EMAG

EMAG

22.01.2014

Manchester United vs Sunderland 22.01.2014

Dupa ce prima semi-finala din Capital One Cup nu a avut istoric, astazi de la ora 21:45 avem parte de o confruntare mult mai interesanta intre Manchester United si Sunderland. In urma cu doua saptamani ”pisicile negre” castigau surprinzator cu 2:1, astfel ca au. cel putin teoretic, prima sansa la calificare inainte de duelul de pe Old Trafford.
David Moyes este la doar doi pasi de primul trofeu obtinut ca manager al lui Manchester United. Primul pas pentru a se apropia de acest trofeu este obtinerea unei victorii cu Sunderland care sa-i permite sa se califice in finala, acolo unde o asteapta Manchester City. Evolutia ”dracilor rosii” este una dezamagitoare in 2014. Din cinci partide jucate United a pierdut patru, marcand insa in fiecare din aceste esecuri. Singurul rezultat pozitiv a fost succesul obtinut in precedentul duel de pe Old Trafford, 2:0 cu Swansea. Pana sa cedeze cu 1:2 pe Stadium of Light, United nu primise gol in editia curenta a acestei competiiii. A trecut de Liverpool (1:0) si Norwich (4:0) acasa, precum si de Stoke (2:0) in deplasare.
Nemanja Vidic va ispasi astazi primul din cele trei meciuri primite ca suspendare dupa eliminarea din duelul cu Chelsea. Marouane Fellaini este refacut, dar Moyes nu va risca sa-l arunce in lupta la doar cateva zile de la revenire. Robin van Persie si Wayne Rooney vor fi in continuare out.
Echipa probabila Manchester United (4-2-3-1): 
de Gea – Rafael, Smalling, Jones, Evra – Fletcher, Cleverley – Valencia, Kagawa, Welbeck – Chicharito
Daca United are un start de 2014 oribil, Sunderland evolueaza destul de bine in acest an calendaristic. A reusit sa paraseasca ultimul loc din clasament in Premier League, a trecut de Carlisle in Cupa Angliei si-si permite chiar si un esec cu 2:3 pe Old Trafford pentru a ajunge in finala Cupei Ligii. De notat ca dupa ce in primele sase deplasari sezoniere a obtinut doar o remiza, Sunderland a terminat neinvinsa precedentele cinci ”iesiri”, toate in Premier League. Jocul cu Southampton (2:2) de sambata a fost al patrulea succesiv disputat de ”pisicile negre” in toate competitiile in care avem parte de goluri in ambele porti.
Cu siguranta Poyet nu va opera modificari importante fata de ultimele jocuri, echipa evoluand excelent. Trei absente sunt totusi in tabara vizitatorilor, portarul Westwood si fundasii Cuellar si Diakite fiind accidentati.
Echipa probabila Sunderland (4-3-2-1): 
Mannone – Bardsley, O’Shea, Brown, Alonso – Ki Sung-Yong, Cattermole, Colback – Johnson, Borini – Fletcher
Pana la duelul din urma cu doua saptamani Sunderland pierduse fiecare din ultimele sase confruntari directe. Ultima vizita pe Old Trafford a facut-o in decembrie 2012, pierzand acolo cu 1:3. Acela a fost singurul joc din ultimii trei ani in care United s-a impus la diferenta mai mare de un gol. Pe terenul lui Manchester ”pisicile negre” au castigat ultima data in 1968. Sa profite oare trupa lui Poyet de evoltuiile lui United si sa forteze stoparea acestei perioade de 36 fara victorie pe terenul lui United? Noi credem ca nu.
Pentru Moyes un trofeu la debutul ca manager al lui United este o performanta (tinand cont si de modul in care a evoluat United in acest sezon) si cu siguranta isi va monta echipa pentru a intoarce scorul din tur. Misiunea gazdelor nu va fi insa una usoara pentru ca Sunderland nu a mai pierdut la mai mult de un gol diferenta din 23 noiembrie 2013. Credem totusi ca elevii lui Moyes sunt mai montati sa joace sub presiune si acestia vor reusi calificarea. Suplimentar am risca sa mergem pe un joc cu goluri in ambele porti. In 2014 doar Swansea nu a marcat in poarta lui United, Welbeck s compania marcand in fiecare duel. De partea cealalta Sunderland vine dupa patru jocuri in care a si marcat, dar a si primit gol(uri).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu