EMAG

EMAG

20.01.2014

Simona Halep a învins-o pe Jankovic

Simona Halep a învins-o pe Jankovic la Australian Open! E în premieră în sferturile unui turneu de Grand Slam

Simona Halep este de neoprit la Australian Open. După ce a cedat un singur set până în optimi, românca a făcut un meci extraordinar în fața Jelenei Jankovic. 
Compatrioata noastră a început excelent meciul. După ce a reușit un break timpuriu, în game-ul al treilea, ea s-a distanțat la 3-1, în actul inaugural.
Sârboaica a avut o tresărire de orgoliu, a arătat că este favorita numărul 8 a competiției ș a izbutit o serie de 3 jocuri la rând - 3-4.
Halep nu s-a lăsat mai prejos! A realizat același lucru și după 40 de minute și-a adjudecat primul set cu 6-4, după ce a salvat o minge de break în game-ul final. 
Jankovic a revenit în forță pe tabelă. Ocupanta locului 8 WTA a luat un avans rapid - 1-3, dar Simona a dat impresia că poate reveni. Halep a făcut rebreak-ul - 2-3, dar după aceea nu a mai câștigat niciun game din păcate. Adversara sa și-a adjudecat setul cu 6-2, iar pentru calificarea în sferturile de finală, cele două jucătoare erau nevoite să dispute un set decisiv.
Românca a jucat foarte bine, numărul de greșeli neforțate a fost incomparabil mai mic decât în precedentul act, iar capacitatea de efort - extraordinară.
Simona a scos mingi la care în mod normal alte jucătoare nu ar fi ajuns și a dirijat majoritatea punctelor de pe fundul terenului. Agresivă mai mereu, Halep nu i-a lăsat nicio șansă adversarei sale în ultimul set. 
Primul game a durat peste 10 minute, însă după mai multe egalități, românca a realizat break-ul. Afectată la nivel mental de cedarea propriului serviciu, Jankovic nu a mai avut puterea să revină, iar Halep s-a impus în decisiv fără să piardă vreun joc. 
După victoria cu 6-4, 2-6, 6-0, Simona s-a calificat pentru prima dată în carieră în sfeturile de finală ale unui turneu de Grand Slam. Cea mai bună performanţă într-o competiție majoră, anterioară disputării acestui concurs de la Melbourne, a fost atingerea optimilor de finală, în 2013, la US Open. 
După eliminarea lui Sloane Stephens, semifinalistă anul trecut, singura jucătoare care o poate depăși pe Simona în topul mondial este Ana Ivanovic. Sârboaica trebuie să câștige trofeul pentru a o împiedica pe Halep să intre în TOP 10, altfel ea va deveni prima româncă după mai bine de 15 ani, de la Irina Spîrlea, care pătrunde între primele zece locuri WTA.
În cazul în care va ajunge în semifinale, românca va intra cu siguranță între primele 10 jucătoare ale lumii, indiferent de performanța sportivei din Serbia, deoarece ea o va întrece pe cea de-a noua clasată - Angelique Kerber
Pentru un loc în penultimul act, compatrioata noastră va da piept cu Dominika Cibulkova. Slovaca a realizat surpriza zilei și a eliminat o altă mare favorită la cucerirea titlului. 
După ce în urmă cu o singură zi, Serena Williams a fost învinsă de Ana Ivanovic (DETALII AICI), Cibulkova a trecut în optimi de a treia jucătoare a lumii - Maria Sharapova - 3-6, 6-4, 6-1.
Partida dintre Halep și Cibulkova va avea loc în noaptea de marți spre miercuri. În cazul în care se va impune, românca va da peste o nouă adversară de calibru - Victoria Azarenka sau învingătoarea duelului dintre Agnieszka Radwanska și Garbine Muguruza.
Pentru accesul în faza sferturilor de finală, Simona Halep va primi 270 000 de dolari australieni (174 600 de euro) și 430 de puncte în clasamentul WTA.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu