EMAG

EMAG

20.01.2014

Simona Halep este la un pas de semifinale la Australian Open !!!

Simona Halep, 4R, 20 January 2014 - Jason Lockett/Tennis Australia
22.01.2014 01:00 Live pe WwW.FreetvRo.BlogSpot.RO
Simona Halep este la un pas de semifinale la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, iar intre jucatoarea noastra si careul de asi la Antipozi sta doar Dominika Cibulkova.
 Cibulkova ocupa locul 24 in clasamentul WTA si inaintea Australian Open castigase doua meciuri din cele patru disputate, ambele la Brisbane in prima saptamana a anului unde a fost eliminata de Serena Williams in sferturi de finala. Halep a intrat la Australian Open cu un singur meci disputat si acela cedat in primul tur la Sydney.
Intalniri directe
Cele doua jucatoare s-au mai intalnit de trei ori pana acum, iar Cibulkova are un usor avantaj moral, castigand doua dintre dispute. Cele trei dispute au avut loc pe trei suprafete diferite, in 2011 la s'Hertogenbosch pe iarba unde s-a impus Cibulkova, apoi in 2012 pe zgura la Bruxelles unde a castigat Halep in trei seturi dupa ce a revenit de la 0-6 in primul set, pentru ca in 2013 sa se infrunte pe hard la Indian Wells. Cibulkova a castigat greu in doua seturi, cu 7-5, 7-6.
Clasament si performanta in turneele de Mare Slem
Daca Halep se afla la cea mai buna clasare din cariera, locul 11 mondial, Cibulkova nu a urcat mai sus de pozitia a 12 in WTA, loc pe care l-a atins in iulie 2009. Slovaca are deja o semifinala de Mare Slem la activ, pe care a disputat-o la editia din 2009 a Roland Garros, Grand Slam-ul din capitala Frantei. De asemenea, Cibulkova a atins cu aceasta ocazie la Australian Open faza sferturilor de finala in toate cele patru turnee de Mare Slem. Mai are un sfert la Wimbledon (2011) si un sfert la US Open (2010).
Stil de joc
Ca profil de jucatoare, Cibulkova este cunoscuta in circuitul mondial ca o sportiva cu un joc bazat pe viteza si forta. Slovaca are abilitatea de a sustine schimburi lungi de mingi fortand adversara la eroare sau finalizeaza cu lovitura sa puternica de forehand. Cibulkova nu sta rau nici la jocul pe backhand, reusind de multe ori sa-si adjudece puncte cu acest procedeu. De asemenea, slovaca este foarte agresiva la retur mai ales pe al doilea serviciu al adversarei, cand intra mult in teren si loveste mingea din urcare.
Bani din tenis
Chiar daca a castigat de doua ori mai multi bani in cariera decat Halep, avand in conturi 4.3 milioane de dolari din tenis, Cibulkova nu se poate lauda decat cu trei titluri WTA, spre deosebire de Halep care numai in 2013 a castigat sase turnee WTA.
- See more at: http://www.onlinesport.ro/tenis/australian-open/cine-este-dominika-cibulkova-adversara-simonei-halep-din-sferturile-australian-open-nid-104149/#sthash.GJVZVl38.dpuf

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu