EMAG

EMAG

20.10.2011

Primul caz de RABIE

Autoritatile din Targoviste sunt in alerta maxima, dupa ce in municipiul nostru a aparut primul caz de rabie! Anuntul a fost facut, astazi, de primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga, cel care a convocat o conferinta de presa, de urgenta, la care au participat si reprezentanti ai institutiilor abilitate sa rezolve aceasta problema! "In aceste momente exista un caz dovedit de rabie, motiv pentru care s-a dispus luarea unor masuri urgente, pentru a limita efectele grave pe care le poate avea o astfel de situatie (...) In aceste conditii, patrupedele fara stapan vor fi vaccinate, fara nicio exceptie! De asemenea, este interzisa lasarea libera a cainilor si pisicilor! Totodata, cainii sau pisicile care musca sau zgaraie oamenii, vor fi, obligatoriu, tinuti sub observatie", a precizat primarul Gabriel Boriga. In alta ordine de idei, edilul Targovistei a mai facut un apel catre toti targovistenii, de a colabora pentru rezolvarea acestei probleme, care poate deveni extrem de grava: "As vrea sa indemn populatia la calm si sa ii ajute pe salariatii nostri, sa-si duca treaba la bun sfarsit!"

PRIMUL CAZ DE RABIE A APARUT IN ZONA BALABAN!

Potrivit precizarilor facute de Sandu Tolea, directorul Directiei Sanitar Veterinare Dambovita, primul caz de rabie a aparut pe strada Maior Brezisanu, in zona Balaban. Este o vorba de o pisica luata de pe strada, care ulterior a murit. In urma analizelor efectuate s-a constatat, fara niciun dubiu, ca este vorba de rabie! In alta ordine de idei, directoul Tolea a mai declarat ca absolut toate patrupedele fara stapan vor fi duse, rand pe rand, la vaccinare. Pentru animalele bolnave se va aplica legislatia in vigoare! Cu alte cuvinte, animalele cu pricina vor fi eutanasiate: "Nu vreau ca dragostea de animale sa devina arma impotriva oamenilor", a conchis Sandu Tolea.

Rabia poate fi transmisa de la animal la om prin muscatura, zgaraietura sau prin saliva!

ATENTIE! Stapanii care isi lasa afara animalele nesupravegheate se pot trezi cu patrupedele duse la adapost, asta pentru ca, de acum, este interzisa lasarea libera a cainilor si pisicilor, altundeva decat in perimetrul proprietatii!

De asemenea, cei care vor sa semnaleze autoritatilor cazuri de caini sau pisici, care prezinta diverse simptome o pot face la numerele de telefon 0245.614351 sau 0245.216995
Comentarii (0)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu