EMAG

EMAG

24.01.2012

Denunţă gratuit munca la negru!

No title
A fost înfiinţată o linie telverde unde şi dâmboviţenii pot reclama propunerea de a munci fără forme legale. Neîntocmirea de contracte individuale de muncă este una dintre cele mai frecvente încălcări ale legislaţiei muncii şi afectează în primul rând persoanele care muncesc la negru.

Dâmboviţenii pot depunde plângeri privind munca fără forme legale sau privind încălcarea drepurilor lor ca angajaţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa. Reprezentanţii instituţiei au obligaţia să răspundă tuturor cetăţenilor care le adresează plângeri în maximum 45 de zile de la data înregistrării reclamaţiei.
O altă soluţie pentru a face reclamaţii privind munca nedeclarată o oferă Inspecţia Muncii prin înfiinţarea unei linii telefonice gratuite: 0800868622. La acest număr pot apela cei care vor să denunţe propunerea de a muncii fără contract de muncă, dar şi alte probleme legate de nerespectarea legislaţiei în domeniu.
Persoanele care lucrează fără forme legale nu beneficiază de protecţie în caz de accident de muncă şi în caz de îmbolnăvire profesională. În caz de îmbolnăvire, persoana încadrată fără forme legale nu beneficiază de concediu medical plătit şi, după caz, de pensie de boală sau handicap. În plus, perioada lucrată fără forme legale nu constituie vechime în muncă.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu