EMAG

EMAG

30.01.2014

Un cămătar din Dâmboviţa, prins de poliţie. La percheziţii s-au găsit arme de foc

Un bărbat din Dâmboviţa a fost săltat de poliţie, miercuri dimineaţă, după ce anchetatorii au descoperit că ar fi obţinut, prin şantaj şi ameninţări, proprietăţi imobiliare, în valoare de aproximativ 60.000 de euro.
În urma percheziţiei efectuate la locuinţa suspectului, poliţiştii au descoperit trei arme de vânătoare şi un pistol de autoapărare.
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa şi Poliţiei Oraşului Răcari, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Dâmboviţa, au descins la locuinţa unui bărbat, de 37 de ani, din localitatea Mavrodin, suspectat de comiterea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie.
În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit trei arme de vânătoare şi un pistol de autoapărare, ce nu erau păstrate în condiţii de securitate, materiale pirotehnice a căror deţinere este interzisă de lege şi un cartuş de 12 mm, cu o alică de diametru mai mare decât prevede legea.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada 2012-2014, suspectul ar fi împrumutat cu bani mai multe persoane din Bucureşti şi localitatea Răcari, solicitându-le o dobândă lunară de 20% – 30%. Ulterior, pentru recuperarea banilor, bărbatul determina părţile vătămate, prin ameninţări, să-i înstrăineze proprietăţi imobiliare (case, autoturisme, terenuri). Prejudiciul cauzat este de aproximativ 60.000 de euro.
Suspectul a fost condus la sediul I.P.J. Dâmboviţa pentru audieri şi luarea măsurilor legale

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu