EMAG

EMAG

26.03.2012

Antena 1 pe DVB-T

A venit și 2012, a venit chiar și luna martie din 2012, a plecat un ministru, a venit altul, dar implementarea televiziunii digitale la nivel național pare să bată pasul pe loc. Chiar dacă conform strategiei de implementare actuale (cea nouă, care întârzie mult orice termen), din ianuarie 2012 trebuia să înceapă o campanie de informare a popluației referitor la beneficiile televiziunii digitale, din partea ministerului nu avem nicio veste.
Printre această lipsă de vești însă, au apărut în lista de canale transmise de SNR 3 canale noi: Antena 1 test, Test 9 și Test 10. Pe Antena 1 test este transmis canalul Antena 1, însă deocamdată nu tot timpul. Canalul este transmis SD, iar dacă SNR va reuși să transmită ceva și pe Test9 și Test 10 va reuși să aibă 9 canale TV (SD) pe un singur multiplex.
Pe măsură ce vor mai apărea și alte detalii despre Antena 1 pe DVB-T, acest articol va fi îmbogățit.
citeste mai departe :

25.03.2012

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în săptămâna 26 - 30 martie a.c., vor fi efectuate lucrări de reparaţii, întreţinere şi reabilitare a drumurilor judeţene, prin societăţile de profil.

Sunt vizate următoarele lucrări:
-Reparaţii asfaltice DJ 702 B Gemenea - Tătărani – Măneşti - DN 72;
-Reparaţii asfaltice DJ 720 A Gura Ocniţei - Adânca – DN 72;
-Reparaţii asfaltice pe DJ 711 Ulmi – Lazuri – Comişani – Băleni - Dobra – Cojasca;
-Reparaţii DJ 601 A Slobozia Moară – Brezoaele;
-Execuţie lucrări la infrastructură (coloane Benoto) la obiectivul „Punte pietonală peste Ialomiţa la Băleni”.
Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări urmare precipitaţiilor abundente sub formă de zăpadă şi condiţiilor meteorologice severe din perioada ianuarie – februarie 2012:
-DJ 711 Ulmi – Comişani - Băleni - Dobra – Cojasca – Bujoreanca;
-DJ 702 B Gemenea – Cândeşti – Tătărani – Măneşti – Dragomireşti - Lucieni – Râncaciov – DN 72;
-DJ 712 A Fieni – Runcu;
-DJ 712 Teiş – Şotânga – Vulcana Pandele;
-DJ 711A, DN 7 – Serdanu – Pitaru – Potlogi;
-DJ 712 A Izvoare – Pietrari – Gura Bărbuleţu – Râu Alb;
-DJ 702 F Dragomireşti – Cobia – Gura Foii – Găeşti;
-DJ 701 B Tărtăşeşti – Ciocăneşti – Crevedia;
-DJ 702A Valea Mare – Hulubeşti ;
-DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera;
Direcţia Tehnică şi Managementul Serviciilor publice face următoarele recomandări participanţilor la trafic:
- Până la finalizarea lucrărilor de reparaţii se va circula cu atenţie adaptându-se viteza la starea părţii carosabile;
- Se va circula cu atenţie şi viteză redusă în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „ drum cu denivelări”;
- În zonele cu lucrări de reparaţii în derulare se vor respecta semnificaţiile indicatoarelor rutiere şi indicaţiile responsabililor cu dirijarea circulaţiei;
- Evitarea depăşirilor în zonele cu degradări şi realizarea acestora numai cu
asigurarea măsurilor de siguranţă rutieră;

24.03.2012

F1

Povestea calificarilor primei etape de Formula 1 din 2012 s-a repetat şi în Malaezia.
CURSA POATE FI URMARITA PE : www.SportLiveOnline.Net
La fel ca în urmă cu o săptămână, în Australia, cel mai bun timp a fost reuşit de britanicul Lewis Hamilton, care a părut că nu s-a întrebuinţat la capacitate maximă şi încă păstrează resurse.



Campionul mondial din 2008 a fost secondat de Jenson Button într-o prima linie 100% McLaren Mercedes.

În comparaţie cu runda anterioară, Michael Schuamcher a câştigat o poziţie şi va lua startul al treilea, cel mai bun rezultat al germanului de la revenirea în campionatul mondial de Formula 1.
Pentru a doua oară anul în acest an, australianul Mark Webber l-a învins în calificari pe campionul mondial Sebastien Vettel. Webber a fost al patrulea, iar Vettel al 6-lea, clar dezavantajat de gumele hard folosite pe finalul sesiunii.
Vettel va avansa totuşi o poziţie, după descalificarea lui Kimi Raikkonen. Deşi a semnat al cincilea timp, Ice Man va pleca de pe 10, retrodgradare cauzată de schimbarea cutiei de viteze, la finalul primelor antrenamente.

În cursa asiatică se vor afla pe grilă toate cele 24 de monoposturi – ambii piloţi Hispania Racing au reuşit să obţină timpi calificativi.

Grila de start a MP al Malaysiei la cursa de duminică, de la ora 11:00,în direct la DIGI SPORT1, arată aşa:

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 1:36.219;

2. Jenson Button (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 1:36.368;

3. Michael Schumacher (Germania/Mecedes) 1:36.391;

4. Mark Webber (Australia/Red Bull) 1:36.461;

5. Sebastian Vettel (Germania/Red Bull) 1:36.634;

6. Romain Grosjean (Franţa/Lotus-Renault) 1:36.658;

7. Nico Rosberg (Germania/Mercedes) 1:36.664;

8. Fernando Alonso (Spania/Ferrari) 1:37.566;

9. Sergio Perez (Mexic/Sauber) 1:37.698;

10. Kimi Raikkonen (Finlanda/Lotus-Renault) 1:36.461;

11. Pastor Maldonado (Venezuela/Williams) 1:37.589;

12. Felipe Massa (Brazilia/Ferrari) 1:37.731;

13. Bruno Senna (Brazilia/Williams) 1:37.841;

14. Paul Di Resta (Marea Britanie/Force Induia) 1:37.877;

15. Daniel Ricciardo (Australia/Toro Rosso) 1:37.883;

16. Nico Hulkenberg (Germania/Force India) 1:37.890;

17. Kamui Kobayashi (Japonia/Sauber) 1:38.069;

18. Jean-Eric Vergne (Franţa/Toro Rosso) 1:39.077

19. Vitali Petrov (Rusia/Caterham) 1:39.567;

20. Timo Glock (Germania/Marussia) 1:40.903;

21. Charles Pic (Franţa/Marussia) 1:41.250;

22. Pedro de la Rosa (Spania/HRT) 1:42.914;

23. Narain Karthikeyan (India/HRT) 1:43.655.

24. Heikki Kovalainen (Finlanda/Caterham) 1:39.306.

S-AU TERMINAT BANII

În urma unui scandal cu autorităţile, Gică Popescu a rămas singurul finanţator al echipei Chindia Târgovişte
Gică Popescu nu mai are o relaţie bună cu autorităţile locale.
Atacuri destul de dure la adresa oamenilor din stafful echipei, l-au facut pe fostul internaţional să rămână singurul susţinător financiar al echipei.
Sursele Sport Total FM au dezvăluit că anul trecut, autorităţile din Târgovişte au asigurat bugetul echipei cu o sumă, undeva între 15 – 20 de miliarde de lei vechi, iar anul acesta nu au mai investit niciun leuţ.
Se pare că, în urma scandalului între cele două tabere, au fost şi ceva demisii, dar echipa speră la promovare şi de ce nu, la un duel între cumnaţi, Gică Hagi vs Gică Popescu!
Aceleaşi surse au mai dezvăluit că Gică Popescu a încercat să atragă sponsori la echipă, dar fără sorţi de izbandă, iar lucrurile sunt cam “în ceaţă” la Târgovişte. Se pare că Gică Popescu a împrumtat clubul cu foarte mulţi bani, iar în cazul în care Popescu va pleca de la echipă, autorităţile vor trebui să-l despăgubească pe fostul internaţional cu toată suma pe care a investit-o, chiar dacă deţine 25% din acţiunile clubului!

horoscopul pt. perioada 24-29 martie

 Horoscop estival 2011
Afla  ce-ţi rezervă horoscopul în perioada 24-29 martie.    
BERBEC
Conflictele parteneriale şi cele din cuplu se accentuează şi sunteţi tentată să luaţi decizii ce se vor dovedi greşite. Sunt în pericol şi relaţiile profesionale, nu aveţi răbdare şi consideraţi că totul se poate rezolva prin absenţa de la „locul faptei”. Apar mulţi adversari ce dau cărţile pe faţă.
TAUR
Este posibil să renunţaţi la proiecte profesionale importante pentru a începe altele, fără acoperire financiară. Vă ajutaţi colegii, fără ca aceştia să facă vreun gest similar. Luaţi atitudine şi apar unele conflicte pasagere. Viaţa în cuplu e în schimb minunată, iar excesele sexuale ceva obişnuit.
GEMENI
După o lungă perioadă de timp, în care nu aţi ştiut decât de muncă, puteţi să vă relaxaţi şi să profitaţi de diverse forme de relaxare. Nativele tinere, ce au scăpat până acum de săgeţile lui Cupidon, se îndrăgostesc subit şi uită de toate responsabilităţile asumate. Au noroc cum nu au avut niciodată.
RAC
Sunteţi obligată să faceţi multe drumuri, dar de această dată călătoriţi cu cine vă e drag (chiar dacă este vorba doar de o prietenă). Banii sunt puţini, în casă încep renovări sau apar musafiri nedoriţi şi dv. vă este dor de o persoană sau de petrecerile de altădată. Nativele tinere sunt melancolice.
LEU
Situaţia financiară se îmbunătăţeşte, mai ales pentru celibatarele care se căsătoresc acum. Vă întâlniţi cu mulţi prieteni, amice sau rude apropiate, care încearcă să vă convingă să renunţaţi la anumite decizii deja puse în practică. Toate îşi doresc o locuinţă mai frumoasă ori mult mai încăpătoare.
FECIOARĂ
Primiţi multe cadouri sau sume de bani, dar vă este clar că aveţi nevoie de fonduri mult mai mari pentru a pune în practică proiectele dv. extrem de ambiţioase. Nicio nativă nu are răbdare cu partenerul de cuplu şi se simt agasate de „atenţiile” repetate ale acestuia. Unele acceptă diete excentrice.
BALANŢĂ
Nu vă întrece nimeni în energie, exuberanţă şi vitalitate, însă aveţi şi momente de pesimism şi melancolie, care îi deprimă pe cei din anturaj. „Restructuraţi” o parte din relaţiile amicale şi încercaţi să vă împăcaţi cu rudele apropiate, care vă bârfesc ori vă invidiază (însă fără prea mare succes).
ZODIA NOROCOASĂ - SCORPION
Banii primiţi la începutul intervalului se duc ca un fum (ori vă ajutaţi prietenii ori aveţi datorii mici, dar multe). Aveţi atât de mulţi adversari şi există atât de multe persoane în anturajul dv. care vă invidiază, încât trebuie să adoptaţi un comportament bazat pe diplomaţie. Nativele mature pot avea probleme de sănătate pricinuite de disfuncţii renale ori abdominale. Familistele nu mai au răbdare nici măcar cu propriii copii şi vor să se „emancipeze”. Pentru toate nativele, schimbările profesionale sunt de bun augur (cele mai multe sunt promovate ca şefe). Relaţiile cu rudele şi prietenii sunt foarte avantajoase, mai ales pentru celibatare.
SĂGETĂTOR
Sunteţi foarte optimiste, chiar dacă situaţia financiară încă nu s-a redresat, aşa cum vi s-a promis. Aveţi în continuare mai multe şanse de afirmare în domenii profesionale care vă plac şi nu vă „supăraţi” că aveţi colegi ce vă fac curte şi vă admiră. Speranţa de a vă muta domiciliul nu a dispărut.
CAPRICORN
Vă canalizaţi energia către finalizarea activităţilor profesionale şi nu mai este de mirare că sunteţi atât de apreciate. Vă afirmaţi în toate domeniile posibile, iar cei din jur vor profita de „apetitul” dv. şi vă vor pasa şi responsabilităţile lor. Nativele tinere au ocazia să „înveţe” să iubească.
VĂRSĂTOR
Probleme dv. se axează pe neînţelegerile cu partenerul de cuplu şi pe nemulţumirile salariale, deşi sunteţi şi iubită şi respectată la serviciu. Nici prietenii nu vă înţeleg, mai ales că nu mai aveţi răbdare să le explicaţi de ce aveţi reacţii de respingere a compasiunii celorlalţi. Multe restanţe.
PEŞTI
Relaţiile sentimentale şi erotice sunt excepţionale şi consideraţi că sunteţi răsplătite pentru perioada de chin de care de abia aţi scăpat. Chiar dacă starea de sănătate nu e bună, chiar dacă din punct de vedere financiar aveţi unele probleme, sunteţi fericite şi visaţi la călătorii în ţări exotice.

Imaginile pe care probabil nu ai şansa să le vezi niciodată

 Imaginile pe care probabil nu ai şansa să le vezi niciodată - VIDEO
Imaginile surprinse în filmuleţul de mai jos sunt, cu siguranţă, unice.

Un pilot îndrăzneţ s-a gândit să filmeze de la bordul avionului aterizarea în oraşul Los Angeles, iar ceea ce a ieşit te lasă de-a dreptul fără cuvinte.
Pentru ca toată lumea să înţeleagă traseul pe care îl parcurge până la pista de aterizare, pilotul a adăugat, în dreptul fiecărei zone pe care o traversa, numele cartierului care se afla în zona respectivă..


Traditii - Buna Vestire

Tradiţii pentru spor şi sănătate de Buna Vestire
«Buna Vestire», icoană într-o biserică românească. (Foto arhivă)
Credincioşii ortodocşi prăznuiesc pe 25 martie, Buna Vestire, prima dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului, pe parcursul unui an bisericesc. De Buna Vestire, creştinii celebrează ziua în care Arhangherul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului că-l va naşte pe fiul lui Dumnezeu.
Prăznuirea Bunei Vestiri este o zi de mare bucurie pentru întreaga Biserică. Sfintele Scripturi semnalează că, odată cu vestirea adusă Maicii Domnului de Arhangherul Gavriil, începe şi mântuirea oamenilor.
Prima dată, Îngerul Gavriil i s-a arătat Maicii Domnului în Templul din Nazaret, pe când aceasta împlinise 12 ani. Atunci, Gavriil a fost trimis în mare taină de Dumnezeu la Templu pentru a-i aduce Fecioarei Maria marea veste: camera în care ea se ruga a fost scăldată de o lumină puternică şi un glas a răsunat în încăpere: „Tu vei naşte pe fiul Meu!" Masajul adus de înger a bucurat-o foarte mult pe Maria; de atunci, timp de doi ani, ea a aşteptat ca taina aceasta, peste legea firii, să se împlinească.
Potrivit legii de atunci, după împlinirea vârstei de 14 ani, arhiereii i-au spus Fecioarei Maria că trebuie să se căsătorească. Ea le-a amintit că a fost dăruită de părinţi lui Dumnezeu şi de aceea a petrecut atâta vreme în Templu. Atunci arhiereii au hotărât ca 12 toiege ale bărbaţilor necăsătoriţi ( printre care şi cel al lui Iosif ) să fie lăsate în timpul nopţii în altar. A doua zi s-a petrecut o minune. Toiagul lăsat de Iosif se înverzise, iar când ierahii au intrat în biserică au văzut că o porumbiţă s-a aşezat pe toiagul înverzit. Întâmplarea aceasta i-a determinat pe mai marii bisericii s-o logodească pe Fecioara Maria cu Iosif.
Logodna n-a schimbat cu nimic stilul de viaţă al Fecioarei Maria. După cinci luni, timp în care ea a locuit în aceeaşi casă cu logodnicul Iosif, petrecându-şi timpul în post şi rugăciune, Dumenezeu l-a trimis din nou pe Arhanghelul Gavriil să-i împlinească Vestirea promisă în urmă cu doi ani. Sfintele Scripturi spun că în acest timp, Fecioara Maria nu s-a îndoit nici o clipă că vestea primită când era la Templu nu se va împlini: „Nu te teme, Mărie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Şi iată, vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus... Duhul Sfânt se va pogorâ peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri, pentru aceea şi Sfântul care se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema", spune Evanghelia după Luca.
Tradiţii pentru spor şi sănătate
În calendarul popular, Buna Vestire poartă numele de Blagoveştenia sau Ziua Cucului. Se spune că în această zi cucul, pasărea care vesteşte lucruri importante în viaţa oamenilor, cântă pentru prima dată în acest an. Cântecul lui, care va răsuna până la sărbătoarea Sfântului Apostol Petru, îndeplineşte multe misiuni. (La sărbătoarea Sf. Petru, când el se îneacă cu orz şi nu mai poate cânta, atunci el se transformă în uliu, până la sărbătoarea Bunei Vestiri din anul următor.
Din vechime, de Buna vestire, când cucul cântă pentru prima dată în acel an, sătenii se pregăteau pentru acest eveniment. Profeţia lui se împlinea, dacă cel care asculta cântecul său împlinea mai multe condiţii: nu era supărat, flămând şi avea bani în buzunar. Şi astăzi, în unele zone, bătrânii respectă tradiţia şi se adresează cucului, pentru a şti cât mai au de trăit: „Cucule, Puiucule! /Câţi ani îmi vei dărui /Până ce eu voi muri?" În schimb, feciorii şi fetele întrebau şi ei: "Cucule/ Voinicule!/ Câţi ani îmi vei da / Până m-oi însura (sau mărita)". Şi într-un caz şi în altul, fiecare cântat al cucului echivalează cu un an.
Sărbătoarea este păstrată cu sfinţenie mai ales de femei, pentru că Arhanghelul Gavriil a adus-o Fecioarei Maria.
Este mare păcat ca în această zi de sărbătoare cineva să lucreze.
Primăvara îşi intră deplin în drepturi o dată cu Buna Vestire.

În Bucovina şi în multe zone din Muntenia, unele femei se scoală dis de dimineaţă, fac foc în ogradă şi pun în faţa uşii pâine, sare şi apă; când apa s-a mai încălzit se lasă în acelaşi vas, pentru ca îngerii să-şi potolească setea. În schimb, pâinea şi sarea se dau de pomană unui sărac, cu convingerea că această tradiţie va aduce spor şi sănătate în acea gospodărie.
În Transilvania, se mai păstrează un vechi obicei. De seara, se pregătesc câteva obiecte rituale: o oală cu jar, tămâie, clopoţei şi chibrituri. Cel care se scoală primul în acea familie iese din casă, pune tămâie peste jar şi înconjoară clădirea de trei ori; apoi, afumă vitele, pomii, făcând zgomot cu clopoţeii. Se spune că ritualul îşi propune să alunge paguba, energiile negative şi bolile din perimetrul acelei gospodării.
Din ziua Bunei Vestiri, femeile din zona rurală adună vreascuri din pădure pe care le păstrează pentru ritualul din Joia Mare. Este un alt obicei, respectat din moşi-strămoşi, cu efecte benefice privind păstrarea energiilor pozitive în casele celor care-l pun în practică.

De Buna Vestire, apicultorii scot stupii afară, dar şi vitele din grajduri şi le lasă să stea la soare, fără să poarte jug, pentru ca ele să fie sănătoase tot anul.
Dacă în ziua praznicului va fi ceaţă, primăvara va fi plăcută, călduroasă şi fără multe zile mohorâte.
De Blagoveştenie este dezlegare la peşte. Este bine să mâncăm peşte, pentru a fi sprinteni şi sănătoşi ca peştele.
Sărbătoarea Bunei Vestiri continuă şi în ziua următoare ( pe 26 martie)., când credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Arhanghel Gavriil, numit Blagovestnicul ( mai ales în Bucovina). Şi în această zi se mănâncă peşte.
Sfântul Gavriil este protectorul copiilor, aduce veştile bune şi ne ajută pe toţi să cultivăm talentele şi inspiraţia rudelor tinere,
Dacă ouă găinile sau orice pasăre de curte, acestea nu se pun sub cloşcă, pentru că nu vor ieşi pui sănătoşi; aceştia aduc pagubă în familie.
Femeile care vor să aibă copii, ţin post negru, beau agheasmă şi se roagă Maicii Domnului ca praznicul Bunei Vestiri să facă minuni şi în familia lor.

Sărbătoarea Bunei Vestiri trebuie petrecută în bună înţelegere cu cei din jurul nostru. Cine se ceartă de Buna Vestire va avea necazuri tot anul.
Primăvara îşi intră deplin în drepturi o dată cu Buna Vestire.

La noapte se trece la ora de vară

Atenţie! În această noapte se schimbă ora
România trece în noaptea de 24 spre 25 martie la ora oficială de vară, ora 3.00 devenind ora 4.00. Ora de vară este valabilă până în 28 octombrie. Urmează aşadar o noapte mai scurtă cu o oră!
De duminică, 25 martie, ne trezim dimineaţa cu o oră mai devreme pentru că la noapte vom da ceasurile înainte cu o oră, făcând trecerea, astfel, la ora oficială de vară. Trecerea se face la ora 3.00, care devine ora 4.00. Ziua de duminică va fi, în acest fel, cea mai scurtă zi din an, ea având doar 23 de ore.

Ora de vară a fost instituită la începutul secolului trecut, având ca raţiune necesitatea de a exploata mai mult de lumina naturală a lunilor de primăvară şi vară.
Specialiştii sunt de părere că vom avea nevoie de câteva luni pentru a ne reveni după această schimbare de oră.

PASIUNE UCIGAŞĂ

Mihai Paraschivescu a murit, vineri, 23 martie, după ce a ignorat linia continuă şi s-a izbit violent de o maşină. MArtorii spun că a circulat cu viteză prea mare. Tânărul de 18 ani a depăşit o coloană de maşini şi s-a izbit violent de un Golf anagajat în schimbarea direcţiei de deplasare.
Mihai Paraschivescu




Titu bate Braziul si ramane lider! FCM pierde acasa!

Urban Titu s-a impus in aceasta dupa amiaza in derbiul Ligii a III-a, trecand de Chimia Brazi cu 2-0. Mihaiescu a deschis scorul in chiar minutul 1, iar Sandulescu l-a majorat in minutul 66. Echipa lui Nicu Croitoru ramane pe primul loc, cu doar un punct avans fata de CS Buftea, ilfovenii castigand la Plopeni cu 1-0.
In seria a IV-a, FCM Targoviste a pierdut, la Sotanga, 0-1, golul oaspetilor fiind marcat de Sarbu in minutul 80. Situatia nu este prea roza pentru echipa lui Zotic, care la sfarsitul meciului a dat asigurari ca Remus Galmencea va ramane antrenorul echipei.
Seria a III-a
FCM Alexandria - AFC Filipeştii de Pădure 2-1
D. Voicilă (6), Lătea (15) / M. Ene (86)
Sportul Studenţesc II - Viitorul Domneşti 1-3
Truţă (80) / Teleoacă (32), Gârlescu (62 - pen.), R. Nicolescu (63)
Inter Clinceni - Conpet Ploieşti 3-0
Fodor (25 - pen.), Floruţ (46), D. Ene (67)
ACS Urban Titu - Chimia Brazi 2-0
Mihăescu (1), Săndulescu (66)
CSO Plopeni - CS Buftea 0-1
V. Ştefan (38)
Prahova Tomşani - Dunărea Turris Turnu Măgurele, se dispută mâine, de la ora 15:00.
Concordia II Chiajna stă, deoarece Rapid Clejani s-a retras.
Argeşul Mihăileşti şi Atletic Fieni s-au retras.
Clasament
Seria a IV-a
FCM Târgovişte - Ghecon Lăpuşata 0-1
Sârbu (80)
FC Caracal - Jiul Rovinari 2-1
Cr. Niculescu (53-penalty), Moşteanu (76) / Stoian (4)
FC Cisnădie - Gaz Metan II Mediaş 1-0
Grigorşcuţă (78)
Minerul Mătăsari - Metaloglobus 1-1
Vlădoi (70) / Militaru (23)
Oltchim - Minerul Motru 1-0
Marinescu (84)
Atletic Bradu - Pandurii II 0-2
Afrem (51), Vlăduţi (71)
CS Vişina Nouă - Girom Albota, se dispută mâine, de la ora 15:00.
Damila Măciuca - Prometeu Craiova, se dispută mâine, de la ora 15:00.
Clasament

Chindia - Muresul Deva 5-0!

ChindiaRecital al Chindiei, astazi, pe Eugen Popescu. Desi Flavius Stoican a menajat cativa titulari, Chindia a facut show cu Deva. Hunedorenii nu arata ca o echipa de liga a II-a, fiind cea mai slaba echipa care a poposit la Targoviste in acest sezon. Cristi Cherchez a deschis rapid scorul, transformand impecabil o lovitura libera din coltul careului in minutul 2. Bobi Verdes l-a majorat si tot el a trecut pe langa 3-0 in prima repriza. Ocazia avea sa se razbune in repriza secunda, cand Verdes a inscris dintr-un ofsaid imens (desi mingea i-a venit de la un adversar, aceasta nu a fost controlata de fundasul Devei, ci doar deviata). Baluta si Morariu si-au trecut si ei numele pe lista marcatorilor si au adus prima victorie a Chindiei in 2012! Urmeaza deplasarea de la Pitesti, un meci deloc usor pentru targovisteni.
Comentarii (0

Liga4

Cornestiul bate la Contesti si se distanteaza. Vezi rezultatele rundei a 18-a si clasamentul!
FotbalAsa cum v-a obisnuit, va ofera in premiera rezultatele inregistrate astazi in runda cu numarul 18 a Ligii a IV-a. Desi ne aflam la jumatatea sezonului, Gloria Cornesti pare desprinsa in castigatoare, mai ales dupa ce Utchim s-a impiedicat astazi la Moroieni. Scor de teatru la Colibasi, acolo un de gazdele s-a vazut egalate dupa ce au condus cu 4-2. Ciprian Stancescu a debutat cu dreptul pe banca celor de la Doicesti, AS realizand scorul rundei, 6-1 cu Viisoara. Iata mai jos rezultatele de astazi si clasamentul Ligii a IV-a:
AS Doicesti - Comertul Viisoara 6-1
PAS Pucioasa - Darmanesti 3-0
Avantul Produlesti - Selaru 3-1
Recolta Gura Sutii - FC Aninoasa 3-2
FC Contesti - Gloria Cornesti 2-3
Vointa Persinari - Petrolul Targoviste 2-1
Bradul Moroieni - Utchim Gaesti 1-0
Tisenmetal Colibasi - Victoria Comisani 4-4

Clasament

21.03.2012

Meciul Froch – Bute va fi transmis in Anglia de SkySports

LIVE  Carl Froch – Lucian Bute, duel gazduit de orasul Nottingham, detaliile privind partida incep sa prinda contur.
59180498 froch 300x169 Meciul Froch   Bute va fi transmis in Anglia de SkySports
Meciul va fi gazduit de orasul Nottingham, pe terenul lui Carl Froch
Conform presei britanice, meciul pentru centura de campion mondial al categoriei supermijlocie, in versiunea IBF, va fi transmis in direct, in Marea Britanie, de postul de televiziune SkySports. Cel mai probabil, evenimentul din 26 mai va fi difuzat in sistem pay-per-view, mai ales pentru a acoperi gaura din buget cauzata de netransmiterea confruntarii in SUA de catre cei de la Showtime. Inaugurat in martie 1990, SkySports este detinut de James Murdoch, cel mai mic dintre fii magnatului Rupert Murdoch. SkySports este cel mai important jucator de pe piata transmisiunilor sportive din Marea Britanie. Eddie Hearn, promotorul lui Carl Froch, a confirmat colaborarea cu SkySports, dar a precizat ca mai sunt mici detalii de pus la punct inainte de a bate palma cu gigantul media. Pentru SUA, ramane in continuare posibilitatea ca meciul Froch – Bute sa fie transmis de Epix, postul de televiziune detinut in coproprietate de studiourile de film Paramount Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer si Lionsgate.

Un fotbalist a murit pe teren

Un fotbalist al echipei Bangalore Mars, Venkatesh, a decedat, miercuri, în timpul unui meci cu South Western Railway, din Divizia A a campionatului regional din Bangalore, a anunţat Federaţia Indiană de Fotbal pe site-ul oficial, the-aiff.com
Venkatesh a murit pe teren
Venkatesh, care avea 27 de ani, a intrat pe teren în repriza a doua a partidei şi s-a prăbuşit pe teren spre finalul jocului.

Potrivit presei internaţionale, fotbalistul ar fi suferit un stop cardiac şi, deoarece la stadion nu se afla nicio ambulanţă, a fost transportat la spital cu o auto-ricşă plătită de coechipierii săi. Venkatesh a fost declarat mort la spital.

Moartea lui Venkatesh vine în contextul în care, săptămâna trecută, mijlocaşul echipei Bolton Wanderers, Fabrice Muamba, a supravieţuit unui stop cardiac suferit la un meci din Cupa Angliei.

au descoperit o galaxie

Mai mulţi astronomi din Australia, Germania, Elveţia şi Finlanda au descoperit o galaxie neobişnuită, aflată într-un grup de alte 250 de galaxii, la 70 de milioane de ani lumină distanţă de Pământ.
O galaxie cu o formă neobişnuită / FOTO: Daily Mail
Galaxia proaspăt descoperită are o formă rectangulară, care i-a uimit pe astronomi, notează Daily Mail.

"În Universul din jurul nostru, cele mai multe galaxii există în trei forme - sferoidale, de disc sau într-on formă neregulată", a declarat profesorul Alister Graham, de la Universitatea Swinsburne din Australia.

Galaxia de formă rectangulară este un fenomen foarte rar. "Este unul dintre acele lucruri care ne fac să zâmbim, deoarece nu ar trebui să existe, sau mai degrabă nu ne-am aştepta să existe", a adăugat Graham.
Experţii australieni cred că galaxia descoperită s-ar fi format în urma coliziunii dintre două galaxii spirală.

Astronomii mai suspectează totuşi că forma reală a galaxiei nu ar fi chiar cea rectangulară, ci mai degrabă a unui disc umflat, văzut dintr-o parte.

Orizontul fals

Orizontul fals, fenomenul meteo extrem de rar, care a cauzat una dintre tragediile lumii

iceberg

Una dintre tragediile lumii ar fi fost cauzata de un fenomen meteorologic extrem de rar, cunoscut si sub denumirea de “orizont fals”.

Un specialist care a analizat documentele cu privire la conditiile meteo din noapte in care Titanicul s-a scufundat a ajuns la concluzia ca tragedia s-a produs din cauza unui miraj numit “orizont fals”.

Fenomenul se produce atunci cand curentii de aer rece se intalnesc cu cei de aer cald, nepermitand o vizibilitate clara si lasand o impresie falsa cu privire la distanta dintre obiecte.

Echipajul de pe Titanic nu a vazut iceberg-ul tocmai din cauza “orizontului fals" creat de conditiile meteo. Astfel, ei nu au putut aprecia nici distanta care ii despartea de impactul care a dus la scufundarea vasului.

Teoria specialistului explica si motivul pentru care capitanul celui mai apropiat vapor de Titanic din acea noapte nu a intervenit imediat. El a trait cu senzatia ca era vorba de un vas mult mai mic.

Descoperirea istoricului britanic Tim Maltin urmeaza sa fie prezentata intr-un documentar difuzat de National Geographic.

19.03.2012

Etna a erupt din nou

Etna erupe pentru a patra oară anul acesta. Fumul a acoperit cerul Siciliei după ce vulcanul a aruncat în aer lavă încinsă, dar şi vapori de sulf. Vulcanul Etna, situat pe insula italiană Sicilia, a erupt pentru a patra oară în acest an, duminică, potrivit mediafax.

În urma exploziei norul de cenuşă şi aburi s-au ridicat până la altitudinea de şapte kilometri. Din fericire nu s-au produs pagube materiale, iar zborurile de pe aeroportul din apropiere nu au fost perturbate. Etna este cel mai înalt şi mai activ vulcan din Europa, iar vulcanologii spun că vor urma mai multe erupţii în următoarele zece zile.

18.03.2012

cutremur in vrancea

Cutremur în VranceaUn cutremur în Vrancea, cu magnitudine 2.7, s-a produs în această după amiază la o adâncime de 102 kilometri. Duminică dimineaţă se produsese încă un seism, tot cu magnitudine de 2.7, în aceeaşi zonă, dar la o adâncime de 115 kilometri. Tot duminică, în Blacani a avut loc un cutremur cu magnitudine de 3 pe Richter.
"Anul acesta poate sa fie orice cutremur, adica in perioada urmatoare poate fi orice cutremur peste şase, dar nu peste şapte. Deci intre şase şi sapte", a declarat într-o emisiune Gheorghe Mărmureanu, preşedintele onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului.
Un seism similar celui din martie 1977 ar putea produce 44.600 de daune totale la nivel naţional şi 30.520 de daune la nivelul portofoliului de poliţe al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezatrelor Naturale (PAID), a căror valoare se va ridica la aproximativ 190 milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, Marius Bulugea.

NewsDB va recomanda :

Duminică 18 martie începând cu ora 20:30

Link 1- sopcast

Link 2






Image and video hosting by TinyPic

Dâmboviţa - Creşte numărul salariaţilor, scade numărul şomerilor!



"Efectivul salariaţilor din judeţul Dâmboviţa la sfârşitul lunii ianuarie 2012 a fost de 74058 persoane, în creştere cu 462 persoane faţă de luna decembrie 2011 şi cu 1722 persoane faţă de luna corespunzătoare din anul 2011.

Câştigul salarial mediu nominal brut în luna ianuarie 2012 a fost de 1595 lei, iar cel net de 1164 lei, în scădere cu 2,3% faţă de luna decembrie 2011, atât la câştigul salarial brut cât şi la cel net. Pe grupe mari de activităţi, nivelul câştigului salarial mediu nominal net în luna ianuarie 2012 a fost mai mare decât în luna precedentă în servicii cu 1,5%, iar mai mic în agricultură, vînătoare şi servicii anexe cu 14,1% şi în industrie şi construcţii cu 5,1%.

Indicele câştigului salarial real pentru ianuarie 2012, faţă de luna decembrie 2011, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, în judeţul Dâmboviţa a fost de 97,3%.

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii ianuarie 2012, a fost de 13324 persoane (7547 bărbaţi şi 5777 femei), în scădere faţă de luna decembrie 2011 cu 58 persoane şi cu 4120 persoane faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

Rata şomajului înregistrat în luna ianuarie 2012 a fost de 6,3% în raport cu populaţia activă civilă totală, situându-se peste media înregistrată la nivel naţional (5,3%). Rata şomajului pentru femei a fost cu 0,1 puncte procentuale mai mică decât cea înregistrată pentru bărbaţi (6,2%, faţă de 6,3%).

Din numărul total al şomerilor înregistraţi în luna ianuarie 2012, 33,5% sunt şomeri indemnizaţi şi 66,5% şomeri neindemnizaţi. De asemenea, din numărul total de şomeri, 73,3% sunt muncitori, 20,9% persoane cu studii medii şi 5,8% persoane cu studii superioare", informează Oficiul Judeţean de Statistică.
Uzina Mechel Reparaţii Târgovişte a început să livreze cilindri şi lingotiere de fabricaţie proprie pentru export
În perioada 2010-2011 activitatea principală Uzinei Mechel Reparaţii Târgovişte a constat în efectuarea reparaţiilor capitale şi curente, a lucrărilor de construcţii şi montaj, precum şi a fabricării cilindrilor de laminare, subansamblelor şi pieselor de schimb pentru interprinderile Mechel din România.

Uzina a participat la toate proiectele de investiţii majore care s-au derulat la întreprinderile Mechel în România.
ÎIn acest an, în condiţiile dificile de piaţă, Uzina a reusit să pună accent pe activitatea de productie, obţinând licenţa pentru export. Astfel şi-a extins aria livrărilor, abordând acum şi pieţele internaţionale.
Secţia Turnaătoria Mixta a întreprinderii produce cilindri de laminare şi lingotiere.
De asemenea, toarnă piese de schimb din oţel şi fontă pentru necesităţile laminoarelor şi oţelăriilor întreprinderilor Mechel din România. În a doua jumîtate anului 2011, specialiţtii secţiei Turnătorie Mixtă au implementat tehnologia de producţie a unei mărci noi de fontă cu rezistenţă sporită – fontă cu grafit nodular – şi au iniţiat deja producţia de cilindri din acest material, care se caracterizează printr-o durată mai lungă de exploatare.
Utilizarea cu succes a cilindrilor de laminare la întreprinderile Mechel din Romania garantează conformitatea acestora cu toate cerinţele tehnice. Chiar la inceputul anului 2012 uzina a semnat primele contracte pentru livrarea cilindrilor de laminare către clienţi externi, mai precis spre trei întreprinderi metalurgice din Rusia. Prima livrare a fost efectuată în luna martie. La sfârşitul lunii februarie uzina a realizat şi prima livrare de lingotiere către uzina metalurgică din Ukraina. De menţionat, de asemenea, că există şi un acord ferm pentru livrarea unor construcţii metalice către parteneri externi.
«In anul 2011 Uzina Mechel Reparaţii Târgovişte s-a clasat pe primul loc în lista întreprinderilor din judeţul Dâmboviţa, cu domeniul de activitate repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor. Aş dori să subliniez că acest lucru este un merit al colectivului. Specialiştii Uzinei Mechel Reparaţii confirmă încă o dată că au o bună pregătire şi că sunt profesionişti. Pentru o întreprindere cu profilul nostru, faptul că am iesit pe piaţa externă are o mare semnificaţie. În primul rând reprezintă încă o confirmare a calităţii produselor fabricate de noi, iar în al doilea rând înseamnă parteneri şi comenzi noi, lucruri care sunt o garanţie în plus pentru funcţionarea pe mai departe a uzinei. Colegii mei înteleg asta, colectivul este perseverent şi lucrăm împreună pentru a obţine rezultate bune», a declarat Evgheny Sidenkov, Director General al Mechel Reparaţii Târgovişte.
Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. „Mechel” asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, armături metalice, energie electrică şi termică. Produsele companiei Mechel se comercializează pe piaţa internă şi piaţa externă.
În România grupul Mechel este prezent prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Laminorul Brăila

Târgovişte – CSU Alba Iulia 59-56

CSM Târgovişte – CSU Alba Iulia 59-56Târgoviştencele de la CSM au trăit periculos seara trecută. Derby-ul etapei 28 din Divizia A de baschet feminin s-a încheiat 59-56 în favoarea gazdelor. Meciul a avut loc în Sala Sporturilor.

Deşi meciul a fost practic fără miză, gazdele fiind deja aşezate confortabil în fotoliul de lider iar albaiuliencele ocupând locul 3 de unde nu mai pot cădea, ambele echipe s-au bătut pentru fiecare punct, scorul final fiind 59-56 (12-15, 13-21, 17-13, 17-7).
MArcatoarele meciului
CSU Alba Iulia: Nadia Parker – 15 puncte, Becca Tobin – 14, Ekaterina Abramzon – 11, Ancuţa Stoenescu – 8, Taneisha Harrison – 5, Eniko Tarţa – 2, Breanna Salley– 1.
CSM Targovişte: Monique Coker - 16 puncte, Florina Gabriela Diaconu - 13, Olena Samburska - 7, Olena Zheruerunova - 7, Anca Şipoş - 6, Georgiana Viorela Rus - 4, Chrissy Givens - 3, Cristina Ciocan - 3.
Următorul meci al albaiuliencelor se va disputa acasă, în Sala de Sport a Universităţii "1 Decembrie 1918", miercuri, 21 martie, de la ora 17.00, cu CSM Satu Mare.

16.03.2012

incendiu la Produleşti!"



Panica, in aceasta dimineata, la scoala din Produlesti! Un apel la 112 anunta ca etajul doi al cladirii a fost cuprins de flacari. Femeia de serviciu a vrut sa aprinda focul in soba unei clase, iar dupa ce a dat cu motorina pe lemne a izbucnit incendiul. Speriata, femeia a alertat imediat autoritatile. La fata locului au sosit de urgenta pompierii si politistii.

Incendiul s-a produs in jurul orei sase. Femeia de serviciu a scolii voia sa aprinda focul in soba salii de curs unde invata elevii de clasa a V-a.

"A aprins focul. A aprins focul cu motorina? Da, da. De acolo a luat foc? Da, i-a luat foc mana", le-a declarat una dintre angajatele scolii, reporterilor MariusBUGA.ro.

"De la ce s-a intamplat? De la o soba. Ce-ati vrut sa faceti? Sa aprindem focul. Cu ce? Nu stiu ce era in bidonul ala. Mirosea a motorina? Mirosea a motorina. Au fost flacari mari? Da, mi-a luat foc maneca la hanorac", ne-a marturisit Ionelia Stan.



Desi s-au speriat cumplit, femeile de serviciu nu s-au pierdut cu firea si si-au alertat superiorii si pompierii.

"Focul s-a datorat unei aprinderi gresite. Sistemul de incalzire e asta care e. In mod normal cu ce se aprinde focul? Cu combustibil solid. Motorina? Cu motorina, da. Veti lua masuri? Scoala fiind intr-un proces de reabilitare va fi cu incalzire centrala", ne-a precizat prof.Mircea Stanescu, directorul Scolii Produlesti.

"Incendiul a fost localizat la etajul doi al scolii, intr-o sala de clasa. Ardeau materialele combustibile solide. Din ce cauza s-a produs? Cauza incendiului, mod de aprindere gresit al sobelor de incalzire a claselor", a adaugat plt Daniel Ion, din cadrul ISU Titu.

Urmeaza ca reprezentantii scolii sa stabileasca valoarea pagubelor. Oricum, nici cladirea si nici mobilierul nu erau asigurate. In lunile urmatoare cladirea va fi reabilitata, iar scoala va fi dotata cu centrala termica.

Liga 1 HD

Sambata
Vointa Sibiu, Gaz Metan Medias, ora 15.00
CFR Cluj - Pandurii Tg Jiu, ora 17.00
Petrolul Ploiesti - U Cluj, ora 19.00
Dinamo Bucuresti - Sportul Studentesc, ora 21.30
Live pe : www.Sportliveonline.net

SportLiveOnline


 Sferturi Europa League: AZ Alkmaar - Valencia, Schalke - Bilbao, Sporting - Metalist, Atletico Madrid - Hannover! Cum ar putea arata semifinalele:

Sferturi Europa League: AZ Alkmaar - Valencia, Schalke - Bilbao, Sporting - Metalist, Atletico Madrid - Hannover! Cum ar putea arata semifinalele:

Trei echipe din Spania domina Europa League in 2012. Daca anul trecut Portugalia a avut 3 reprezentante pana in semifinalele competitiei, in acest sezon Spania incearca sa atinga aceasta performanta.

Din Germania vine pericolul cel mai mare. Acolo, singurul roman care poate cuceri un trofeu european in acest an, Marica, va juca in fata lui Bilbao, echipa care a eliminat-o pe Manchester United.

Sporting Lisabona, calaul lui City din Europa League, va juca in fata surprizei Metalist Harkov, cel mai bun atac din Europa League anul asta, cu 25 de goluri.

Valencia si Alkmaar se vor lupta pentru un loc in semifinale, la fel ca si Atletico Madrid cu Hannover.

Iata sferturile Europa League:
AZ Alkmaar - Valencia
Schalke - Bilbao
Sporting - Metalist
Atletico Madrid - Hannover

semifinala 1:
Atletico Madrid sau Hannover vs AZ Alkmaar sau Valencia
semifinala 2: Sporting Lisabona sau Metalist Harkov vs Atletico Bilbao sau Schalke

Barcelona si Real Madrid s-au evitat atat in sferturi, cat si in semifinalele Ligii Campionilor


 Sferturile Ligii Campionilor: APOEL - Real Madrid, Marseille - Bayern, Benfica - Chelsea, AC Milan - Barcelona! El Clasico poate fi doar in finala! 
De departe, cel mai tare meci din sferturile Ligii este Milan - Barcelona. Cele doua s-au intalnit si in Grupe, cand au facut 2-2 pe Nou Camp si 2-3 pe San Siro, Barcelona castigand cu un gol al lui Xavi in minutul 63.

Chelsea, dupa ce s-a calificat dramatic in fata lui Napoli, va juca turul din sferturi in deplasare la Benfica, Marseille, echipa care a eliminat-o in ultimele secunde pe Inter, a dat de Bayern, pentru ca Real Madrid sa intalneasca cea mai mare surpriza din Liga in acest sezon, pe APOEL.

Cele mai tari semifinale posibile in 2012 sunt Bayern - Real si Barcelona - Chelsea. Daca Bayern va ajunge in finala, va fi considerata gazda, venind din prima semifinala. Finala din acest sezon va fi chiar pe Allianz Arena.

Iata meciurile care vor avea loc in sferturile Ligii Campionilor:

APOEL Nicosia vs Real Madrid

Marseille vs Bayern Munchen

Benfica Lisabona vs Chelsea Londra

AC Milan vs FC Barcelona

In semifinale:


Semifinala 1: Marseille sau Bayern vs APOEL sau Real Madrid;
Semifinala 2: AC Milan sau FC Barcelona vs Benfica sau Chelsea

Castigatoare primei semifinale va fi considerata gazda si la finala.

 


Gloria Bistriţa - Chindia Tîrgovişte 1-0

MECIURI / REZULTATE

update: 16.mar.2012
  • Liga a II-a. Seria a 2-a. Etapa a 16-a.
  • Gloria Bistrita – Chindia Targoviste (vineri, ora 15.30), Muresul Deva – Luceafarul Oradea, FC Arges – FC Maramures, Juventus Bucuresti – UTA, CSM Rm. Valcea – Unirea Alba Iulia, ALRO Slatina – FC Olt, FC Bihor – Poli Timisoara (sambata). Gaz Metan Severin sta.
  • Liga a III-a. Seria a 3-a. Etapa a 16-a.
  • Concordia II Chiajna – Urban Titu, CS Buftea – FCM Alexandria, Turris Tr. Magurele – Sportul II Studentesc, Viitorul Domnesti – Inter Clinceni, Chimia Brazi – CSO Plopeni (vineri, ora 15.00). Filipestii de Padure, Prahova Tomsani stau.
  • Liga a III/a. Seria a 4-a. Etapa a 16-a.
  • Pandurii II Tg. Jiu – FCM Targoviste, Girom Albota – Damila Maciuca, Prometeu Craiova – FC Caracal, Jiul Rovinari – FC Cisnadie, Gaz Metan II Medias – Minerul Matasari, Metaloglobus Bucuresti – Oltchim Rm. Valcea, Minerul Motru – Atletic Bradu (vineri, ora 15.00), Ghecon Lapusata – Visina Noua (sambata).
  • Juniori A. Astra Ploiesti – GSA Nucet, FC Arges – LPS Pitesti, Petrolul Ploiesti – CSM Moreni (duminica, ora 12.00).
  • Juniori B. Astra Ploiesti – Petrolul Ploiesti, FC Arges – LPS Pitesti, GSA Nucet – CSM Moreni (duminica, ora 14.00).
  • Baschet (f). Divizia A.
  • Reprogramari. ICIM Arad – CSM Bucuresti 81-54, ICIM Arad – Olimpia Brasov 66-48, CSBT Alexandria – Sepsi Sf. Gheorghe 103-30.
  • Devans: CSM Bucuresti – Nova Vita Tg. Mures 58-72
  • Etapa a 17-a.
  • CSM Targoviste – CSU Alba Iulia (sambata, ora 18.00), CSM Satu Mare – Olimpia Bucuresti, Sepsi Sf. Gheorghe – SCM Craiova, CSBT Alexandria – Danzio Timisoara, U Cluj – Poli Iasi, Rapid Bucuresti – CSM Oradea.

Radare Dambovita 16 martie



-DN 72 Picior de Munte-Viişoara-Dumbrava; Răzvad-Săcuieni-DN 72 A Ungureni-Gheboieni-Izvoare-Voineşti-Gemenea-Malu cu Flori-DN 7 Tărtăşeşti-Slobozia Moară-Lunguleţu-Titu; Găeşti-Gura Foii-DN 71 Fieni-Brăneşti-Doiceşti-Aninoasa; Ulmi-Ilfoveni- Conţeşti-Baldana-DJ 710 A Iedera –Valea Lunga; -DN 1 A Cornesti-Butimanu-Târgovişte: Aleea Sinaia; Şoseaua

LOCURI DE MUNCA DAMBOVITA



În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate în această perioadă un număr de 214 locuri de muncă, din care 30 pentru persoanele cu studii superioare – asistent manager, contabil şef, designer, director vânzări, formator, inginer automatist, inginer constructor, inspector resurse umane, manager proiect, programator, iar 124 sunt pentru persoanele calificate.

Ocupaţiile solicitate sunt:

- agent comercial;- agent asigurare;- gestionar depozit;- barman;- vânzător;- ospătar,- operator imagine,- reglor;- confecţioner articole textile,- şofer;- lăcătuş mecanic,- agent securitate,- excavatorist,- frezor,- broker în asigurări.

La acestea se adaugă 60 de locuri de muncă vacante pentru muncitorii necalificaţi.

Detalii suplimentare se pot obţine:

prin Bilciureşti....



7 persoane au fost depistate în flagrant de poliţişti, în timp ce sustrăgeau fier vechi dintr-o societate comercială cu punct de lucru în comuna Bilciureşti

În ziua de 14 martie 2012, lucrătorii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Butimanu, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Bilciureşti, au depistat 7 persoane care sustrăgeau fier vechi din sediul unei hale dezafectate, a unei societăţi comerciale cu punct de lucru pe raza localităţii.

Poliţiştii au procedat la identificarea acestora în persoana numiţilor N.V., din municipiul Bucureşti, O.F., B.I., G.I., N.N., D.M., şi N.D., toţi din comuna Cojasca, pe numele acestora fiind întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cei 7 învinuiţi au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 15 martie, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor şapte persoane.

Au fost prinşi hoţii de cablu care au terorizat Niculeşti, Butimanu, Corneşti, Cojasca şi Bilciureşti!


Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat şi reţinut autorii mai multor fapte de furt

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Butimanu au identificat autorii în cazul a şapte fapte de furt de cablu telefonic, aflate în evidenţă cu autor necunoscut, comise pe raza localităţilor Niculeşti, Butimanu, Corneşti, Cojasca şi Bilciureşti

În sarcina celor cinci tineri, identificaţi în persoana numiţilor G.V., de 18 ani, F.A., de 21 de ani, M.Ş., de 20 de ani, C.E., de 19 ani şi F.D., de 22 de ani, s-a reţinut că în perioada noiembrie 2011- martie 2012, au secţionat şi sustras diferite cantităţi de cablu telefonic, cauzând un prejudiciu de 9835 lei.

Patru învinuiţi au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 15 martie, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, numitul F.D sustrăgându-se cercetărilor.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor cinci şi recuperarea prejudiciului

14.03.2012

trimis în judecată

Primarul din Văcărești, trimis în judecată pentru luare de mită
Florinel Voicu

Florinel Voicu a fost trimis în judecată pentru că a primit mită 65.000 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale. Denunțătorul a fost fiul deputatului PSD, Dragoș Dumitru. În schimbul banilor, edilul s-a angajat să aprobe plata contravalorii unor lucrări de iluminat public pe care firma nu le executase.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Florinel Voicu, primarul comunei Văcăreşti (PSD), judeţul Dâmboviţa, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada aprilie 2011-ianuarie 2012, inculpatul Florinel Voicu, în calitate de primar al comunei Văcăreşti, după o înţelegere prealabilă, a pretins şi primit de la un administrator de societate comercială, persoană denunţătoare în cauză, suma totală de 65.000 de lei, în două tranşe.

În schimbul banilor, inculpatul s-a angajat să aprobe plata, de către primărie, a contravalorii unor lucrări de iluminat public neexecutate (113.000 lei) pe care firma denunţătorului era obligată să le execute în baza unui contract.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurator, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului Voicu Florinel, până la concurenţa sumei reprezentând obiectul infracţiunii de luare de mită.

13.03.2012

Dosar penal pentru 3 infracţiuni grave

Dosar penal pentru 3 infracţiuni grave!Cazul revoltător de la școala din Viișoara, Dâmbovița, a trezit reacţii la nivel înalt. Decesul micuţei este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte care va da raportul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
“Procurorul care va exercita supravegherea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu va dispune efectuarea de cercetări, inclusiv cu privire la modalitatea de autorizare din punct de vedere sanitar a unităţii de învăţământ”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Din primele cercetări, a rezultat faptul că, luni, la orele 10,26 , în timp ce se aflau în pauza dintre ore, trei eleve (în vârstă de 8 ani), au căzut în fosa septică din curtea şcolii, după ce au sărit pe două dale din beton care au cedat sub greutatea lor.

Sursa citată precizează că un angajat al şcolii a intervenit imediat şi a reuşit să scoată din fosa septică a şcolii pe două dintre minore, cea de-a treia fetiţă fiind scoasă de lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, fiind constatat decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Un copil, elev în clasa a doua, a murit, luni, după ce a căzut în haznaua din curtea şcolii din comuna dâmboviţeană Viişoara, incidentul având loc în recreaţie, când mai mulţi elevi s-au jucat şi trei au căzut în hazna.

Doi dintre aceştia au fost salvaţi de cadrele didactice, iar al treilea a fost scos de pompieri, fiind decedat.

Oamenii legii sunt cu ochii pe hoţii de lemne

Furt de material lemnosPoliţiştii dâmboviţeni au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7480 lei, cu ocazia unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos. Lucrătorii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Fieni, în colaborare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Ialomicioara, au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii sustragerilor de material lemnos.

Cu această ocazie, poliţiştii au depistat pe raza localităţilor Moroieni, Pietroşiţa, Buciumeni, un număr de 7 persoane, care transportau material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă.
Cei 7 au fost sancţionaţi contravenţional potrivit prevederilor art.19, alin.1, lit.b din Legea 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.
Totodată, ca urmare a abaterilor săvârşite, 2 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional. Potrivit art 19 din Legea 171/2010, constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei pana la 5.000 lei si confiscarea materialelor lemnoase in cauza urmatoarele fapte:
a) expedierea sau transportul materialelor lemnoase fara provenienta legala;
b) transportul materialelor lemnoase fara avizele de insotire ori fara documentele comunitare echivalente acestora, prevazute de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare;
c) transportul si/sau comercializarea pomilor de Craciun nemarcati cu sigiliul-crotaliu prevazut de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare;
d) transportul materialelor lemnoase cu aviz de insotire care nu are inscrisa provenienta legala a acestora;
e) transportul materialelor lemnoase cu aviz de insotire a carui valabilitate a expirat. Termenul de valabilitate a avizului de insotire, in functie de distantele de transport al materialelor lemnoase, este de maximum 72 de ore de la ora plecarii transportului, data si ora ce se consemneaza obligatoriu in acest document;
f) refuzul de a se supune controlului circulatiei materialelor lemnoase, al depozitelor de materiale lemnoase si instalatiilor de prelucrare a materialelor lemnoase ori impiedicarea efectuarii acestui control;
g) primirea de catre personalul operatorului de transport feroviar, al administratorului si/sau gestionarului infrastructurii caii ferate in vederea expedierii si/sau expedierea materialelor lemnoase fara avizele de insotire ori fara documentele comunitare echivalente acestora, prevazute de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare;
h) primirea de catre operatorii portuari a materialelor lemnoase fara avizele de insotire ori fara documentele comunitare echivalente acestora, prevazute de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare;
i) primirea, depozitarea si/sau prelucrarea de catre detinatorii depozitelor, ai altor spatii destinate depozitarii temporare si/sau ai instalatiilor de prelucrare a materialelor lemnoase cu aviz de insotire din care nu rezulta provenienta legala;
j) depunerea declaratiei vamale de export pentru materiale lemnoase fara avizul de insotire sau, dupa caz, fara documentul comunitar echivalent avizului de insotire, prevazut de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare;
k) primirea, depozitarea si/sau prelucrarea de catre detinatorii depozitelor, ai altor spatii destinate depozitarii temporare si/sau ai instalatiilor de prelucrare a materialelor lemnoase fara avizele de insotire ori fara documentele comunitare echivalente acestora, prevazute de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare;
l) vanzarea si/sau cumpararea materialelor lemnoase fara provenienta legala sau fara avizele de insotire ori documentele echivalente acestora, prevazute in normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare;
m) detinerea de material lemnos fara documente legale de provenienta;
n) transportul materialelor lemnoase care nu corespund din punct de vedere cantitativ si/sau calitativ ori din punctul de vedere al speciei cu datele inscrise in avizul de insotire.

Violența școlară – manifestarea violenței cotidiene

Violența școlară – manifestarea violenței cotidieneViolenţa şcolară este una dintre manifestările violenţei cotidiene, nu este un fenomen nou, dar, în trecut, ea s-a manifestat mai degrabă în spaţiul relativ autonom al şcolii. Actualmente, lumea şcolii a căpătat permeabilitate crescută, ca şi transparenţă instituţională, asimilând tensiunile şi dificultăţile cu care se confruntă societăţile contemporane.

Plecând de la aceste premise Penitenciarul Mărgineni, Centrul de Reeducare Găești și Poliția Municipiului Târgoviște au devenit parteneri în cadrul programului educațional comunitar „Dincolo de aparenţe”, proiect care își propune prevenirea şi combaterea violenţei în şcoală prin sensibilizarea elevilor asupra comportamentelor ce trebuiesc adoptate atunci când se confruntă cu acte de violenţă, cu delicvenţa juvenilă, precum şi cu consumul de alcool, tutun şi droguri.
În cadrul acestui proiect, Serviciul Asistență Psihosocială din Penitenciarul Mărgineni organizează în data de 13 martie 2012, începând cu ora 10.00, seminarul interactiv cu tema: „ O viaţă fără violenţă”.
Participarea în mod direct a persoanelor private de libertate la activități de prevenire a fenomenelor infracționale în rândul tinerilor sunt menite să valorifice potențialul educativ al experiențelor de viață ale acestora, prin transmiterea unui mesaj antiinfracțional izvorât din experiențe reale, relatate de cei care trăiesc realmente consecințele nefaste ale acestora.

12.03.2012

U.cluj vs Steaua : 19.00

U Cluj - Steaua, LIVE PE www.sportliveonline.net .Pentru mai multe linkuri >click< pe "read more":  : LINK 1 --- LINK 2 --- LINK 3 ---Link 4 --- Link5 --- Link 6 ---Link 7 --- Link8

ACCIDENT LA MOROIENI

EXCLUSIV! Panică la Moroieni! Un şofer beat a trecut ca vântul printr-un gard şi a rupt în două ţeava de gaze!



Un tanar, de 22 de ani, din Moroieni, a creat panica, seara trecuta, pe Drumul National 71!
Bine ametit de aburii alcoolului, soferul a pierdut controlul volanului si s-a proptit violent in gardul unei case. Din fericire nimeni nu se afla acolo, dar automobilistul a lasat in urma dezastru. Pericolul cel mare venea de la teava de gaze pe care tanarul a distrus-o. In stare grava, cu traumatism la abdomen si fractura la gamba stanga, soferul a fost dus cu ambulanta la Spitalul Judetean de urgenta din Targoviste.

"Eram prin spate, sotia in casa, am auzit o bubuitura puternica si cand am venit am vazut masina. V-ati speriat? Normal ca ne-am speriat, ieseau gaze puternic, am apucat sa le inchid repede, n-a durat mai mult de 3..4 minute. Ce pagube aveti? Gardul, gazele, cutia cu gaze, regulatorul, toata instalatia de pe casa. Soferul era inconstient in masina, au venit vreo doi baieti, cand eu inchideam gazele ei il dadeau afara. Era un pericol daca eram prin curte, era pericolul destul de mare, noi mai stateam aici si noroc ca a fost iarna si stam mai putin pe afara", a declarat pentru MariusBUGA.ro Mihai Anghel, proprietarul casei.

"Destul de grav, picioarele rupte, era inconstient si era aici jos. Cum s-a intamplat? Din cauza vitezei, l-a furat acolo la apa, a derapat si l-a aruncat in gard", ne-a marturisit Georgian Oprescu, martor.

"Din primele cercetari, politistii au stabilit ca soferul de 22 de ani nu a adaptat viteza la conditiile de drum in curba intrand in coliziune cu un gard. Din accident a rezultat vatamarea corporala a acestiua, fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,69 miligram per litru alcool pur in aerul expirat", ne-a precizat ag. Raluca Florescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

10.03.2012


Prof.dr Gabriela Teodorescu, conf.dr. Laura Gorghiu, conf.dr. Leonardo Badea şi şef lucrări dr. ing. Ioan Corneliu Salişteanu sunt noi prorectori ai Universităţii Valahia. Ei au fost aleşi fiind validaţi uninominal cu unanimitate de voturi. Mandatul acestora este de 4 ani.

La furat de SONDE !!!



Două persoane sunt cercetate de poliţişti pentru furt calificat, după ce au sustras componente de la o sondă petrolieră

În ziua de 08 martie 2012, lucrătorii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Moreni au fost sesizaţi de V.E, din comuna Gura Ocniţei, că persoane necunoscute sustrag componente de la o sondă de pe raza localităţii. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de cercetare, fiind identificaţi numiţii S.I., de 23 de ani, şi S.C., de 26 de ani, ambii din comuna Gura Ocniţei, stabilindu-se că cei doi au demontat mai multe componente de la respectiva sondă, pe care urma să le sustragă în vederea valorificării, cauzând un prejudiciu de 400 de lei.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările continuând în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora

Se întorce VREMEA REA! Uite ce fenomene ne dau iar bătăi de cap!



INFORMARE METEOROLOGICA

Fenomene vizate: intensificari ale vantului, ninsori

Intervalul: 11 martie ora 14 - 12 martie ora 20

Zona afectata: conform textului

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare la inceput in nordul tarii, apoi in centru si in est, unde si vantul se va intensifica treptat, cu viteze la rafala de pana la 50...60 km/h. La munte va ninge, iar vantul va atinge la rafala si viteze de 70...80 km/h, viscolind zapada.

04.03.2012

CUTREMUR în Vrancea, la fix 35 de ani de la seismul din 1977

Cutremur în Vrancea
UN seism cu magnitudine de 3 a avut loc de dimineaţă în Vrancea, la fix 35 de ani de la cutremurul care a devastat România.

Un cutremur submarin cu magnitudinea 5 s-a produs duminică şi în nordul Mării Egee, acesta fiind al doilea cu o astfel de magnitudine în doar trei săptămâni, a anunţat staţia seismică de la Universitatea Aristotel din Salonic, relatează AFP.

"Cutremurul cu magnitudinea 5 s-a produs la ora 03.31 GMT (05.31 ora României), în apropiere de peninsula Halkidiki, între Sithonia şi Athos", a declarat un oficial din cadrul staţiei seismice.Activitatea seismică în această regiune este urmărită în mod deosebit deoarece acesta este al doilea cutremur cu o astfel de magnitudine care se produce exact în acelaşi loc în mai puţin de 20 de zile, a explicat el. Seismul nu a produs victime sau pagube materiale. Grecia este a doua ţară cu cele mai multe cutremure din Europa, aici producându-se jumătate din seismele de pe vechiul continent.

Nicu Alifantis cântă pe 8 martie la Târgovişte

Nicu Alifantis câtă pe 8 martie la Târgovişte
Nicu Alifantis câtă pe 8 martie la Târgovişte
Teatrul Municipal Târgovişte împreună cu Primăria Târgovişte vă invită pe 8 martie 2012 ora 19:00 la Sala Tony Bulandra pentru un concert extraordinar NICU ALIFANTIS.

Evenimentul este organizat de Teatrul Municipal Târgovişte, cu sprijinul primăriei.

35 de ani de la cutremurul din 1977

35 de ani de la cutremurul din 1977
\35 de ani de la cutremurul din 1977
Cutremurul din '77 i-a surprins pe specialiştii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, care nu aveau echipamente de alarmare şi care nu se aşteptau la un seism de 7,2 grade pe scara Richter. Acum, INFP înregistrează seismul cu 30 de secunde înainte, iar instalaţiile cu risc sunt blocate.

Potrivit lui Mărmureanu, Institutul Național pentru Fizica Pământului dispune acum de echipamente moderne care înregistrează mişcarea tectonică cu 30 de secunde înainte de a se produce cutremurul.
Advertisement
Totodată, la patru secunde la la producere, INFP ştie care este magnitudinea cutremurului din Vrancea. După sesizarea cutremururului sunt blocate automat instalaţiile cu risc, respectiv Centrala de la Cernavodă, instalaţiile de pe Platforma la Măgurele, Centrala de Cercetări Nucleare Piteşti şi Centrala de la Turnu Severin.
Agenția Agerpres a publicat astăzi un istoric al cutremurului care a zguduit România pe 4 martie 1977. Mâine se împlinesc 35 de ani de când Bucureștiul a fost transformat într-un șantier plin de disperare, moloz și cadavre.
Epicentrul s-a situat în Munţii Vrancei, cea mai activă zonă seismică din România, la adâncimea de 94 de kilometri.

Luni, etapa I de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare

Înscrierile se fac după ora 12,00
Târgovişte

Înscrierile se fac după ora 12,00

În perioada 05 – 16 martie 2012 se desfășoară etapa I de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I. În această etapă, se pot depune opțiunile de înscriere numai la școala de circumscripție.

Unitățile școlare vor afișa programul de lucru cu solicitanții pentru intervalul mai sus menționat. Luni, 05 martie 2012, înscrierile se fac după ora 12,00, odată cu activarea aplicației informatice on-line aferente acestei acțiuni.
Totul se desfăşoară în conformitate cu Metodologia privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013 şi a calendarului înscrierii, aprobată prin ordinul MECTS nr.