EMAG

EMAG

03.02.2013

Google ar putea sa nu mai fie gratuit

Prima tara in care Google ar putea sa nu mai fie gratuit
]Germania este prima tara in care Google ar putea sa nu mai fie gratuit. Compania lanseaza o noua campanie in Germania pentru a protesta fata de posibila adoptare a legii copyright-ului.

Aceasta se afla momentan in dezbatere in Parlament si presupune ca utilizatorii sa plateasca o taxa pentru fiecare accesare a unei pagini media.

Campania, care se numeste "protejeaza-ti web-ul", a inceput saptamana aceasta cu scopul de a mobiliza utilizatorii motorului de cautare impotriva asa-numitei "taxe Google". Internautii ar trebui sa plateasca o suma de bani pentru fiecare accesare a unui link ce duce spre o pagina de continut media, cum ar fi articole de ziare sau fotografii. Banii astfel incasati vor reveni publicatiilor respective.

Intr-un scurt montaj video, Google avertizeaza: "Pentru mai bine de zece ani ati putut sa gasiti informatiile pe care le cautati – o lege in acest sens ar putea schimba acum totul". Filmuletul vine insotit de informatii scrise, precum si de un indemn pentru semnarea unei petitii online. Acesta este doar primul pas dintr-o campanie de mai mare anvergura, publicitatea in ziare si reviste fiind urmatoarea miscare planuita de Google. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu