EMAG

EMAG

21.03.2012

Orizontul fals

Orizontul fals, fenomenul meteo extrem de rar, care a cauzat una dintre tragediile lumii

iceberg

Una dintre tragediile lumii ar fi fost cauzata de un fenomen meteorologic extrem de rar, cunoscut si sub denumirea de “orizont fals”.

Un specialist care a analizat documentele cu privire la conditiile meteo din noapte in care Titanicul s-a scufundat a ajuns la concluzia ca tragedia s-a produs din cauza unui miraj numit “orizont fals”.

Fenomenul se produce atunci cand curentii de aer rece se intalnesc cu cei de aer cald, nepermitand o vizibilitate clara si lasand o impresie falsa cu privire la distanta dintre obiecte.

Echipajul de pe Titanic nu a vazut iceberg-ul tocmai din cauza “orizontului fals" creat de conditiile meteo. Astfel, ei nu au putut aprecia nici distanta care ii despartea de impactul care a dus la scufundarea vasului.

Teoria specialistului explica si motivul pentru care capitanul celui mai apropiat vapor de Titanic din acea noapte nu a intervenit imediat. El a trait cu senzatia ca era vorba de un vas mult mai mic.

Descoperirea istoricului britanic Tim Maltin urmeaza sa fie prezentata intr-un documentar difuzat de National Geographic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu