EMAG

EMAG

03.02.2013

Planuri de construire a unor clădiri pe Lună


Planuri de construire a unor clădiri pe Lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Firma londoneză este celebră pentru proiectarea unor clădiri şi construcţii precum stadionul Wembley din Londra, World Trade Center din New York şi aeroportul din Beijing, informează bbc.co.uk.
Cel mai nou plan al companiei este rezultatul colaborării cu un număr mare de organizaţii, printre care se numără şi Agenţia Spaţială Europeană.
Firma de arhitecţi a testat aplicaţiile practice ale tehnologiei printării 3D, folosită deja în industrie pentru a clona obiecte. Tehnica implică scanarea obiectului care trebuie clonat cu o cameră video specială şi conceperea unei variante tridimensionale a acestuia. Proiectul este trimis apoi imprimantei 3D, care va transforma imaginea virtuală într-un obiect real, folosind anumite materiale, pe care le aşază strat cu strat, până la obţinerea clonei.
Ideea firmei londoneze este de a trimite de pe Pământ o structură gonflabilă, aceasta urmând să fie acoperită cu o cochilie construită de imprimante 3D, din materialele existente la suprafaţa Lunii. Imprimantele ar fi coordonate de roboţi. Compania spune că aceste clădiri ar putea adăposti patru persoane şi ar putea fi ulterior extinse.
De asemenea, compania spune că un loc potrivit pentru construirea acestor clădiri ar fi polul sud al Lunii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu