EMAG

EMAG

23.01.2012

A fost aprobata finantarea lucrarilor la barajul Bilciuresti
RauGuvernul României a aprobat lista cuprinzând 7 obiective de investiţii prioritare din infrastructura de gospodărirea apelor şi de mediu. Obiectivele, în valoare totală de 451.733.000 lei, fac parte integrantă din Strategia naţională de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung a Ministerului Mediului şi Pădurilor şi constau în regularizări ale cursurilor de râuri, apărări şi consolidări de maluri, recalibrări de albii şi punerea în siguranţă a barajelor şi a lacurilor de acumulare.
Printre cele 7 obiective se numără și refacerea barajului de priză Bicliurești aflat pe râul Ialomița în zona limitrofă localităților Bilciurești și Cojasc. Valoarea investiţiei este de 35.577.000 lei. Vor fi efectuate lucrări pentru ducerea la parametrii proiectați ai barajului, astfel încât să asigure un volum de acumulare de 1 milion de metri cubi. Deasemenea obiectivul de investiţii se va proteja antiseismic. Durata de realizare a investiției este de 18 luni.
Finanţarea lucrărilor se face de la bugetul de stat, din surse proprii ale Administraţiei Naţionale “Apele Române”, din împrumuturile acordate României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu