EMAG

EMAG

18.03.2012

Uzina Mechel Reparaţii Târgovişte a început să livreze cilindri şi lingotiere de fabricaţie proprie pentru export
În perioada 2010-2011 activitatea principală Uzinei Mechel Reparaţii Târgovişte a constat în efectuarea reparaţiilor capitale şi curente, a lucrărilor de construcţii şi montaj, precum şi a fabricării cilindrilor de laminare, subansamblelor şi pieselor de schimb pentru interprinderile Mechel din România.

Uzina a participat la toate proiectele de investiţii majore care s-au derulat la întreprinderile Mechel în România.
ÎIn acest an, în condiţiile dificile de piaţă, Uzina a reusit să pună accent pe activitatea de productie, obţinând licenţa pentru export. Astfel şi-a extins aria livrărilor, abordând acum şi pieţele internaţionale.
Secţia Turnaătoria Mixta a întreprinderii produce cilindri de laminare şi lingotiere.
De asemenea, toarnă piese de schimb din oţel şi fontă pentru necesităţile laminoarelor şi oţelăriilor întreprinderilor Mechel din România. În a doua jumîtate anului 2011, specialiţtii secţiei Turnătorie Mixtă au implementat tehnologia de producţie a unei mărci noi de fontă cu rezistenţă sporită – fontă cu grafit nodular – şi au iniţiat deja producţia de cilindri din acest material, care se caracterizează printr-o durată mai lungă de exploatare.
Utilizarea cu succes a cilindrilor de laminare la întreprinderile Mechel din Romania garantează conformitatea acestora cu toate cerinţele tehnice. Chiar la inceputul anului 2012 uzina a semnat primele contracte pentru livrarea cilindrilor de laminare către clienţi externi, mai precis spre trei întreprinderi metalurgice din Rusia. Prima livrare a fost efectuată în luna martie. La sfârşitul lunii februarie uzina a realizat şi prima livrare de lingotiere către uzina metalurgică din Ukraina. De menţionat, de asemenea, că există şi un acord ferm pentru livrarea unor construcţii metalice către parteneri externi.
«In anul 2011 Uzina Mechel Reparaţii Târgovişte s-a clasat pe primul loc în lista întreprinderilor din judeţul Dâmboviţa, cu domeniul de activitate repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor. Aş dori să subliniez că acest lucru este un merit al colectivului. Specialiştii Uzinei Mechel Reparaţii confirmă încă o dată că au o bună pregătire şi că sunt profesionişti. Pentru o întreprindere cu profilul nostru, faptul că am iesit pe piaţa externă are o mare semnificaţie. În primul rând reprezintă încă o confirmare a calităţii produselor fabricate de noi, iar în al doilea rând înseamnă parteneri şi comenzi noi, lucruri care sunt o garanţie în plus pentru funcţionarea pe mai departe a uzinei. Colegii mei înteleg asta, colectivul este perseverent şi lucrăm împreună pentru a obţine rezultate bune», a declarat Evgheny Sidenkov, Director General al Mechel Reparaţii Târgovişte.
Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. „Mechel” asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, armături metalice, energie electrică şi termică. Produsele companiei Mechel se comercializează pe piaţa internă şi piaţa externă.
În România grupul Mechel este prezent prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Laminorul Brăila

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu