EMAG

EMAG

22.01.2014

Ajax vs Feyenoord 22.01.2014

Ajax vs Feyenoord
Ultimul sfert de finala din Cupa Olandei se va desfasura pe Amsterdam ArenA, intre Ajax si Feyenoord. Acesta va incepe miercuri, la ora 21:45.
Ajax Amsterdam, aflata pe primul loc in Eredivisie, a disputat in weekend o partida cu o alta rivala. Este vorba despre PSV Eindhoven, intalnirea desfasurandu-se tot pe Amsterdam ArenA, ,,lancierii’’ castigand cu scorul de 1-0. Ajax se descurca destul de bine si in meciurile de pe teren strain, aceasta obtinand 5 victorii din tot atatea partide, in competitiile interne. In optimile Cupei Olandei, semifinalista de sezonul trecut a acestei competitii a trecut in deplasare de o formatie cu un nume imposibil, din liga a III-a. De altfel, elevii lui Frank de Boer au intalnit numai echipe din esaloane inferioare in cele 3 partide de pana acum. Impotriva celor de liga a III-a si a IV-a, ,,lancierii’’ nu au avut nicio problema in a castiga. Cand a fost vorba insa de Volendam, din Eerste DDivisie, lucrurile nu au mai stat chiar asa. E drept, Ajax a invins cu 4-1, insa doar dupa extra-time, 1-1 aratand tabela la finalul celor 90 minute.
Frank de Boer nu il are la dispozitie in aceasta partida pe Siem de Jong, unul dintre cei mai importanti jucatori, care s-a ales cu o ruptura musculara la antrenamentele lui Ajax de sambata trecuta. Revenirea acestuia se preconizeaza a avea loc la inceputul lunii viitoare.
Feyenoord vine dupa o victorie concludenta obtinuta duminica trecuta, in deplasarea de la Utrecht. Aceasta a invins cu 5-2, dupa ce la pauza tabela arata deja scorul de 3-2. Feyenoord nu mai marcase 5 goluri intr-o deplasare din Eredivisie din luna noiembrie a anului 2006, cand o invinsese cu 5-3 pe Willem. In optimile Cupei Olandei, meci disputat tot in deplasare, elevii lui Ronald Koeman au obtinut doar un 1-1 in timpul regulamentar contra lui Heracles. In extra-time nu s-a marcat, astfel ca s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde formatia din Rotterdam s-a impus cu scorul de 6-5.
In acel meci cu Heracles, De Vrij a vazut cartonasul rosu, el neputand evolua, asadar, in aceasta partida. Accidentat inca de acum o luna, Ruud Vormer nu se stie daca va fi apt pana la startul partidei.
Ajax domina categoric disputele cu rivala sa de astazi, ,,lancierii’’ obtinand 7 victorii si doua rezultate de egalitate in ultimele 9 intalniri. Ultima victorie a lui Feyenoord a venit in februarie 2006, cand aceasta a invins cu 3-2 pe teren propriu. In acest sezon, Ajax s-a impus pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 2-1. Atunci, Feyenoord prelua conducerea inca din minutul 6. Tot 6 minute le-au trebuit si celor de la Ajax ca sa intoarca scorul, Sigthorsson marcand in minutele 31 si 37.
Ultimele intalniri directe au inregistrat multe goluri, spre deliciul fanilor. Pe teren propriu, doar meciul ,,lancierilor’’ cu PSV a avut sub 3 goluri, in ultimele 4 partide. De cealalta parte, Feyenoord a aratat ca se simte in forma in acest debut de an, marcand 5 goluri in precedenta deplasare. Avand in vedere si faptul ca Ajax si Feyenoord au printre cele mai bune ofensive din campionat, suntem de parere ca acest meci va avea multe reusite. Totodata, dominarea autoritara a ,,lancierilor’’, care au obtinut 9 victorii din ultimele 10 partide de pe propriul teren cu Feyenoord, ne face sa credem ca gazdele vor avea castig de cauza si de aceasta data.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu