EMAG

EMAG

24.11.2013

COD GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL!


Intervalul: 25 noiembrie, ora 02 - 28 noiembrie, ora 08
Zonele afectate: conform textului


Fenomene: răcire accentuată, ninsori, intensificări ale vântului


În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.
În a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni şi în regiunile vestice, nordice şi centrale. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp. La munte şi trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice şi sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h.

Notă: Marţi 26 noiembrie şi miercuri 27 noiembrie va mai ninge în sud-vestul şi local în sudul ţării.
În această seară Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionare cod galben vizând zonele montane şi regiunile nordice.
COD GALBEN DE CEAŢĂ ÎN DOLJ

Intre orele: 12:15 si 14:00
In zona: local în jumătatea sudică a judeţului Dolj (inclusiv municipiul Calafat)
Se vor semnala: ceaţă ce determină reducerea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu