EMAG

EMAG

16.01.2014

Simona Halep s-a calificat în turul III la Australian Open și se apropie de Top 10 WTA

**Simona Halep** s-a calificat în turul III la Australian Open și se apropie de Top 10 WTA
Simona Halep (locul 11 WTA) și-a egalat cea mai bună performanță din istoria participărilor la Australian Open. În cea de-a patra zi de concurs, compatrioata noastră a eliminat-o pe Varvara Lepchenko (locul 50 WTA), la capătul unui meci epuizant. 
Căldura a fost principalul adversar al Simonei, care a cedat primul set cu 4-6. La ora disputării meciului, termometrele indicau 40 de grade Celsius. 
În seturile care au urmat, scenariul s-a schimbat radical. Halep a devenit mult mai constantă de pe linia de fund, iar adversara sa a început să greșească foarte mult. Simona și-a adjudecat următoarele 11 game-uri, a avut două oportunități de meci pentru un 6-0 în decisiv, însă a pus capăt partidei abia în jocul următor. 
Prin victoria obținută cu 4-6, 6-0, 6-1, Halep a acces în turul III la Melbourne, egalându-și cea mai bună performanță din carieră la primul Grand Slam al anului - în 2011 era eliminată în această fază a competiției de Agnieszka Radwanska
Următoarea adversară a Simonei va fi sportiva din Kazakhstan,Zarina Diyas (locul 152 WTA). Cotată cu șansa a 11-a la cucerirea trofeului, românca este mare favorită în duelul cu neexperimentata ei oponentă. Diyas se află la prima prezență pe tabloul princial al unui turneu de Grand Slam, însă la această ediție a câștigat deja 5 meciuri - 3 în calificări și două pe tablou. 
Pentru calificarea în turul III de la Australian Open, Halep va primi 130 de puncte în clasamentul WTA. Cum avea de apărat doar 5 de anul trecut, ea se apropie vertiginos de Caroline Wozniacki, ocupanta ultimului loc din Top 10. 
Indiferent de parcursul viitor al jucătoarei noastre, în cazul în care daneza nu va ajunge și în acest an în faza optimilor de finală de la Melbourne, Simona îi va lua locul în clasamentul mondial. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu