EMAG

EMAG

18.02.2013

Cosmote lansează astăzi propria reţea 4G

Cosmote Romania, cel de-al treilea operator de comunicatii mobile de pe piata locala, lanseaza astazi reteaua de generatie a patra

Cosmote
Cosmote
Operatorul lanseaza oferta comerciala pentru clientii finali la sfârşitul lunii aprilie. Serviciile sunt disponibile in Bucuresti si alte cateva orase.

Serviciile vor fi disponibile, pentru început, pe laptop modem şi tablete cu planuri tarifar dedicate.
În prima fază, viteza de 75 mbps download, iar pentru upload  37,5 mbps.
Operatorul asigură clienţilor din 147 de oraşe viteze de acces la Internet de până la 21,6 Mbps prin tehnologia HSPA+.

În total, serviciile 3G ale Cosmote România acoperă peste 73% din populaţia ţării.

"Prioritatea noastră este să oferim servicii 4G atât prin intermediul modemurilor, cât şi al tabletelor sau al terminalelor. Prin urmare, toate eforturile noastre vizează acest scop. Avem în derulare proiectarea celor mai bune produse bazate pe această tehnologie", a spus Makris, într-o conferinţă.

El a adăugat că, începând de luni şi până la finele lunii aprilie, cei interesaţi pot testa serviciile 4G în magazinul Cosmote din Băneasa Shopping City Bucureşti, care vor fi disponibile în curând în oferta comercială a operatorului.

Potrivit datelor companiei, la finele anului trecut Cosmote România furniza servicii de acces la Internet cu viteze de până la 43,2 Mbps în 74 de oraşe importante, acoperind 41% din populaţia României.



"Reţeaua 3G a Cosmote România va acoperi, până la finele lunii aprilie, 47% din populaţia ţării din 153 de oraşe şi 900 de localităţi din România. Din aprilie 2014, după alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciile de date oferite prin tehnologia LTE (4G) vor fi disponibile la capacitate maximă în termeni de acoperire geografică, în special în zonele cu densitate mare de populaţie", a spus directorul tehnic al operatorului, Lampros Iskos.

Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă, cu 6,4 milioane de clienţi la 31 decembrie 2012.

Operatorul este parte a grupului elen de telecomunicaţii Cosmote.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu