EMAG

EMAG

19.02.2013

Arestat preventiv pentru 29 de zile


irinel Constantin Vlad, adolescentul de 19 ani care luni, la Târgoviște, l-a înjunghiat mortal în gât pe elevul Ștefan Alexandru, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
vlad si stefan alexandruTribunalul Dâmbovița a admis mari, cererea procurorului privind arestul prevenit pentru 29 de zile pe numele lui Irinel Constantin Vlad, un tânărul care l-a ucis pe Ștefan Alexandru, elev la Colegiul Economic Ion Ghica din Târgoviște.
Tragedia s-a produs luni, în jurul orei 12.45, la câțiva metri de Colegiul Economic. Potrivit martorilor, Ștefan Alexandru, împreună cu mai mulți colegi, se îndreptau către școală, moment în care elevul s-a lovit involuntar, pe trotuar de Irinel Constantin Vlad.
Imediat între cei doi a izbucnit un conflict verbal, Alexandru l-a scuipat pe Irinel Constantin Vlad, care a ripostat scoțând un cuțit din geacă cu care i-a tăiat gâtul elevului.
”Tânărul susţine că a fost un conflict în stradă între el şi victimă. Are o motivaţie stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuţit. Nu pot să vă confirm declaraţia lui că a aruncat cuţitul în apă. Se verifică”, a declarat procurorul de caz, Dorel Stănescu.
Atacatorul a fugit după ce l-a înjunghiat pe elev iar acesta a fost transportat la Spitalul Județean Târgoviște de către o mașină de poliție care se afla prin zonă. Din păcate, după o jumătate de oră de manevre medicale, elevul a decedat. Medicii nu au putut să mai facă nimic pentru elevul înjunghiat în gât.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, Raluca Florescu, a declarat că elevul şi suspectul nu se cunoşteau.
La scurt după incident, Irinel Constantin Vlad a fost prins de poliție și dus la audieri la Poliţia Municipiului Târgovişte.
Polițistii susțin că agresorul a fost prins în comuna natală, la Răzvad, unde se ascundea la un prieten. Adolescentul a spus inițial polițiștilor că a aruncat cuțitul în râul Ialomița.
Însă, anchetatorii au găsit arma crimei în locuința suspectului, din localitatea Răzvad, şi nu la locul indicat iniţial de către acesta.
Autorul crimei şi-a recunoscut fapta în fața procurorului şi a declarat că nu-l cunoştea pe elevul care şi-a pierdut viaţa.
Ștefan Alexandru era originar din satul Picior de Munte și făcea în fiecare zi naveta la Târgoviște. Zilnic mergea 25 de kilometri doar pentru a putea învăța la un liceu mai bun, la care a intrat cu 8,83, după ce la evaluarea naţională obţinuse nota 8,40.
Directoarea liceului din Târgovişte, Suzana Camelia Ilie spune că băiatul înjunghiat, Ştefan Andrei Alexandru, era cunoscut ca un elev liniştit care nu făcea probleme. În noiembrie 2012, elevul câştigase tiltul de Mister Boboc.
Este un moment extrem de trist pentru toți și care ne afectează profund. Incidentul s-a petrecut în afara școlii. Colegii lui mi-au spus că într-o fracțiune de secundă s-a întâmplat nenorocirea, după ce băiatul a fost strigat de o altă persoană. Bănuim că este vorba de un conflict mai vechi pe care copilul l-ar fi avut. Era un copil bun, care participase la Balul Bobocilor și câștigase. N-a creat niciun fel de probleme disciplinare”, a declarat la Realitatea TV Ilie Suzana, directoarea Colegiului Economic “Ion Ghica” din Târgoviște.
Irinel Constantin Vlad provine dintr-o familie destrămată, mama lui a divorțat și s-a recăsătorit. Adolescentul a abandonat școala în clasa a VII-a. După ce i s-a dat o a doua șansă și a fost reprimit la cursuri, el a renunțat definitiv la studii după terminarea clasei a VIII-a.
Vecinii lui Irinel Constantin Vlad spun despre acesta că avea un comportament de șmecheraș și că ar avea legături cu rețelele mafiote ce se ocupă cu distribuția de droguri.
După aflarea verdictului, Irinel Vlad a declarat presei că îi pare rău de fapta comisă și că s-a drogat acum două-trei luni.
Dacă va fi găsit vinovat de omor calificat, Irinel Constantin Vlad riscă o pedeapsă cu închisoarea între 15 şi 25 de ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu