EMAG

EMAG

21.01.2014

as roma vs juventus torino / cupa italiei 21.01.2014

Confruntare de zile mari in sferturile Cupei Italiei, unde Roma si Juventus se dueleaza intr-o singura mansa. Aceasta va avea loc marti, la ora 21:45  si va fi transmisa de Digisport 1.
AS Roma, locul secund in campionat, a obtinut 4 victorii fara sa primeasca gol in ultimele 5 partide, singura infrangere venind in fata Juventusului, scor 0-3. De altfel, aceea a fost singura deplasare a Romei din acest interval. ,,Lupii” sunt insa in mare forma, venind dupa doua partide in campionat in care au marcat 7 goluri, reusind sa nu primeasca niciunul. Olimpico este, intr-adevar, un stadion pe care echipa oaspete marcheaza foarte greu, doar Fiorentina si Sassuolo reusind aceasta performanta in precedentele 12 partide.
In optimile de finala, finalista Cupei Italiei din editia trecuta a invins Sampdoria doar cu 1-0, pe teren propriu. Partida se desfasura in urma cu doua saptamani, Roma venind dupa acel esec dureros cu Juventus. In precedentele 19 partide de cupa de pe Olimpico, AS Roma a obtinut 17 victorii, suferind doua infrangeri, in 2011 in fata lui Inter si sezonul trecut, in finala cu Lazio. Ambele partide s-au terminat cu scorul de 0-1. In vederea acestei partide, Rudi Garcia are doua indisponibilitati: Balzaretti si Romagnoli.
Juventus, lider detasat in Serie A, parcurge o perioada foarte buna, cu 6 victorii consecutive. In urma cu 3 zile, ,,Batrana Doamna” a invins-o pe Sampdoria, cu scorul de 4-2. Formatia antrenata de Antonio Conte traverseaza o forma buna si pe teren strain, venind dupa doua succese cu acelasi scor, 4-1.

Semifinalista din editia 2012-2013 a Cupei Italiei a trecut in optimi de Avellino, formatie de Serie B, cu scorul de 3-0 pe teren propriu. In deplasare, torinezii au obtinut doar o victorie si un singur rezultat de egallitate in ultimele 6 partide din aceasta competitie. Mai interesant este ca atat cele 4 infrangeri, cat si victoria s-au terminat cu acelasi scor, 2-1. Sigur, toate aceste adversare au fost puternice, in afara lui Empoli, pe care Juventusul a intalnit-o, atentie, in decembrie 2007. Asta inseamna ca intr-un interval de ceva mai mult de 6 ani, Juventus a avut doar 5 deplasari in Coppa Italia.
Ultima intalnire directa in cupa a avut loc pe 24 ianuarie 2012, Juventus castigand atunci cu scorul de 3-0.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu