EMAG

EMAG

31.01.2013

SMURD Dâmboviţa se extinde şi în Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti


SMURD Dâmboviţa se extinde şi în Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti

Începând cu  01 februarie 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa îşi va extinde serviciul SMURD. Festivitatea de operaţionalizare a Echipajelor de Prim Ajutor Calificat din cadrul Gărzilor de Intervenţie de la Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti se va desfăşura, în data de 01 februarie 2013, la sediul inspectoratului dinTârgovişte.

Tot cu aceast prilej, în cele patru Gărzi de Intervenţie din Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti, între orele 12:00 - 15:00, se va desfăşura „Ziua Porţilor Deschise”, ocazie cu care cetăţenii pot vizita aceste subunităţi. 
 
10.000 de intervenţii
 
De la înfiinţare (iunie 2009) şi până în prezent, SMURD Dâmboviţa, cu cele cinci ambulanţe (de la Detaşamentele din Târgovişte Titu, Moreni, Pucioasa şi Găeşti) a participat la peste 10.000 de intervenţii, salvând viaţa a mii de dâmboviţeni, de la copii la bătrâni.
 
Această extindere a serviciului SMURD în judeţ era necesară, mai ales în situaţia în care sunt zone şi localităţi care în momentul de faţă nu dispun de un serviciu de ambulanţă.
 
"Prin cele nouă ambulanţe SMURD (de la subunităţile de intervenţie din Târgovişte Titu, Moreni, Pucioasa, Găeşti, Fieni, Potlogi, Voineşti şi Corneşti), alături de Serviciul de Ambulanţă Judeţean, vor putea asigura serviciile medicale de urgenţă acoperind tot teritoriul judeţului, ceea ce înseamnă o micşorare a timpului de răspuns la intervenţii şi o creştere a capacităţii de intervenţie şi a calităţii serviciilor medicale oferite cetăţenilor dâmboviţeni", a declarat lt.col Eduard Ţelea, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu