EMAG

EMAG

14.07.2013

Halep, favorită certă în finala de la Budapesta:14.07.2013

Simona Halep continuă seria de rezultate extrordinare reuşite în acest sezon competiţional. Sportiva noastră s-a calificat într-o nouă finală WTA, cea de la Budapesta, turneu dotat cu premii de 235 000 de dolari. În semifinale, Simona a învins o altă jucătoare din România, Alexandra Cadanţu. Pentru trofeu, Halep va lupta împotriva austriacei Yvonne Meusburger, jucătoare de 29 de ani, clasată abia pe poziţia a 112 în ierarhia WTA. Conform cotelor, Simona va cîştiga fără mari emoţii partida şi competiţia.

Ar fi al 3-lea titlu WTA cucerit de Halep în decurs de mai puţion de o lună. Pe 15 iunie, Simona a cîştigat primul trofeu WTA al carierei la Nurnberg, doar o săptămînă mai tîrziu reeditînd performanţa la Hertogenbosch, în Olanda. În luna mai, Halep atinsese semifinalele puternicului BNL Internazionali d'Italia, trecînd de nume grele precum Kuznetsova, A. Radwanska, Vinci şi J. Jankovici. Toate aceste rezultate au dus-o pe jucătoare noastră pînă pe locul 30 în lume, pe care şi-l va îmbunătăţi cu siguranţă după parcursul de la Budapesta.
INFO: Înainte de a o învinge pe Cadanţu (80 WTA), Halep a trecut la Budapesta de Sesil Karatanceva (132 WTA), Agnes Bukta (433 WTA), Timea Babos (115 WTA).  Yvonne Meusburger le-a eliminat pe Van Uytvanck (204 WTA), Johanna Larrson (63 WTA), Annika Beck (53 WTA) şi Chanelle Scheepers (67 WTA).
Este a 4-a dispută directă dintre cele două. Pe lîngă formă, probabil şi valoare, Halep mai are de partea sa statistica acestor confruntări. S-a impus de 2 ori contra Yvonnei, jucătoare ce bifează a doua finală WTA a carierei. Precedenta data din 2007!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu