pentru cei care deţin mai multe maşini ar putea creşte, iar pentru obținerea permisului auto şoferul va trebui să aibă absolvite cel puţin 10 clase.
Toate aceste măsuri au fost incluse în proiectul Strategiei naţionale pentru siguranţă rutieră 2011-2020, aflat în dezbatere publică pe site-ul Guvernului.
Permis provizoriu de conducere
Noutate este şi „permisul provizoriu de conducere”, premergător obţinerii permisului auto şi valabil numai pe teritoriul României, cu anumite restricţii pentru şofer.
De asemenea, amenda va putea fi plătită pe loc, pe bază de chitanţă eliberată de agentul de poliţie şi cu eliminarea prescrierii proceselor verbale. Și va fi introdus „tichetul de contravenţie”, anexat permisului de conducere şi care va evidenţia amenzile plătite.
Lipsa acestui tichet va însemna că şoferul nu a achitat amenda şi va atrage după sine suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule până la plata sumei respective.
În plus, s-a mai propus ca amenzile să crească gradual, în funcție de viteza depășită de șofer.
Tinerii, vinovați de producerea accidentelor
Din analiza făcută de autorități reiese „gradul scăzut de utilizare a centurilor de siguranță, în cazul autovehiculelor”. În cazul unei treimi dintre accidentele grave, ca și dintre victimele acestora, responsabili au fost șoferii tineri, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani.
În funcție de vârstă, numărul șoferilor vinovați de producerea accidentelor scade- 21% dintre accidentele grave au fost comise de către șoferi cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani, iar șoferii peste 60 de ani au fost vinovati de producerea a numai 15% dintre accidentele grave de circulație.
Mai multe elicoptere
Autoritățile doresc înființarea unui sistem integrat pentru intervenția la accidente. Din acest motiv s-a considerat că este nevoie de reglementari care să asigure managementul unitar al intervenției serviciilor specializate și resurselor folosite de acestea în cazul accidentelor rutiere. De asemenea, este nevoie de achizitia de noi elicoptere, autospeciale de descarcerare, echipament medical, echipament de telecomunicații, terminale radio, receptoare si controlere GPS pentru asigurarea unei legături permanente între echipele de prim ajutor sau ambulanțe și unitățile de primiri urgente ale spitalelor
La psiholog după accidente
Se ia în discuție și introducerea programelor de conducere preventivă, de consiliere/reabilitare psihologică pentru șoferii care încalcă regulile de circulație- depășesc viteza ori consumă alcool la volan, dar și introducerea de programe de consiliere-reeducare după accidentele rutiere. Și specialiștii cei care vor elibera avize medicale psihologice vor da socoteală, potrivit legii.
Alte măsuri propuse de autorități sunt introducerea permisului de conducere pentru mopede, reducerea duratei de valabilitate a permisului începand cu o anumită vârstă și obligativitatea absolvirii învățământului minim obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere.

Legea picnicului

Mai sunt doar câteva zile și, după calendar, va sosi primăvara. Odată cu ea se va da startul grătarelor în aer liber. Numai că picnicurile nu vor mai putea fi organizate oriunde ci doar în spații special amenajate. Deputații au adoptat, astăzi, legea picnicului care nu prevede doar cum și unde vom putea ieși la iarbă verde, ci și câți bani putem scoate din buzunar dacă nu respectăm prevederile.


Sursa: Andrei Spirache


Sursa: Andrei Spirache
Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, în absenţa Opoziţiei, proiectul de lege privind desfăşurarea activităţii de picnic care prevede că este interzisă organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate dotate cu facilităţi şi utilităţi, nerespectarea acestor prevederi fiind pedepsită cu amenzi între 100 şi 5.000 de lei.
Zone speciale
În lege este definită și activitatea de picnic : "orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi alimente precum şi după caz aprinderea sau nu a focului".
Astfel, vor fi amenajate zone speciale pentru picnic, care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului va fi permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.
Fără vase spălate în râuri

De asemenea, potrivit proiectului de lege, va fi interzisă spălarea obiectelor folosite în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, hrănirea animalelor sălbatice, distrugerea plantelor.
Cei care vor dori să iasă la iarbă verde, trebuie să-și aleagă bine locul dacă vor să asculte și muzică deoarece noua lege, sub sancțiunea amenzii, prevede păstrarea liniştii pentru ca locuitorii din zona respectivă să nu fie deranjați.

Deșeurile vor fi și ele aruncate doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile indicate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul curat şi nealterat, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse la întâmplare, să respecte bunele moravuri.
Proiectul de lege a fost adoptat și de Senat, Camera Deputaților fiind cameră decizională.

LIGA A II-A S-a amanat startul returului!

Liga a II-a

Liga a II-a

intrunit vineri Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat decizia ca startul returului Ligii a II-a să fie amânat cu o săptămână. Astfel, campionatul va începe în weekend-ul 9-11 martie, în loc de 2-4 martie, cum era programat iniţial. De asemenea, returul Ligii a III-a a fost amânat la rândul său, acesta urmând a începe în ziua de 9 martie.

Campionatele vor reîncepe cu prima etapă a returului (deci, în succesiune regulamentară), respectiv cu etapa a 16-a în Liga a II-a şi a III-a, ulterior urmând a fi găsite date libere pentru recuparea acestei săptămâni de întârziere. Chindia va susţine primul meci oficial din 2012 în week-end-ul 10-11 martie, în deplasare la Gloria Bistriţa.
Altfel, s-a luat decizia ca din fiecare serie a Ligii a II-a să retrogradeze câte trei echipe, şi nu cinci cum se anunţase iniţial.

19.02.2012

Accident la Aninoasa

Şoferul unui BMW a trimis-o pe lumea cealaltă pe o femeie de 56 de ani, pasageră într-un autoturism Renault. Martorii povestesc că şoferul vinovat s-a angajat într-o depăşire periculoasă şi nu a mai putut intra la timp pe banda sa de mers.

Accidentul s-a petrecut pe DN 71 Târgovişte – Sinaia, în comuna dâmboviţeană Aninoasa. Maşinile s-au ciocnit frontal. În urma coliziunii, atât soţia şoferului de pe BMW cât şi soţul femeii decedate care se afla la volanul celeilalte maşini, au fost transportaţi la spital cu ambulanţele pentru a primi îngrijiri medicale.
Pompierii de la descarcerare s-au chinuit mai bine de o jumătate de oră să scoată trupul femeii dintre fiarele contorsionate.


Şoferul BMW-ului a fost testat de poliţişti cu alcooltestul, însă aparatul nu a indicat că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte să se urce la volan. Drumul a fost blocat mai bine de o jumătate de oră, timp în care poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului.




La Targul Martisorului, unul din cele mai potrivite locuri de unde iti poti achizitiona un obiect sibmolic pentru tine sau pentru cei dragi, este valvataie mare. Oamenii au intrat deja in febra cumparaturilor chiar daca pana la 1 martei mai sunt cateva zile.

Recomandarea Zilei

18:00 DigiSport 1 Oltchim - Buducnost (Liga Campionilor) www.SportLiveOnline.Net

17.02.2012

DNA a spart „gașca” de abuzuri și complicități de la Judecătoria Răcari

DNA a spart „gașca” de abuzuri și complicități de la Judecătoria Răcari
❚ Fosta preşedintă Florica Mihalcea – exclusă din magistratură în octombrie 2011, trimisă în judecată de DNA Ploieşti în februarie 2012 ❚ Şi nu singură, ci alături de 3 grefieri de la Răcari şi o avocată a Baroului Dâmboviţa ❚ În rechizitoriul DNA, se arată „filmul” în care inculpata Florica Mihalcea a „fabricat” 4 dosare şi a „ajutat” o altă inculpată să devină proprietara unei garsoniere din Bucureşti
Încă din luna octombrie 2011 Secţia pentru judecători a Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) a decis, cu unanimitate de voturi, să le excludă din magistratură pe Florica Mihalcea şi Adriana Voicu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Răcari. Acestea au fost acuzate că ar fi emis mai multe decizii care ţin loc de contracte de vânzare–cumpărare, fără să se asigure că vânzătorii sunt proprietarii de drept ai terenurilor şi caselor.
Cele două judecătoare au fost acuzate şi găsite vinovate de CSM pentru săvârşirea a două abateri disciplinare: exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură, cu rea credinţă sau din gravă neglijenţă, dacă fapta nu constituie infracţiune, şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. La instanţa de judecată, unele persoane cereau să li se emită o decizie de vânzare– cumpărare pentru a evita plata taxelor notariale. Cele două judecătoare de la Răcari admiteau astfel de solicitări, însă nu verificau dacă actele de la dosar sunt reale sau dacă cei care vin la judecătorie sunt adevăraţii proprietari ai terenurilor.
Un judecător, un avocat și trei grefieri, trimiși în judecată de DNA Ploiești
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au extins cercetările şi asupra altor salariaţi ai Judecătoriei Răcari, care au fost trimişi în judecată „la pachet” cu fosta preşedintă a Judecătoriei Răcari, Mihalcea Florica. Redăm comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor:
● Mihalcea Florica, preşedinte al Judecătoriei Răcari, judeţul Dâmboviţa în perioada 2007 – 1 aprilie 2011, în prezent judecător la aceeaşi instanţă, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj nepatrimonial, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, două infracţiuni de fals intelectual săvârşit în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu, ambele în formă continuată, două infracţiuni de uz de fals, săvârşit în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu, ambele în formă continuată.
● Şerban Gina Aurelia, grefier la Judecătoria Răcari, judeţul Dâmboviţa, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj nepatrimonial, în formă continuată, complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, două infracţiuni de fals intelectual, săvârşit în realizarea scopului urmărit prin complicitate la abuz în serviciu, ambele în formă continuată, două infracţiuni de uz de fals, săvârşit în realizarea scopului urmărit prin complicitate la abuz în serviciu, ambele în formă continuată.
● Alexandru Florentina, grefier registrator în cadrul Judecătoriei Răcari, judeţul Dâmboviţa, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj nepatrimonial, în formă continuată.
● Mezei Maria, grefier arhivar la Judecătoria Răcari, judeţul Dâmboviţa, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, fals intelectual, săvârşit în realizarea scopului urmărit prin complicitate la abuz în serviciu; uz de fals, săvârşit în realizarea scopului urmărit prin complicitate la abuz în serviciu.
●Petrea Daniela Elena, avocat în cadrul Baroului Dâmboviţa, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârşit în realizarea scopului urmărit prin complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.
● Butiseacă Dorina Mirela, persoană fără calitate specială, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea unui avantaj patrimonial şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În cursul anului 2009 inculpata Mihalcea Florica, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Răcari, cu ajutorul inculpatelor Şerban Gina Aurelia, grefierul său de complet şi Alexandru Florentina, grefier registrator la aceeaşi instanţă, a pronunţat un număr de patru hotărâri judecătoreşti, rămase definitive, prin exercitarea cu rea credinţă a funcţiei de judecător şi prin încălcarea normelor de procedură civilă.
Toate cele patru dosare civile au fost constituite în mod fictiv în numele unor reclamanţi care nu formulaseră niciodată pretinsele cereri de chemare în judecată ce aveau ca scop anularea unui partaj succesoral consfinţit de către trei fraţi printr-o tranzacţie din luna ianuarie 2008. Dosarele respective au fost «fabricate » de către Mihalcea Florica, beneficiind şi de ajutorul inculpatelor Şerban Gina Aurelia şi Alexandru Florentina, iar cercetarea judecătorească şi dezbaterile cu părţile, care nu au fost niciodată prezente, au fost simulate; de asemenea, Mihalcea Florica a schimbat termenele de judecată pentru ca dosarele să ajungă la completul prezidat de ea, iar pretinsele cereri de preschimbare a termenelor de judecată au fost judecate toate în aceeaşi zi, în absenţa părţilor pe baza unor înscrisuri false.
În consecinţă, în această modalitate, pretinşilor reclamanţi li s-a încălcat dreptul la un proces echitabil, în sensul că au fost în imposibilitatea de a-şi exercita drepturile procesuale, iar din cuprinsul tranzacţiei cu obiect partajul succesoral au fost scoase mai multe suprafeţe de teren arabil situate în extravilanul comunei Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa. Aceste terenuri au făcut obiectul contractelor de vânzare cumpărare încheiate în mod valabil cu persoanele cărora li s-a atribuit, în fals, calitatea de reclamanţi în trei dintre aceste dosare.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, pentru ca inculpata Butiseacă Dorina Mirela să devină proprietara unei locuinţe situate în municipiul Bucureşti, inculpata Mihalcea Florica, cu ajutorul inculpatelor Şerban Gina Aurelia, grefier de şedinţă, Mezei Maria, grefier arhivar, şi Petrea Daniela Elena, avocat în cadrul Baroului Dâmboviţa, în cursul lunii septembrie 2009, a soluţionat un dosar civil cu încălcarea normelor de procedură civilă şi pe baza unor înscrisuri false. Astfel, inculpata a pronunţat o hotărâre judecătorească în baza căreia Butiseacă Dorina Mirela a devenit proprietara unei garsoniere în condiţiile în care proprietarul de la care a cumpărat încheiase cu alte persoane o promisiune de vânzarecumpărare a aceluiaşi imobil.
Pronunţarea acestei hotărâri judecătore şti a fost posibilă prin încălcarea nomelor legale privind competenţa teritorială, preschimbarea termenului de judecată fără motive temeinice, menţionarea în fals a faptului că vânzătorul imobilului este prezent la şedinţa de judecată, că a participat la interogatoriul realizat de judecător şi că este de acord cu acţiunea formulată de Butiseacă Dorina Mirela. Persoanele prejudiciate prin pronunţarea în mod ilegal a hotărârilor judecătoreşti menţionate mai sus s-au constituit părţi civile în procesul penal cu sumele de 300.000 de euro şi 30.000 lei.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.
Punctul de vedere al Tribunalului Dâmbovița
„Prin hotărârea CSM din data de 15 februarie 2012, s-a dispus suspendarea din funcţie a judecătoarei Florica Mihalcea, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale. Dosarele dnei judecător vor fi repartizate aleatoriu celorlalţi patru judecători ai instanţei. În ceea ce priveşte grefierele care au fost trimise în judecată prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus suspendarea lor din funcţie prin decizia Curţii de Apel Ploieşti şi s-au luat măsuri organizatorice de redistribuire a sarcinilor pentru a se asigura funcţionarea normală a instanţei pentru toate serviciile, inclusiv registratură.
În ceea ce o priveşte pe dna judecător Adriana Voicu, împotriva acesteia s-a luat doar măsura sancţionării disciplinare a excluderii din magistratură fără vreo legătură cu faptele reţinute pentru judecătoarea trimisă în judecată. Să nu uităm că şi judecătorul, ca orice cetăţean al României, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la soluţionarea definitivă a cauzei penale”, ne-a declarat judecător Gheorghe Popescu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dâmboviţa.

Nașul Popescu și Finul Boriga au 10 dosare penale la D.N.A.!

Nașul Popescu și Finul Boriga au 10 dosare penale la D.N.A.!
Nașul PDL Florin Popescu și finul său, Gabriel Boriga, au făcut colecție de dosare penale la D.N.A. !
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au confirmat pentru cotidianul „Jurnal de Dâmboviţa” existenţa a nu mai puţin de 10 dosare penale care îi privesc pe preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, şi pe primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga. Naşul Popescu are 6 dosare penale, iar Finul Boriga, „doar” 4. Deşi au venit în termenul legal, răspunsurile la adresele noastre oficiale sunt parcă scoase cu forcepsul de la procurorii D.N.A., fiind destul de evazive.
Mai precis, la întrebările noastre pe Legea 544/2001 legate de situaţia cercetărilor privitoare la preşedintele CJD Florin Popescu şi primarul Gabriel Boriga, Direcţia Naţională Anticorupţie ne-a răspuns că există o serie de dosare în care se efectuează acte premergătoare, dar având în vedere stadiul cercetărilor nu ni se pot da informaţii despre identitatea persoanelor vizate sau actele procedurale. Cu toate acestea, D.N.A. a ţinut să facă unele precizări în privinţa investigaţiilor desfăşurate atât la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cât şi la Primăria Târgovişte.
Procurorii D.N.A. sunt cu ochii pe președintele CJD Florin Popescu
În cazul instituţiei patronate de preşedintele Florin Popescu, procurorii anticorupţie sunt preocupaţi de modul în care au fost încheiate unele contracte de execuţie lucrări. Aici nu putem decât să sperăm că organele de cercetare penală au în vedere şi firma de casă a preşedintelui Florin Popescu, SC PROCOR SA, alimentată la greu cu contracte şi acte adiţionale de zeci de miliarde de la Consiliul Judeţean, mai ales după începerea mandatului lui Florin Popescu în iulie 2008.
Vă reamintim că deşi preşedintele Florin Popescu declara în 2009 că nici el, nici familia lui nu mai au nici o treabă cu firma SC PROCOR SA (unde până în iulie 2008 erau acţionari majoritari), tatăl preşedintelui Florin Popescu a fost învestit ca reprezentant cu puteri depline al firmei PROCOR SA la nici două săptămâni după vânzarea acţiunilor. De asemenea, celelalte 3 firme ale familiei preşedintelui Florin Popescu au garantat un credit de 1 milion de euro luat de firma PROCOR SA.
Cazul miroase de la o poştă a conflict grav de interese, mai ales în condiţiile în care firma PROCOR SA a încheiat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa (imediat după învestirea în funcţie a preşedintelui Florin Popescu) mai multe contracte, precum şi acte adiţionale la contractele vechi, cu valori de multe zeci de miliarde.De asemenea, în anul 2009, firma PROCOR SA a avut un profit net record de 16,86 miliarde lei vechi.
Mai departe, procurorii D.N.A. cercetează şi modul în care Consiliul Judeţean Dâmboviţa a delegat prin concesionare gestiunea unor servicii publice, de informare şi publicitate, precum şi unele contracte de furnizare produse.
Tragem nădejde că preşedintele Florin Popescu şi trupa sa de şoc din CJ Dâmboviţa vor avea de dat cât mai multe explicaţii la D.N.A. despre contractele mai mult decât dubioase, de zeci de miliarde lei vechi, încheiate cu SC THE MONEY CHANNEL CONSULTING SRL. Vă reamintim că pe această filieră a fost alimentată cu multe miliarde de lei presa locală PDL din Dâmboviţa, halca cea mare din „caşcavalul” contractului încheiat de CJ Dâmboviţa cu SC THE MONEY CHANNEL CONSULTING SRL fiind înghiţită de postul TTV, patronat şi administrat de familia şefului Poliţiei Comunitare, Gheorghe Dinu.
Direcția Națională Anticorupție mai are mult de furcă
în cazul primarului Gabriel Boriga
Deşi edilul-şef al municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a fost deja trimis în judecată de D.N.A. în mai 2011 sub acuzaţia de abuz în serviciu, pentru achiziţia la preţuri supraevaluate a unor locuri de joacă de la o firmă a finului său, procurorii anticorupţie mai au mult de muncă de pe urma primarului PDL. Direcţia Naţională Anticorupţie cercetează modul de încheiere a unor contracte de lucrări, achiziţii publice şi sponsorizări realizate de Primăria municipiului Târgovişte, patronată de Gabriel Boriga, finul preşedintelui CJD, Florin Popescu.
Printre cazurile intrate în colimatorul procurorilor D.N.A. s-ar putea afla şi contractele pentru drumurile din municipiu, asfaltate doar în revistele de propagandă tipărite pe multe miliarde lei de administraţia Boriga, ori contractele pentru asfaltul turnat la preţ de autostradă în centrul Târgoviştei, ori filierele prin care a fost contractată anveloparea blocurilor, realizată defectuos şi păgubos, după cum a constatat şi Curtea de Conturi.
De asemenea, procurorii D.N.A. ar putea fi interesaţi de sponsorizările primite secretos şi dubios de echipa de baschet feminin MCM Târgovişte, la care jucătoare de vârf era chiar nevasta primarului Boriga. Sumele de ordinul miliardelor de lei vechi primite de echipa de baschet din sponsorizări au fost agresiv secretizate de administraţia Boriga, nefiind dezvăluite nici măcar după solicitările noastre pe legea 544/2001 şi nici după ce am apelat la instanţele judecătoreşti. Sperăm ca măcar D.N.A.-ul să dezlege limbile celor din administraţia Boriga în problema sponsorizărilor şi a afacerilor necurate cu banii publici.
Mai durează mult, domnilor procurori?
Deşi abuzurile clanului Popescu-Boriga s-au ţinut lanţ încă de la instalarea acestora în cele mai înalte funcţii publice din judeţ în 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie se află de-abia la fazele premergătoare ale cercetărilor în cele 10 dosare penale în care sunt vizaţi Naşu’ şi Finu’ PDL din Dâmboviţa. Procesul privind fapte de corupţie în care primarul Boriga a fost trimis în judecată de D.N.A. este tărăgănat de la un termen la altul şi mi-e teamă că mai repede voi ajunge eu la pensie până să vedem o sentinţă a magistraţilor târgovişteni în acest caz. Pe de altă parte, Naşul Florin Popescu nu a fost atins nici măcar cu o floare de procurori, fiind lăsat să patroneze în continuare Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi bugetul acestei instituţii după bunul plac pentru liniştea şi belşugul afacerilor de clan şi de partid portocaliu.