EMAG

EMAG

29.11.2011

INVESTIŢIE 84 de milioane de lei pentru staţia de epurare a Târgoviştei

84 de milioane de lei pentru staţia de epurare a TârgovişteiCompania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa a semnat la sfârşitul săptămânii al 5-lea contract de lucrări din cele 17 care formează cel mai mare proiect din ţară, cu finanţare europeană nerambursabilă pe Programul Operaţional de Mediu. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 140 de milioane de euro, bani de care vor beneficia la finalul lucrărilor 172.000 de dâmboviţeni.
Se vor realiza investiţii în infrastructura de apă potabilă şi apă uzată din oraşele Târgovişte, Moreni, Găeşti, Pucioasa, Fieni şi Titu. Cel de-al cincilea contract se referă la modernizarea staţiei de epurare de la Târgovişte, care nu a mai beneficiat de fonduri dinainte de Revoluţia din decembrie 1989. Din această cauză, comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa au acuzat de mai multe ori Compania de Apă că deversează în râuri ape uzate, constatându-se depăşiri frecvente la o serie de indicatori specifici: amoniu, detergenţi, oxidabilitate, materii în suspensie, fosfor.

Proiectul-mamă depăşeşte 140 de milioane de euro

Inconvenientele vor fi remediate total până în 2013, când vor fi definitivate lucrările de reabilitare a staţiei de epurare. ”Am semnat cinci contracte de finanţare, celelalte fiind în diferite faze. Practic, mai avem de licitat doar două contracte din cele 17”, spune Radu Vasilescu, director Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa. Prezent la Târgovişte, Marin Anton, ministrul secretar de stat în Ministerul Mediului, a cerut autorităţilor dâmboviţene să impulsioneze proiectul, astfel încât lucrările să demareze cel târziu în vara anului viitor. ”La nivel de ţară, stăm foarte bine din punct de vedere al contractării, însă avem probleme cu lucrările, care sunt rămase în întârziere”, a precizat Marin Anton. Pentru administraţia oraşului Târgovişte semnarea contractului pentru reabilitarea staţiei de epurare înseamnă dezvoltare. ”Vorbim despre un proiect mai mult decât necesar pentru ceea ce înseamnă extinderea Târgoviştei. Este o investiţie care se completează cu celelalte, un tot unitar care va asigura un nivel de viaţă perfect european pentru târgovişteni”, crede primarul Gabriel Boriga.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu