EMAG

EMAG

13.02.2013

Real Madrid – Manchester United 13.02.2013


Real Madrid – Manchester United este "finala" din optimile Champions League, un meci cu multa incarcatura emotionala si istorica, intalnindu-se 2 din cele mai titrate si iubite cluburi din Europa. Se dueleaza de asemenea 2 din cei mai buni antrenori din istoria fotbalului, Jose Mourinho si Sir Alex Ferguson; cei 2 antrenori s-au intalnit pana acum de 14 ori, Ferguson mereu la Manchester United, iar Mourinho la diverse echipe, bilantul fiind de 6 victorii pentru echipele lui Mourinho, 2 succese pentru Diavolii lui Ferguson si 6 meciuri incheiate indecise.
Real Madrid a ajuns in optimi dupa ce a terminat pe locul 2 in grupa D, in spatele nemtilor de la Borussia Dortmund dar inaintea campioanelor Olandei (Ajax) si Angliei (Manchester City). Madrilenii sunt neinvinsi in 5 din ultimele 6 partide din Champions League. Galacticii au castigat 2 din ultimele 3 meciuri din Champions League disputate pe Santiago Bernabeu. Realul a marcat cate cel putin 2 goluri in 4 din ultimele 6 partide din Champions League. In 5 din ultimele 6 meciuri din Champions League ale madrilenilor, s-au marcat cate cel putin 3 goluri. Realul e neinvins in 3 din ultimele 4 dueluri cu Manchester United. Realul a marcat cate 4 goluri in 4 din ultimele 6 meciuri de pe Santiago Bernabeu din toate competitiile. Cum in campionat are un handicap de 16 puncte fata de liderul Barcelona, Realului ii mai raman doar Champions League si Cupa Spaniei ca obiective pentru ce-a mai ramas din acest sezon. Aceasta dubla cu Manchester United are o semnificatie aparte pentru Cristiano Ronaldo, lusitanul reintalnindu-si fostul club. Ramane de vazut cat de bine poate suplini Diego Lopez absenta titularului de drept din poarta Realului, Iker Casillas, in continuare accidentat.
Manchester United a ajuns in optimi dupa ce a castigat grupa H, terminand inaintea unor echipe ca Galatasaray, CFR Cluj si Braga. Diavolii au castigat 4 din ultimele 6 meciuri din Champions League. United s-a impus in 2 din ultimele 3 deplasari din Champions League. In 3 din ultimele 5 meciuri din Champions League ale Diavolilor, s-au marcat cate cel putin 3 goluri. In ultimele 2 partide din grupa H, fiind deja calificata, Manchester United a folosit in primul unsprezece unele rezerve; atunci s-au consemnat 2 infrangeri consecutive, ambele la zero, impotriva lui Galatasaray si CFR Cluj. Manchester United a marcat cate cel putin 2 goluri in 2 din ultimele 3 dueluri cu Real Madrid. United a incasat cate 3 goluri in ultimele 3 meciuri cu Real Madrid. Astfel, in ultimele 3 meciuri directe, s-au marcat cate cel putin 4 goluri. De altfel, United a incasat cate 3 goluri in fiecare din ultimele 4 deplasari de pe Santiago Bernabeu. Manchester United domina autoritar fotbalul din Anglia, avand un avans de 12 puncte fata de marea rivala, Manchester City si n-are absenti vitali dar normal, porneste cu sansa a doua pe Santiago Bernabeu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu