EMAG

EMAG

31.08.2012

Chindia - CF Braila 1.09.2012

chindiafcarges2011Inca sub semnul instabilitatii financiare, Chindia Targoviste va debuta maine in noul sezon al Ligii a II-a, unul macinat de retrageri! Targovistenii vor intalni pe CF Braila, pe stadionul Eugen Popescu, incepand cu ora 11.00. Brailenii s-au intarit serios in aceasta vara, printre cele mai importante achizitii numarandu-se Baltoi si Sorin Frunza . De altfel, la echipa antrenata de Alin Panzaru evolueaza si fostul jucator al FCM-ului, Emanuel Ndigwe, inapt pentru partida cu Chindia. Flavius Stoican ar putea incepe partida cu Braila in urmatoarea formula: Perianu – Pătru, Rădoi, Avram, Buşu – Băluţă, Şerban, Honciu, Dobre – Anton ,Verdeş. Asadar, maine la ora 11.00 sunteti asteptati in numar cat mai mare pe Stadionul Eugen Popescu, intrarea fiind libera!

30.08.2012

Zilele Orasului Targoviste 2012

Vineri, 7 septembriePremierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie Primirea delegaţiilor grupurilor participante la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de FolclorDeschiderea Târgului Meşterilor Populari şi Toamna la Chindie”– Parcul Mitropoliei
Deschiderea Târgului Auto -Piaţa Mihai ViteazulDeschidere Târgul Comercianţilor16.00 – Piesa de teatru – Amfiteatrul ArsenalParada de deschidere a celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor (B-dul Carol I – Parcul Chindia – zona ruine)Festivalului Internaţional de Folclor (spectacol) – Parcul Chindia20.30 – Avampremiera filmului “Fabrica de Melci” (regizor Tudor Giurgiu) – Piaţa Tricolorului  Sâmbătă, 8 septembrie Târgul Meşterilor Populari, Târgul Comercianţilor, Târgul Auto şi Toamna la Chindie se vor desfăşura paralel pe parcursul întregii zile9:00 – Mitropolia Târgovişte – Slujba religioasă prilejuită de praznicul Sf.Fecioare Maria11.00 – Sosirea oficialităţilor la Mitropolia TârgovişteProcesiune13:00 – Şedinţa festivă – Sala de Consiliu a Primăriei Târgovişte16.00 – Piesa de teatru – Amfiteatrul Arsenal17:00 – Festivalul Internaţional de Folclor – Parcul Chindia19.00 – Festivalul PRO ISTORIA FEST – ediţia a II-a – Piaţa Tricolorului cu Trooper, Mandinga şi B.U.G. Mafia
 
Duminică, 9 septembrie Târgul Meşterilor Populari, Târgul Comercianţilor, Târgul Auto şi Toamna la Chindie se vor desfăşura paralel pe parcursul întregii zile12.00 – Demonstraţie ZUMBA, TAE-BOO, PILATES - Parcul Chindia17.00 – Parada de închidere a Festivalului Internaţional de Folclor (B-dul Carol I – Parcul Chindia)16.00 – Piesa de teatru – Amfiteatrul Arsenal19.00 – Spectacol închidere Festivalul Internaţional de Folclor (Parcul Chindia – zona ruine)20.00 – Festivalul PRO ISTORIA FEST - Curtea Domnească Târgovişte (Piaţa Tricolorului) cu Amna, Corina şi Voltaj. Foc de artificii

STEAUA VS EKRANAS LIVE ONLINE 30.08.2012

9 calificari consecutive in grupe!


 Reghe, nevoit sa inceapa cu un jucator de pe lista neagra! Cei 11 eroi care intra in istorie joi: cum va arata Steaua cu Ekranas!
Infrangerea usturatoare a Stelei de la Vaslui, 3-1, s-a lasat cu critici vehemente si jucatori scosi din lot de patron pentru urmatorul meci.

Stanca a gresit la toate golurile, iar dupa meci, Gigi Becali i-a transmis un mesaj clar lui Reghecampf: "Tatarusanu apara la urmatorul meci. 500%, nu exista alta varianta."

Un alt jucator care a vazut cartonasul rosu dupa meciul de aseara a fost Alex Chipciu, care desi a marcat un gol, a reusit sa il enerveze la culme pe Gigi Becali.

"De unde s-a dat al doilea gol? De pe partea stanga. Cine trebuia sa fie acolo, Chipciu, nu? Chipciu o sa-l vedeti voi numai pe banca, va promit! O sa joace Adi Popa. Din ce parte a venit al treilea gol? Chipciu dormea pe acolo, mergea cu mainele in sold... S-ar putea sa iau eu un fotbalist care sa dribleze. Asta ii trebuie Stelei, un fotbalist care sa dribleze", a spus patronul Stelei.

Pentru returul cu Ekranas din playoff-ul Europa League, Reghecampf nu il va putea folosi nici pe Cristi Tanase, suspendat dupa eliminarea din meciul cu Spartak Tranva. In aceste conditii, este de asteptat ca in primul 11 sa apara Mihai Costea, chiar daca acesta nu mai este demult in gratiile patronului Gigi Becali.


O alta varianta, mai putin probabila, ar fi ca Parvulescu sa urce in linia mediana, iar Latovlevici sa intre pe postul obisnuit, de fundas stanga.

Echipa probabila a Stelei (4-2-3-1): Tatarusanu - Georgievski, Martinovici, Chiriches, Parvulescu - Pintilii, Bourceanu - Adi Popa, Rusescu, Mihai Costea - Nikolici

27.08.2012

CHINDIA-FC ARGES 2-0 (meci amical)

chindia20112Desi apele nu prea s-au limpezit la nivel administrativ, jucatorii se pregatesc asa cum trebuie, dovada si rezultatul din partida cu FC Arges, amical disputat la Targoviste. Targovistenii s-au impus cu 2-0, gratie reusitelor lui Cosmin Anton (40) si Ionut Radu (60). Flavius Stoican folosit echipa de baza doar in prima repriza, pe parcursul celei de-a doua apeland si la rezerve. In aceasta partida Chindia a aratat astfel: Perianu – C. Dinu, Morariu, Avram, Buşu – Băluţă, Petrea, Şerban, Cherchez – Anton – Verdeş. Au mai intrat Popescu – Pătru, Voineag, I. Radu, Horvath, Dobre, Gavrilă, Voduţ, Buşică, Marinaş şi Smarandache.
Marti, de la 17.30, Chindia va juca la Strejnic, cu Conpet Ploiesti, in turul IV al Cupei Romaniei.

Udinese vs. Braga / Live Online 28.08.2012

 

Marţi 28 august 2012 începând cu ora 21:45 pe site-ul www.sportliveonline.net  puteţi urmări live-video partida pe care Udinese Calcio o va disputa pe Stadio Communale Friuli (Udine) contra celor de la Sporting Braga , Partidă contând pentru returul din play-offul Champions League ( în tur scorul a fost egal cu 1-1)

Dinamo Moscova vs. Stuttgart / Live Online 28.08.2012

 

Marţi 28 august 2012 începând cu ora 19:00 pe site-ul WWW.SPORTLIVEONLINE.NET  puteţi urmări live-video partida pe care Dinamo Moscova o va disputa pe Arena Khimki (Khimki) contra celor de la Stuttgart , Partidă contând pentru returul din play-offul Europa League ( în tur Stuttgart s-a impus cu 2-0) .

Anderlecht vs. AEL Limassol / Live Online 28.08.2012

 

Marţi 28 august 2012 începând cu ora 21:45 pe site-ul WWW.SPORTLIVEONLINE.NET  puteţi urmări live-video partida pe care Anderlecht o va disputa pe Stade Constant Vanden Stock (Bruxelles (Brussel)) contra celor de la AEL Limassol , Partidă contând pentru returul din play-offul Champions League ( în tur AEL Limassol s-a impus cu 2-1 ) .

CFR Cluj – Fc Basel Live Online 29.08.2012

 

Miercuri 29 august 2012 începând cu ora 21:45 pe site-ul www.sportliveonline.net puteţi urmări live-video partida pe care CFR Cluj o va disputa pe Dr. Constantin Rădulescu contra celor de la Fc Basel , Partida contând pentru manşa retur din play-offul Ligi Campionilor . PRONOSTIC X
O ambulanţă a fost izbită în plin de un BMW, la prânz, la ieşire din Târgovişte! Echipajul de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa(S.A.J.) se deplasa la o urgenţă.Share ClickŞoferul avea semnalele sonore şi luminoase în funcţiune.Cu toate acestea, şoferul unui BMW a tăiat calea salvării.
"Din fericire nu au rezultat victime. Ambulanţa a fost destul de grav avariată în faţă", a declarat pentru MariusBUGA.ro dr Silviu Gotea, şeful S.A.J.Dâmboviţa

Zilele Orasului Targoviste 2012

În perioada 8 – 11 septembrie , sute de domniţe, cavaleri şi voievozi vor readuce la viaţă farmecul medieval al fostei capitalei a Ţării Româneşti în cadrul Zilelor Cetăţii Târgovişte 2012.

Share ClickLa evenimentul dedicat oraşului Târgovişte vor fi prezenţi folclorişti din întreaga lume, artişti hand-made, meşteşugari, dar şi nume importante ale scenei muzicale româneşti
Ediţia de anul acesta a Zilelor Cetăţii Târgovişte marchează reînvierea cetăţii medievale a fostei capitale a Ţării Româneşti şi reuneşte manifestări ce promovează valorile, tradiţiile şi obiceiurile locale, fiind un promotor al turismului autohton.Maine va fi afisat programul zilelor cetatii 2012

Suntem mai putin decat in 2002



Populaţia stabilă recenzată din România a scăzut cu peste 2,6 milioane de persoane în ultimul deceniu, ajungând la 19.043.767 de persoane şi atingând astfel cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 35 de ani, potrivit datelor preliminare ale celui mai recent recensământ făcute publice de către reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS).Share ClickEa este însă similară cu cea înregistrată în urma recensământului din anul 1966 şi este mai mare cu peste 3,1 milioane de persoane decât cea din 1948 când populaţia stabilă a României era de 15.872.624 de persoane.

Cea mai mare populaţie stabilă înregistrată în ultimii 64 de ani a fost cea din 1992, când numărul românilor ajunsese la peste 22,8 milioane.În Municipiul Bucureşti locuiesc, în prezent, peste 1,6 milioane de români, aici având însă loc o scădere a populaţiei stabile recenzate de aproape 13% faţă de anul
2002.
Judeţul cu cei mai puţini locuitori este Tulcea, aici înregistrându-se şi cea mai mică densitate a populaţiei la nivel naţional, mai exact de doar 24 de locuitori pe kilometru pătrat.Dacă la nivelul întregii ţări, în ultimii 10 ani, s-a putut observa o scădere a populaţiei stabile, singurul judeţ care nu s-a confuntat cu o astfel de situaţie a fost Ilfov. Aici populaţia stabilă recenzată a crescut în 2012 faţă de 2002 cu peste 21%.Cea mai mare parte a populaţiei din România este formată din femei aşa cum se întâmpla şi în urmă cu 10 ani. Cu toate acestea, dacă la acea vreme nu exista niciun judeţ unde numărul bărbaţilor să fie mai mic decât cel al femeilor, în prezent acest lucru se întâmplă în judeţul Vaslui unde, în ciuda faptului că diferenţa este mică, populaţia masculină este mai mare decât cea feminină.Numărul bărbaţilor care au plecat însă peste hotare pe o perioadă îndelungată de timp a fost mai mare decât cel al femeilor. Românii din Moldova au fost cei care au ales în număr mare să părăsească ţara în astfel de condiţii.gândul vă prezintă o analiză comparativă a rezultatelor preliminare ale celui mai recent recensământ şi a rezultatelor recensământului din 2002.Topul judeţelor în care locuiesc cei mai mulţi româniCea mai mare parte a populaţiei stabile recenzate din România locuieşte, în prezent, în Capitală, mai exact 1,67 milioane de persoane. Numărul locuitorilor Municipiului Bucureşti este însă în scădere faţă de anul 2002 atunci când în Capitală locuiau peste 1,92 milioane de persoane.Următoarele două locuri ale topului judeţelor cu cei mai mulţi locuitori sunt ocupate de Prahova şi de Iaşi, ele ocupând aceleaşi poziţii în clasament şi în urmă cu doi ani. În ciuda faptului că ambele judeţe îşi păstrează poziţia în top, numărul locuitorilor lor a scăzut faţă de anul 2002, cu 94.062 de persoane în cazul judeţului Prahova, respectiv cu 93.357 de persoane în cazul judeţului Iaşi.Al patrulea loc al clasamentului este ocupat, potrivit datelor preliminare ale celui mai recent recensământ, de către judeţul Cluj, care ocupa în urmă cu 10 ani locul al şaptelea în top. Numărul clujenilor a scăzut însă în ultimii 10 ani de la 702.755 la 659.370.În 2002, locul al patrulea în top era ocupat de judeţul Dolj.Nici judeţul Constanţa, care în 2002, ocupa locul al cincilea în clasament nu a reuşit să îşi menţină poziţia, ajungând în 2012 pe locul al şaselea, având în prezent o populaţie de 630.679 de persoane.Locul său a fost ocupat de către judeţul Timiş, cu circa 650.000 de locuitori, judeţ care avea în urmă cu 10 ani aproape 678.000 de locuitori şi ocupa locul al nouălea în clasament.Topul judeţelor cu cei mai mulţi locuitori
LocJudeţPopulaţie stabilă 2012
1Bucureşti1.677.985
2Prahova735.883
3Iaşi723.553
4Cluj659.370
5Timiş650.544
6Constanţa630.679
7Dolj618.335
8Suceava614.451
9Argeş591.353
10Bacău583.590
Sursă: gândul.info (date INS)La polul opus, judeţul cu cel mai mic număr de locuitori, potrivit datelor premilinare ale recesământului, este Tulcea în cazul său înregistrându-se şi cea mai mare scădere a populaţiei stabile la nivel naţional, mai exact de 21,45%. Aici locuiesc, în prezent, 201.468 de români faţă de 256.492 în 2002.În urmă cu 10 ani, judeţul cu cel mai mic număr de locuitori era Covasna, locul unde trăiau 222.449 de persoane. În momentul de faţă, acesta se află în continuare în topul judeţelor cu cea mai mică populaţie stabilă, dar de această dată ocupă a doua poziţie.Locul al treilea în clasament este ocupat, în prezent, de judeţul Sălaj, cu o populaţie de 217.995 de persoane, care se afla în 2002 pe al doilea loc al topului. În ultimii 10 ani, aici s-a înregistrat o scădere de 12,14% a populaţiei stabile.Topul judeţelor cu cei mai puţini locuitori
LocJudeţPopulaţie stabilă 2012
1Tulcea201.468
2Covasna206.261
3Sălaj217.895
4Mehedinţi254.570
5Ialomiţa258.669
6Giurgiu265.493
7Caraş-Severin274.277
8Bistriţa-Năsăud277.861
9Călăraşi285.107
10Brăila304.925
Sursă: gândul.info (date INS)Care este singurul judeţ din România unde populaţia stabilă a crescut în ultimii 10 aniJudeţul unde s-a înregistrat cea mai mare scădere a populaţiei stabile din ultimii 10 ani este Tulcea, unde numărul locuitorilor a scăzut cu 21,45% de la ultimul recensământ. Pe locul al doilea se află judeţul Hunedoara unde, în prezent, se locuiesc cu aproape 90.000 de persoane mai puţin decât în 2002. Aici populaţia stabilă a scăzut cu 18,42%.Scăderi importante se înregistrează şi în cazul judeţelor Neamţ, Brăila şi Galaţi, mai exact de 18.33%, respectiv 18,29% şi 19,10%.La polul opus se află judeţul Ilfov, singurul din România unde numărul locuitorilor nu a scăzut în ultimii 10 ani, ci dimpotrivă a crescut cu 21,36%.În judeţul Timiş populaţia stabilă recenzată a scăzut de la ultimul recensământ cu doar 4,04%, iar în judeţul Cluj cu doar 6,17%. Tot în clasamentul judeţelor în cazul cărora s-au înregistrat în ultimii 10 ani cele mai mici scăderi ale populaţiei stabile se află şi Harghita, Covasna, Dâmboviţa, Bihor, Mureş, Argeş şi Maramureş. În cazul lor scăderile nu au depăşit nivelul de 10%.Care sunt judeţele cu cea mai mare densitate a populaţieiÎn prezent, desitatea populaţiei la nivel naţional este de circa 80 de locuitori pe kilometru pătrat. Cel mai dens populat judeţ este Ilfov unde, potrivit celor mai recente date, există 230,1 locuitori pe kilometru pătrat.El este urmat în top de judeţul Prahova, cu o densitate de 156 de locuitori pe kilometru pătrat şi de Iaşi, cu 132,1 locuitori pe kilometru pătrat.Cea mai scăzută densitate a populaţiei, mult sub media naţională, se înregistrează în judeţul Tulcea unde există aproape 24 de locuitori pe kilometru pătrat.Nici în cazul judeţelor Caraş-Severin, Harghita, Mehedinţi şi Bistriţa-Năsăud nu se înregistrează o densitate mai mare de 52 de locuitori pe kilometru pătrat.Numărul femeilor din România este mai mare decât cel al bărbaţilorPeste 9,7 milioane de persoane care locuiesc în România, din totalul populaţiei stabile preliminare de 19 milioane, sunt femei. Astfel, populaţia feminină reprezintă, în 2012, 51,3% din populaţia stabilă preliminară, în uşoară creştere faţă de anul 2002, când populaţia feminină reprezenta 51,25% din totalul populaţiei stabile.Doar în Capitală locuiesc, în prezent, 90.0552 de femei, în scădere faţă de anul 2002 când aici locuiau peste un milion de reprezentante ale sexului frumos.Singurul judeţ din ţară unde numărul bărbaţilor este, în momentul de faţă, mai mare decât cel al femeilor este judeţul Vaslui. Astfel, din totalul de 375.151 locuitori, 187.699 sunt bărbaţi şi 187.452 sunt femei.În urmă cu 10 ani, nu exista niciun judeţ unde populaţia masculină să fie mai mare decât cea feminină. Cu toate acestea, una dintre cele mai mici diferenţe înregistrate între populaţia masculină şi cea feminină se observa în judeţul Tulcea unde bărbaţii erau doar cu 500 mai puţini decât femeile.Câţi români au plecat peste hotare pe o perioadă îndelungată de timpPeste 910.000 de români au plecat în străinătate pe o perioadă îndelungată de timp. Dintre aceştia, cei mai mulţi au fost bărbaţi, mai exact 445.559 de persoane.Românii din Moldova au ales în mare parte să plece în străinătate în astfel de condiţii. Băcăuanii au plec în număr mare peste hotare, mai exact 67.463 de persoane, din totalul de 583.590 de locuitori.Pe locul al doilea în clasament se găsesc cei din judeţul Neamţ, unde 66.420 de persoane au plecat în străinătate pe o perioadă îndelungată de timp.Cei din Neamţ sunt urmaţi în top de suceveni, de ieşeni şi de gălăţeni.Din Capitală au plecat în străinătate pe o perioadă lungă de timp peste 29.200 de persoane.La polul opus se află judeţul Ilfov unde circa 2.500 de persoane au plecat peste graniţă pe o perioadă lungă de timp, dar şi cei din judeţele Harghita, Giurgiu sau Covasna.Doar 30% dintre locuinţele celor din judeţul Olt sunt dotate cu băiÎn prezent, în România există 8.450.942 locuinţe, cu peste 343.800 mai multe decât în urmă cu 10 ani. Doar trei din cinci locuinţe, mai exact 61,9% din total, sunt dotate însă cu băi la interior.De asemenea, dacă în mediul urban 88% dintre locuinţe au băi în interior, în mediul rural doar 31% dintre locuinţe dispun de astfel de facilităţi.Pe primul loc în topul judeţelor în care există cele mai puţine locuinţe dotate cu băi la interior se află judeţul Olt unde doar 29,8% din totalul de 184.276 de locuinţe dispun de astfel de facilităţi.Locul al doilea în clasament este ocupat de judeţul Vaslui unde doar 32,6% din totalul locuinţelor sunt datete cu băi în interior, iar locul al treilea este ocupat de judeţul Botoşani unde 36,1% dintre locuinţe sunt dotate cu astfel de facilităţi.Topul judeţelor cu cele mai puţine locuinţe dotate cu băi la interior
LocJudeţNumăr de locuinţe dotate cu băi din total (%)
1Olt29,8
2Vaslui32,6
3Botoşani36,1
4Teleorman37,8
5Giurgiu38,8
6Călăraşi40,1
7Ialomiţa40,7
8Buzău41,2
9Mehedinţi43,7
10Vrancea45,2
Sursă: gândul.info (date INS)La polul opus, cele mai multe locuinţe care dispun de astfel de facilităţi se află în Capitală, mai exact 95,2% dintre din totalul de 803.794 de locuinţe.În judeţul Braşov 83,5% dintre locuinţe au băi în interior, iar în judeţul 79,8% dintre locuinţe au astfel de facilităţi.Topul judeţelor cu cele mai multe locuinţe dotate cu băi
LocJudeţNumăr de locuinţe dotate cu băi din total (%)
1Bucureşti95,2
2Braşov83,5
3Constanţa79,8
4Hunedoara79,6
5Timiş78,6
6Cluj77,4
7Sibiu75,3
8Ilfov72,8
9Caraş-severin68,8
10Harghita68,5
Sursă: gândul.info (date INS)Cu cât a scăzut numărul ortodocşilor şi câţi atei există în RomâniaÎn momentul de faţă, potrivit datelor preliminare ale celui mai recent recensământ, cei mai mulţi români sunt de religie ortodoxă, mai exact 85,9% din populaţia stabilă recenzată, în scădere faţă de anul 2002 când persoanele cu această religie reprezentau 86,8% din populaţia stabilă recenzată.Astfel, în ultimii 10 ani numărul ortodocşilor a scăzut cu peste 2,4 milioane de persoane, ajungând la 16.367.267 de persoane.Cei mai puţini ortodocşi locuiesc în judeţele Harghita şi Covasna, mai exact 38.234, respectiv 43.827, la fel ca în 2002.Cei mai mulţi români care practică această religie se găsesc în Capitală, mai exact peste 1,5 milioane, şi în judeţul Iaşi unde numărul lor depăşeşte 667.000 de persoane.În urmă cu 10 ani, cei mai mulţi ortodocşi locuiau tot în Municipiul Bucureşti, circa 1,8 milioane de români, dar şi în judeţul Prahova, peste 806.000 de persoane.(Click pentru a mări)ReligiiSursă: gândul.info (date INS)Romano-catolicismul rămâne şi în prezent cea de-a doua cea mai practicată religie din România având în vedere faptul că are 869.246 de adepţi care reprezintă 4,6% din populaţia stabilă recenzată.Numărul romano-catolicilor a scăzut însă, în ultimii 10 ani, cu 157.183 de persoane.Persoanele cu religie reformată reprezintă, la fel ca în 2002, 3,2% din populaţia României, iar penticostalii reprezintă 1,9% din populaţia stabilă recenzată, în uşoară creştere faţă de rezultatele ultimului recensământ când aceştia reprezentau 1,5% din populaţia stabilă a ţării.Numărul ateilor din România a crescut de la 8.524 persoane, cât se înregistra în urmă cu 10 ani, la 21.196 de persoane. Cei mai mulţi atei locuiesc în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Timiş.Astfel, 34,6% dintre atei locuiesc în Capitală, mai exact 7.346 de persoane. În Cluj locuiesc peste 1.900 de astfel de persoane, iar în Timiş locuiesc puţin peste 1.200 de atei.Potrivit datelor recensământului din 2002, cei mai mulţi atei locuiau la acea vreme tot în Capitală, mai exact 2.590 de persoane. Pe locul al doilea în top se afla tot judeţul Cluj, dar numărul ateilor era mai mic cu 1.262 de persoane.La polul opus, cei mai puţini atei, doar 43, locuiesc în prezent în judeţul Olt. Alţi 142 de atei locuiesc în judeţele Vaslui şi Covasna. În urmă cu 10 ani, judeţul cu cei mai puţini atei era însă Tulcea, unde locuiau doar 30 de astfel de persoane.Un număr mic de atei locuia şi în judeţele Vrancea şi Tulcea, mai exact 33, respectiv 35 de persoane.Şi numărul persoanelor fără religie a crescut în ultimii 10 ani, de la 12.825 de persoane, la 23.918 de persoane.Peste 9.000 de noi vorbitori ai limbii romani în ultimul deceniuPotrivit datelor preliminarea ale noului recensământ, peste 17,2 milioane de persoane au ca limbă maternă româna, mai exact 90,6% din total, în scădere faţă de anul 2002 când numărul lor depăşea actuala populaţie stabilă recenzată, fiind de peste 19,7 milioane de persoane.O scădere importantă s-a înregistrat şi în rândul persoanelor care au drept limbă maternă maghiara, numărul acestora scăzând cu 175.526 în ultimii 10 ani, dar şi în cazul persoanelor a căror limbă maternă este germana, numărul lor scăzând cu aproape 17.900 de persoane.În prezent, ucraineana este limba maternă a peste 49.000 de persoane, cu 7.860 de persoane mai puţin decât în 2002.Singura limbă maternă al cărei număr de vorbitori a crescut în ultimul deceniu este romani. Astfel, în 2012, există 9.488 de noi vorbitori de romani în ţară faţă de anul 2002 când numărul lor total nu depăşea 237.570 de persoane.Tabel: Principalele limbi materne ale persoanelor din România
Limbă maternă2002 (persoane)2012 (persoane)
romană19.736.51717.263.561
maghiară1.443.9701.268.444
romani237.570247.058
germană44.88827.019
ucraineană57.40749.547
rusă29.24618.971
turcă28.11526.179
tătară21.27218.143
Sursă: gândul.info (date INS)

PROGRAMUL Zilelor Orasului Pucioasa

VINERI, 31.08.2012PARCUL INDEPENDENŢEI
ORA 17.00 Deschiderea oficială a celei de-a XIII- a ediţii a Serbărilor oraşului Pucioasa
Alocuţiuni:
-jr. Dănuţ Bădău, primarul oraşului Pucioasa
-av.Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa
-ec.Dragoş Rusu, prefectul judeţului Dâmboviţa
ORA 17.15 Spectacol de dansuri sportive susţinut de elevii formaţiilor “ALL STAR”, “STYLL JUNIOR ”, coordonaţi de prof. George Dobre, Alina Pincovici, Sorina Ionescu.ORA 17.30 Inaugurări şi vernisaje:
Târgul Meşteşugarilor-ediţia a XI-a
- expoziţie de pictură:”Arta ca un imens decor”, Ecaterina Mihai – artist plastic, vicepreşedinte a Uniunii Artiştilor Plastici din România
- expoziţie foto “Culorile Vieţii”, Universitatea “Valahia” – Facultatea de Jurnalism, coordonator profesor universitar Pompiliu Alexandru.
- parcul expoziţional ”Dialog Arta –Natura” ce cuprinde sculpturile realizate în ambele ediţiei ale taberei de sculptură “Înmuguriri”
- expoziţie de covoare ţărăneşti, costume populare realizată Căminul Cultural Bezdead şi Biblioteca” Gh.N.Costescu” Pucioasa
- Body Painting şi Origami ,coordonator prof. Speranţa Enescu de la Clubul Copiilor” N.Mateescu” Pucioasa
-parcul de distracţii realizat cu sprijinul Complexului Muzeal “Curtea Domnească “ Târgovişte
- atelierele de lucru realizate de Centrul Judeţean Dâmboviţa
ORA 18.30 Concert de pian susţinut de elevii indrumaţi de prof. Carmen Dogaru
ORA 18.50 – 20.00 Concert extraordinar al Filarmonicii Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa
ORA 20.00 – 20.30 Spectacol de muzică uşoară susţinut de elevii Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu”- Simina Deftu, Maria Deftu.ORA 20.30 Muzică uşoară în interpretarea formaţiei “Frappe” din Braşov
ORA 22.00 Recital extraordinar oferit de formaţia MANDINGA
ORA 23.00 Show a la Crem
SÂMBĂTĂ, 01.09.2012CENTRUL CULTURAL
ORA 10.30 Matineu pentru copii: Eroii lui Disney în vacanţăDEALUL MOŢĂIANCA
ORA 10.00 Concurs de aeromodele „ M. Diaconescu ” organizat de Clubul Copiilor
-ediţia a–V-a cu participarea unor echipaje din Bucureşti, Buzău, Braşov etc.
ORA 17.00 Demonstraţie “Air Show”PARCUL INDEPENDENŢEIORA 17.00 Demonstraţie de Karate – prezintă elevii clubului sportiv S.C. “Kidava”, antrenor Vasile Leurzeanu
ORA 17.15 – Moment muzical coregrafic susţinut de:
- elevii Şcolilor “V.Voiculescu” şi “Gr. Radulescu” Bezdead, coorrdonator Tanase Ion si Banescu Elena
- elevii Şcolii nr.4 Elena Donici Cantacuzino, coregrafia Elena Parnia
- elevii Clubului Copiilor “N.Mateescu” :STYLL JUNIOR”, “JUST DO IT”, coregrafia Sorina Ionescu şi Silviu GorgonORA 18.30 – 21.00 Spectacol de muzică uşoară oferit de
- elevii Centrului Judeţean de Cultură , clasa prof.Maria Tufeanu
- elevii Şcolii nr.4 “Elena Donici Cantacuzino” : Ana Radu, Ioana Geala, Gabriel Milea,
-elevii Şcolii nr.1 ‘Mihai Viteazul’: Mădălina Mangalagiu, Iulian Ignăţoiu
-elevii Colegiului Naţional “N.Titulescu”: Cristian ZamfirORA 21.00 – 22.00 – Moment muzical oferit de formaţia „ HARDTON
ORA2 2.00 – 23.00 – Concert extraordinar ANDREEA BĂLAN
ORA 23.00 – 24.00 Concert extraordinar ALEX VELEA
ORA 24.00 –SEARA TINERETULUI
Discotecă în aer liber, concurs de karaoke.
DUMINICĂ , 2.09.2012DEALUL MOŢĂIANCA
ORA 10.00 Premierea concurenţilor concurs de aeromodele „ Dumitru Diaconescu ” organizat de Clubul Copiilor “N.Mateescu”PARCUL INDEPENDENŢEIORA 17.00 – Muzica şi Dansul Nostru Popular
Program folcloric oferit de elevii Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, clasa prof. Maria Tufeanu, Comunitatea elenă din Târgovişte, Ansamblul” Junii Valahi”, Ansamblul “Chindia”, Dan Ilinca , Cristian Zamfir
Ora 21.00 Muzică populară în interpretarea cunoscutei soliste Steliana SimaORA 23.00 – Închiderea oficială a Serbărilor Oraşului Pucioasa
Focuri de artificii.

26.08.2012

Fc Vaslui vs. Steaua Bucureşti / Live Online 27.08.2012


Luni 27 august 2012 începând cu ora 21:30 pe site-ul nostru puteţi urmări live-video partida pe care Fc Vaslui o va disputa pe Stadionul Municipal (Vaslui) contra celor de la Steaua Bucureşti, Partidă contând pentru etapa a şasea din campionatul României – Liga 1 Bergenbier .

HD

atenţionare meteorologică COD GALBEN

Cod galben de ploi şi vijelii în toată ţara
Cod galben de ploi şi vijelii în toată ţara
 
În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va accentua şi va cuprinde treptat toate regiunile, începând din nord-vestul ţării. Vântul va prezenta intensificări susţinute, care vor avea trecător şi aspect de vijelie, cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 70 de kilometri pe oră, iar izolat, mai ales în regiunile extracarpatice şi la munte, vor depăşi 80 de kilometri pe oră.
Vor fi frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 de litri pe metru pătrat şi va cădea grindină.

Luni, 27 august, valorile termice vor marca o scădere accentuată faţă de zilele precedente, astfel încât temperaturile maxime vor fi uşor mai scăzute decât mediile multianuale ale lunii august, vremea devenind răcoroasă.
Duminică, vremea va continua să fie caniculară. În Câmpia de Vest, Câmpia Română şi sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat şi 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Getafe vs. Real Madrid / Live Online 26.08.2012


Duminică 26 august 2012 începând cu ora 22:00 pe site-ul nostru puteţi urmări live-video partida pe care Gatafe o va disputa pe Coliseum Alfonso Pérez (Getafe (Madrid)) contra celor de la Real Madrid , Partidă contând pentru etapa a doua etapă din campionatul Spaniei – Primera Division .

Osasuna vs. Barcelona / Live Online 26.08.2012

Duminică 26 august 2012 începând cu ora 20:00 pe site-ul nostru puteţi urmări live-video partida pe care Osasuna o va disputa pe Estadio El Sadar (Pamplona (Iruñea)) contra celor de la Fc Barcelona , Partidă contând pentru a doua etapă din campionatul Spaniei – Primera Division .

CSMS Iasi vs. Pandurii Târgu Jiu / Live Online 26.08.2012

Duminică 26 august 2012 începând cu ora 19:00 pe site-ul www.sportliveonline.net puteţi urmări live-video partida pe care CSMS Iasi o va disputa pe Stadionul Emil Alexandrescu (Iaşi) contra celor de la Pandurii Târgu Jiu , Partidă contând pentru etapa a şasea din campionatul României – Liga 1 Bergenbier .

FC Liverpool vs. Manchester City / Live Online 26.08.2012

Duminică 26 august 2012 începând cu ora 18:00 pe site-ul www.sportliveonline.net puteţi urmări live-video partida pe care FC Liverpool o va disputa pe Anfield (Liverpool) contra celor de la Manchester City , Partidă contând pentru etapa a doua din campionatul Angliei – Premier League .

Dinamo Bucureşti vs. Petrolul Ploieşti / Live Online 26.08.2012

Duminică 26 august 2012 începând cu ora 21:30 pe site-ul nostru puteţi urmări live-video partida pe care Dinamo Bucureşti o va disputa pe Stadionul Ştefan cel Mare (Bucureşti) contra celor de la Petrolul Ploieşti , Partidă contând pentru a şasea etapă din campionatul României – Liga 1 Bergenbier .
 

Patru persoane arestate pentru furt

BUCSANI: Patru persoane arestate pentru furt de produse petroliere
politia10În urma percheziţiilor efectuate ieri, pe raza comunei Bucşani, la domiciliile unor persoane suspecte de săvârşirea mai multor furturi de produse petroliere şi componente de la instalaţii pertoliere, poliţiştii dâmboviţeni au procedat la reţinerea a 7 persoane , pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi cei 7 au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În baza probatoriului administrat, instanţa de judecată a emis pe numele a 4 persoane mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, toţi fiind recidivişti, iar celelalte 3 persoane sunt cercetate în stare de libertate, având obligaţia de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Şcoala începe mai devreme şi se termină mai târziu

Şcoala începe mai devreme şi se termină mai târziu
 
Ziua de 15 septembrie nu mai reprezintă simbolul începutului de an şcolar. Ministerul Educaţiei a decis să dea mai devreme startul anului şcolar 2012 - 2013, aşa cum rezultă din structura anului şcolar aprobată zilele trecute, iar de anul viitor debutul şcolii ar putea fi devansat şi mai tare.
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al ministerului, prima zi de şcoală va fi cea de luni, 10 septembrie 2012, când începe semestrul I al anului şcolar 2012 - 2013. Ultima zi de şcoală din acest semestru va fi cea de 21 decmbrie, din 22 decembrie 2012 şi până în 13 ianuarie elevii beneficiind de trei săptămâni de vacanţă de iarnă. Semestrul I va fi întrerupt de o scurtă vacanţă, valabilă însă doar pentru copiii de la grădiniţă şi elevii din clasele I - IV. Vacanţa este programată în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie.
Semestrul al II-lea va începe în 14 ianuarie - o zi de luni - şi se va încheia vineri, 21 iunie, ultima zi de şcoală a anului şcolar 2012 - 2013. Excepţie de la acest calendar fac clasele terminale din învăţământul liceal, care îşi încheie socotelile cu şcoala mai devreme, mai exact în 31 mai, şi absolvenţii claselor a VIII-a, pentru care cursurile i-au sfârşit în 14 iunie.
Şi semestrul al II-lea este întrerupt de o vacanţă, valabilă de această dată pentru toţi elevii. Este vorba despre vacanţa de Paşti, ce va începe sâmbătă, 6 aprilie, şi se va încheia duminică, 21 aprilie 2013.
Din structura anului şcolar aprobată de Ministerul Educaţiei rezultă că în 2013 cursurile vor începe şi mai devreme ca anul acesta. Mai precis, dat fiind faptul că se precizează că vacanţa de vară din 2012 începe sâmbătă, 22 iunie, şi se încheie duminică, 8 septembrie, rezultă că şcoala va începe în 9 septembrie.

ŢEAPĂ CHINEZEASCĂ!

În mai 2011, şomerii s-au călcat în picioare pentru a-şi depune CV-ul
Fabrica de LCD-uri de la Dărmăneşti

În mai 2011, şomerii s-au călcat în picioare pentru a-şi depune CV-ul

Incredibil, dar adevărat. Chinezii de la Panda Electronics, membră a grupului Eurotion Electronics, ne-au momit că vor veni să investească 180 de milioane de euro la Dărmăneşti, judeţul Dâmboviţa, într-o fabrică de LCD-uri, însă, prin vocea unei „domnişoare elegante”, au spus că nu dispun de finanţare la momentul acesta. În mai 2011, AJOFM Dâmboviţa a organizat Bursa Locurilor de Muncă la Primăria Dărmăneşti, acolo unde peste 3.500 de şomeri şi-au depus CV-ul.
Lunând de bune promisiunile chinezilor, primăria Dărmăneşti s-a grăbit să construiască un liceul tehnologic, a instruit o parte dintre viitorii angajaţi şi a concesionat terenul pentru viitoarea fabrică pe o perioadă de 49 de ani.

„Săptămâna trecută a venit la mine un reprezentant al acestei firme, care vă spune sincer, m-a dezamăgit. Mi s-a părut că nici nu ştie ce vrea, dar să mai ştie cum trebuie făcut un asemenea proiect. A venit la mine o domnişoară elegantă. Mi-a plăcut, dar vă spun sincer că nu ştia mare lucru de proiect. Mi-a spus că nu există finanţare, chiar dacă domnul Popescu spunea acum un an de zile: 2000 de locuri de muncă, vom face, vom drege. Eu i-am oferit soluţii alternative, prentru că mi-a spus că nu are resurse sufieciente, ar vrea să înceapă undeva o activitate la un nivel mai mic. I-am spus că are hale în parcul industrial. O să am o altă discuţie. Poate nu a venit cine trebuia. Sunt deschis la discuţii. Mă interesează locurile de muncă şi sprijin pe oricine să creeze locuri de muncă. Nu voi face însă, concesiuni de terenuri, închirieri de spaţii fără să am garanţia că am de-a face cu investitori care sunt serioşi şi care pot să ducă la final un proiect”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.



Pentru a fi sigur că cea mai mare parte a viitorilor angajaţi va proveni din comună, primarul a obţinut fonduri de la Banca Europeană pentru Investiţii, prin Ministerul Educaţiei şi a construit un liceu modern, care în maxim două luni, îşi va deschide porţile primei promoţii de elevi. Clădirea se află la câţiva paşi de locul în care va „răsări” viitoarea fabrică.

“Liceul este construit în proporţie de 95%. Mai este nevoie de mici finisaje şi mici ajustări pe ici pe colo. Vor învăţa aici nu numai elevii din comună. Chiar am fost întrebat de curând de cineva din Moreni dacă poate să vină şi copilul lui să studieze aici la Dărmăneşti şi i-am spus că vor avea acces toţi cei care doresc să lucreze în acest domeniu al electronicii. ”, a declarat Gheboianu Matei, edilul şef al comunei Dărmăneşti.

25.08.2012

LIGA 4 DAMBOVITA

Din nou etapa cu multe goluri, de parca meciurile de la Liga a IV-a ar fi cotate la vreo agentie de pariuri! Surprizele nu au intarziat sa apara nici in runda a doua, Flacara invingand campioana en-titre pe teren propriu. FC Contesti s-a impus la Fieni si sta in costa noului lider, FC Aninoasa care are un golveraj de invidiat, 14-3 in doua jocuri! Finta a castigat acasa cu Brezoaiele, insa oaspetii au condus cu 4-1 pana in minutul 60! PAS bate pasul pe loc si ramane fara punct dupa doua runde. Iata mai jos rezultatele complete ale rundei de astazi si clasamentul dupa doua etape:
Petrolul Tgv. - PAS Pucioasa 4-1
Pietrosita - Utchim Gaesti 4-5
Atletic Fieni - FC Contesti 1-2
Gaz Metan Finta - Com. Brezoaiele 5-4
FC Aninoasa - Vointa Persinari 6-1
AS Doicesti - Avantul Produlesti 2-0
Comertul Viisoara - Bradul Moroieni 1-2
Recolta Gura Sutii - Pet. Valea Mare 1-2
Flacara Moreni - Gloria Cornesti 2-1
clsL4et2

Astra Ploieşti vs. Concordia Chiajna Live Online 25.08.2012

Sâmbătă 25 august 2012 începând cu ora 19:00 pe site-ul www.sportliveonline.net  puteţi urmări live-video partida pe care Astra Ploieşti o va disputa pe Stadionul Astra (Ploieşti) contra celor de la Concordia Chiajna , Meci contând pentru etapa a şasea din campionatul României – Liga 1 Bergenbier .

Rapid Bucureşti vs. CFR Cluj / Live Online 25.08.2012

Sâmbătă 25 august 2012 începând cu ora 21:30 pe site-ul www.sportliveonline.net  puteţi urmări live-video partida pe care FC Rapid Bucureşti o va disputa pe Stadionul Valentin Stănescu (Bucureşti) contra celor de la SCS CFR 1907 Cluj , Partidă contând pentru etapa a şasea din campionatul României – Liga 1 Bergenbier .

23.08.2012

Ai plătit mii de euro pentru taxa auto?

Peste 50 de dâmboviţeni au câştigat procesele intentate statului în ultimle zile
Targoviste

Peste 50 de dâmboviţeni au câştigat procesele intentate statului în ultimle zile

“Daţi statul în judecată pentru a vă recupera banii”. Aşa a declarat zilele trecut primul ministru Victor Ponta. Zeci de mii de români, printre care şi sute de dâmboviţeni, au apelat la instanţă pentru a-şi cere dreptul şi au avut câştiga de cauză.
În ultimele două săptpmâni, la Tribunalul Dâmboviţa, peste 50 de şoferi au câştigat procesele intentate statului şi acum trebuie să îşi primească banii înapoi. Cea mai mare sumă se ridică la peste 6.800 de euro, taxă plătită de un conducător auto pentru un autocamion, care a costat 4.200 de euro.

“Tot ce s-a dat în judecată s-a recuperat la o perioadă de 6-7 luni. Atât durează un proces. Banii se recuperează integral, iar avocaţii cheluielile de judecată. Am câştigat până acum aproape 200 de procese cu ajutorul unei case de avocatură din Târgovişte. Sumele jonglează între 2.000 şi 5000 de lei, dar cea mai mare sumă recuperată a fost de 27.000 de lei pentru un camion”, a declarat Cătălin Lungu, administratorul unui parc auto din Târgovişte.
“Guvernul trebuie să dea banii înapoi”
“E clar că legea adoptată anterior care nu corespundea normelor europene şi nici celor constituţionale şi că Guvernul va trebui să dea banii înapoi. Trebuie să facem această procedură, ca măcar să nu mai punem judecători şi grefieri să dea termene şi să scrie sentinţe care sunt toate într-un singur sens, în care Guvernul trebuie să dea banii înapoi”, a spus atunci Ponta.

Pădurar bătut de hoți

Pădurar bătut de hoți
 
Un pădurar din localitatea dâmboviţeană Valea Mare a fost bătut, miercuri, de trei tineri, supăraţi că acesta le-a aplicat amenzi, informează Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dâmboviţa, Lucian Chirică, a declarat că pădurarul de la Ocolul Silvic Valea Mare a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de trei persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, din comuna Ludeşti. Motivul invocat a fost că acesta le-a întocmit contravenţii silvice în mod nejustificat.

Pădurarul nu a fost internat, dar va necesita 7-8 zile de îngrijiri medicale. Agresorii sunt cercetaţi în libertate pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Restricţii temporare de circulaţie din cauza căldurii

Restricţii temporare de circulaţie din cauza căldurii
 
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va aplica, în perioada 24-26 august, restricţii temporare de circulaţie pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Circulaţia acestor vehicule va fi interzisă între orele 11:00-20:00, ca urmare a averizării de Cod portocaliu de caniculă emise astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie. Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila. Măsura va fi dusă la îndeplinire de CNADNR cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră, iar restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal, urmând ca ridicarea restricţiei să fie anunţată prin mass-media.

COD PORTOCALIU /42 GRADE

Temperaturile vor urca până la 42 de grade, joi
 

Temperaturile vor urca până la 42 de grade, joi

Capitala şi 21 de judeţe din sud şi vest se vor afla, de joi până duminică, sub cod portocaliu de caniculă, potrivit unei avertizări emise miercuri de ANM.Astfel, temperaturile maxime urmează să se situeze frecvent între 38 şi 41 de grade, iar izolat, în Lunca Dunării, se vor înregistra şi 42 de grade.
Judeţeţe avertizate cu cod portocaliu sunt Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila.

"Pe parcursul zilei de joi (23 august), canicula se va intensifica în regiunile sudice, iar în zilele următoare (24, 25 şi 26 august) şi în cele vestice. În Câmpia de Vest, Câmpia Română şi sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat şi 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat", se precizeazăn avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Restul ţării se va afla, tot de joi până duminică, sub atenţionare cod galben de caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 38 de grade în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul de 80 al disconfortului termic.

Barcelona vs. Real Madrid / Live Online 23.08.2012

Joi 23 august 2012 începând cu ora 23:30 pe site-ul www.sportliveonline.net  puteţi urmări live-video partida pe care Fc Barcelona o va disputa pe Camp Nou (Barcelona) contra celor de la Real Madrid , Partida contând pentru Supercupa Spaniei

Dinamo Bucureşti vs. Metalist Harkov / Live Online 23.08.2012

Joi 23 august 2012 începând cu ora 20:30 pe site-ul www.sportliveonline.net  puteţi urmări live-video partida pe care Dinamo Bucureşti ( România ) o va disputa pe Arena Națională (București) contra celor de la Metalist Harkov ( Ucraina ) , Partida contând pentru manşa tur din Europa League .

Ekranas vs. Steaua Bucureşti / Live Online 23.08.2012


Joi 23 august 2012 începând cu ora 19:45 pe site-ul www.sportliveonline.net  puteţi urmări live-video partida pe care FK Ekranas ( Lituania ) o va disputa pe Vilniaus LFF stadionas (Vilnius) contra celor de la Steaua Bucureşti ( România ) , Partida contând pentru manşa tur din Europa League .  
Joi 23 august 2012 începând cu ora 21:45 pe site-ul www.sportliveonline.net  puteţi urmări live-video partida pe care Fc Vaslui ( România ) o va disputa pe Stadionul Municipal Ceahlăul (Piatra Neamţ) contra celor de la Inter Milan ( Italia ) , Partida contând pentru manşa tur din Europa League .

FOTBAL 23.AUGUST 2012

Joi 23 August 2012 LiveStreaming
OrăSportPartidăCompetiţieLiveStreaming
18:00Anzhi Makhachkala – AZ AlkmaarEuropa Leage
19:30Tromsø vs. Partizan BelgradEuropa Leage
19:45Ekranas vs. Steaua BucurestiEuropa Leage
20:00AIK Fotboll vs. CSKA MoscovaEuropa Leage
20:00Legia Varşovia vs. RosenborgEuropa Leage
20:00Molde vs. HereenveenEuropa Leage
20:00Slovan Liberec vs. Dnipro DnipropetrovskEuropa Leage
20:00Atromitos Atena vs. Newcastle UnitedEuropa Leage
20:30Dinamo Bucuresti vs. Metalist HarkovEuropa Leage
21:00Feyenoord vs. Sparta PragaEuropa Leage
21:45Crvena Zvezda vs. BordeauxEuropa Leage
21:45Slask Wroclaw vs. Hannover 96Europa Leage
21:45Motherwell vs. LevanteEuropa Leage
21:45Hearts vs. LiverpoolEuropa Leage
21:45FC Vaslui vs. Inter MilanEuropa Leage
22:00Horsens vs. Sporting LisabonaEuropa Leage
23:30Barcelona vs. Real MadridSupercupa Spaniei