EMAG

EMAG

28.12.2011

18 Lei taxa de gunoi"

Din 2012, plătim mai mult pentru ridicarea gunoiului
Veste proastă la sfârşit de an pentru dâmboviţeni! Din 2012, cuantumul taxei de habitat a fost majorat de la 16 lei lunar/gospodărie la 18 lei. Hotărârea a fost luată de primarii din judeţ, reuniţi în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Dâmboviţa.
Schimbarea a survenit în ciuda faptului că sunt cetăţeni care s-au judecat şi au obţinut în instanţă hotărâri privind nelegalitatea acestui tarif, criticat în special pentru că a fost stabilit la grămadă, pe gospodărie şi nu pe persoană, plus că nu ar fi fost organizate dezbateri publice anterior instituirii acestei taxe pentru ridicarea şi transportul gunoiului menajer.

Taxa de habitat a fost instituită începând cu data de 1 iulie 2010 pentru toţi dâmboviţeni, printr-o decizie a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) – organism din care fac parte cei 89 de edili din Dâmboviţa, plus preşedintele Consiliului Judeţean – şi aprobată ulterior prin hotărâre a Consiliilor Locale din fiecare localitate.

Anul acesta, ADI a operat unele schimbări în ceea ce priveşte valoarea acestei taxe, în sensul că a fost redusă la jumătate pentru persoanele care locuiesc singure şi pentru pensionarii cu venituri mici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu