EMAG

EMAG

07.07.2013

REZULTATE BAC 2013

REZULTATE BAC 2013. Elevii care au dat examenul de BACALAUREAT aşteaptă cu nerăbdare REZULTATELE. Primele REZULTATE BAC 2013 vor fi fişate luni dimineaţă pe portalul EDU.RO. REZULTATE BAC 2013 ar putea fi afişate încă de duminică seară la avizierele liceelor.

REZULTATE BAC 2013. Rezultatele la Bacalaureat vor fi afişate mâine, după prânz. Majoritatea lucrărilor au fost deja corectate şi întocmite listele cu notele obţinute de elevi. În paralel însă, Inspectoratele Şcolare Judeţene au constituit comisii suplimentare de evaluare, care vor face o reverificare a lucrărilor.
REZULTATE BAC 2013. Contestaţiile vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00. Vineri, 12 iulie, vor fi anunţate rezultatele finale. În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

REZULTATE BAC 2013: A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.

În 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august - evaluarea competenţelor digitale.

Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august - proba obligatorie a profilului şi 30 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

REZULTATE BAC 2013: Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

REZULTATE BAC 2013: Ponta, mulţumit de situaţie

REZULTATE BAC 2013: premierul Victor Ponta l-a felicitat pe ministrul Educaţiei pentru că nu s-a lăsat impresionat de "tot felul de frustraţi cu satisfacţii sadice că pică cât mai mulţi elevi", deoarece rolul autorităţilor nu este de a-i satisface pe aceştia, ci de a verifica exact situaţia. În opinia premierului, în 2010-2011 a existat un "campionat naţional" pentru distrugerea elevilor şi a părinţilor, care ţine însă de "probleme psihologice".


Marţi, premierul a afirmat că persoanele vinovate trebuie pedepsite dacă au comis fraude la Bacalaureat, deoarece pentru astfel de fapte nu există scuze. Persoanele care au vândut subiecte la bacalaureat trebuie să meargă la închisoare, dar fără ca problema să fie generalizată pentru profesorii şi elevii corecţi, deoarece rolul autorităţilor nu este de a-i satisface pe "frustraţii sadici" care vor să fie respinşi mulţi elevi, a afirmat şeful guvernului.

"La Bolintineanu i-au prins că vindeau subiecte, foarte bine, să meargă la închisoare cei care vindeau subiecte, e un mesaj foarte clar pentru oricine din ţară care face la fel că trebuie să păţească la fel, însă eu nu aş vrea - ştiu ce e important, poate, ca ştire - să aruncăm anatema pe toată lumea, 99% din profesori şi elevi şi-au făcut datoria corect", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

REZULTATE BAC 2013: Scandaluri în lanţ

Ponta a orbit totuşi cam devreme. După declaraţia sa, scandalurile de la BAC s-au linut lanţ şi nu s-au limitat la cazul Bolintineanu.
REZULTATE BAC 2013: Ofiţerii anticorupţie deţin, în dosarul privind presupuse fraude la bacalaureat la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, o înregistrate video în care se poate vedea cum o elevă strânge bani pe holurile şcolii de la alţi candidaţi, cu scopul de a-i da supraveghetorilor pentru a le permite să copieze.

Filmuleţul, obţinut de la Direcţia Generală Anticorupţie Constanţa, are un minut, iar în imagini, care nu sunt foarte clare, se poate vedea cum o fată strânge bani, pe holul şcolii, iar la un moment dat îi numără.

Conform anchetatorilor, banii ar fi fost strânşi de la 15 absolvenţi de liceu din localitatea Cogealac, care au susţinut bacalaureatul la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, unde este centru de examen.

Potrivit surselor citate, elevii ar fi dat între 50 şi 100 de lei, banii fiind destinaţi profesorilor supraveghetori, pentru ca aceştia să le permită să copieze şi pentru a influenţa REZULTATE BAC 2013.

Oamenii legii au fost sesizaţi după prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, iar apoi ofiţerii DGA au monitorizat următoarele două probe şi, conform declaraţiilor acestora, sume de bani au fost strânse la toate probele.

Poliţiştii au intervenit abia vineri, după ce s-a finalizat şi ultima probă a examenului, iar mai multe persoane, atât elevi, cât şi cadre didactice, au fost duse la audieri la sediul DGA Constanţa.

Surse judiciare declarau că ancheta a început după ce o elevă a depus o plângere penală la Poliţie în care susţinea că unii tineri ar fi strâns bani pe care i-ar fi dat supraveghetorilor ca să îi lase să copieze la bacalaureat. Sursele citate spuneau că în plângerea depusă la Poliţie eleva susţinea că unii copii ar fi dat sume cuprinse între 50 şi 100 de lei, banii fiind strânşi de o elevă care urma apoi să îi dea supraveghetorilor, la toaleta unităţii de învăţământ, unde nu există camere de supraveghere.

Ancheta în acest caz este coordonată de Parchetul Tribunalului Constanţa, fiind făcute cercetări pentru dare şi luare de mită, iar audierile vor continua, până în prezent nefiind începută urmărirea penală împotriva vreunei persoane.

Eleva care a depus plângerea la Poliţie a fost eliminată de la proba scrisă la matematică a examenului de bacalaureat, pentru tentativă de fraudă, după ce asupra ei a fost găsit un telefon mobil. Fata a susţinut apoi că a dat bani pentru a influenţa REZULTATE BAC 2013 şi pentru a promova examenul.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Cristina Ivan, a declarat, sâmbătă, că "instituţiile abilitate au fost sesizate în acest caz, iar ISJ va începe o anchetă internă".

REZULTATE BAC 2013: Vineri, la Liceul "George Călinescu" din Constanţa au fost găsiţi într-o clasă, în timpul ultimei probe a bacalaureatului, bani ascunşi într-un pachet de şerveţele, în timp ce la un liceu din Mangalia au fost găsite fotocopii cu subiecte rezolvate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, la centrul de examen de la Liceul Teoretic "George Călinescu", într-o sală de examen, un membru al comisiei şi un inspector şcolar care monitorizau desfăşurarea examenului de bacalaureat au găsit un pachet de şerveţele în care se aflau mai multe bancnote de 50 de lei.

În momentul în care a fost găsit pachetul de serveţele cu bani, în clasa respectivă erau 23 de candidaţi, opt care susţineau examenul la fizică şi 15 care dădeau proba la chimie, precum şi cei doi supraveghetori.

"Ancheta Poliţiei este în desfăşurare pentru stabilirea cu exactitate a tuturor aspectelor sesizate, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă", afirma purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Gelu Manolescu.

Liceul Teoretic "George Călinescu" a fost desemnat centru de examen, alături de absolvenţii acestei unităţii de învăţământ susţinând examenul de bacalaureat şi candidaţi de la Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Bratescu" din Constanţa şi de la Liceul Tehnologic "Ion Podaru" din Ovidiu.

Totodată, la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia au fost găsite, tot în timpul desfăşurării examenului, pe băncile a doi candidaţi, subiecte rezolvate şi fotocopiate. REZULTATE BAC 2013: Şi în acest caz Poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili cine le-a dat celor doi elevi rezolvarea subiectelor de examen.

"Urmează să stabilim mai întâi despre ce este vorba exact, dacă este un caz penal ori va fi cercetat de o comisie a Inspectoratului Şcolar", au spus reprezentanţi ai Poliţiei Mangalia.

La Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" au susţinut probele de la bacalaureat şi absolvenţii Liceului Teoretic din Negru Vodă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu