EMAG

EMAG

16.03.2012

incendiu la Produleşti!"



Panica, in aceasta dimineata, la scoala din Produlesti! Un apel la 112 anunta ca etajul doi al cladirii a fost cuprins de flacari. Femeia de serviciu a vrut sa aprinda focul in soba unei clase, iar dupa ce a dat cu motorina pe lemne a izbucnit incendiul. Speriata, femeia a alertat imediat autoritatile. La fata locului au sosit de urgenta pompierii si politistii.

Incendiul s-a produs in jurul orei sase. Femeia de serviciu a scolii voia sa aprinda focul in soba salii de curs unde invata elevii de clasa a V-a.

"A aprins focul. A aprins focul cu motorina? Da, da. De acolo a luat foc? Da, i-a luat foc mana", le-a declarat una dintre angajatele scolii, reporterilor MariusBUGA.ro.

"De la ce s-a intamplat? De la o soba. Ce-ati vrut sa faceti? Sa aprindem focul. Cu ce? Nu stiu ce era in bidonul ala. Mirosea a motorina? Mirosea a motorina. Au fost flacari mari? Da, mi-a luat foc maneca la hanorac", ne-a marturisit Ionelia Stan.



Desi s-au speriat cumplit, femeile de serviciu nu s-au pierdut cu firea si si-au alertat superiorii si pompierii.

"Focul s-a datorat unei aprinderi gresite. Sistemul de incalzire e asta care e. In mod normal cu ce se aprinde focul? Cu combustibil solid. Motorina? Cu motorina, da. Veti lua masuri? Scoala fiind intr-un proces de reabilitare va fi cu incalzire centrala", ne-a precizat prof.Mircea Stanescu, directorul Scolii Produlesti.

"Incendiul a fost localizat la etajul doi al scolii, intr-o sala de clasa. Ardeau materialele combustibile solide. Din ce cauza s-a produs? Cauza incendiului, mod de aprindere gresit al sobelor de incalzire a claselor", a adaugat plt Daniel Ion, din cadrul ISU Titu.

Urmeaza ca reprezentantii scolii sa stabileasca valoarea pagubelor. Oricum, nici cladirea si nici mobilierul nu erau asigurate. In lunile urmatoare cladirea va fi reabilitata, iar scoala va fi dotata cu centrala termica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu