EMAG

EMAG

14.12.2013

Un convoi de nuntă a fost confundat cu un grup Al Qaeda

Aviația americană caută piloți de droneUn atac greşit demarat de o dronă americană în Yemen s-a terminat tragic. Un convoi de nuntă a fost confundat cu un grup Al Qaeda şi a fost supus tirului. Agenţiile de presă citînd oficiali din Yemen au anunţat într-o primă fază 15, apoi 13 morţi şi 5 răniţi.
Atacul a avut loc în Radda, un oraş cunoscut pentru faptul că e plin de militanţi Al Qaeda. După atac au apărut multe relatări contradictorii. S-a crezut iniţial că militanţi Al Qaeda erau inviltraţi în convoiul de nuntaşi. Investigaţiile ulterioare au arătat că era vorba doar despre civili. (mai mult aici)
Statele Unite desfăşoară un adevărat război cu drone împotriva Al Qaeda în Peninsula Arabă, văzută de Washington ca una dintre zonele cu activitate teroristă foarte intensă. Yemen este una dintre ţările care au pateneriat cu SUA de supraveghere cu drone a activităţii teroriste. Însă această formă de război a adus şi  victime civile care au stîrnit mînia localnicilor şi au înăsprit rapoartele asociaţiilor pentru drepturile omului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu