EMAG

EMAG

31.05.2012

AVERTISMENT!

MECHEL TÂRGOVIŞTE

Ruşii vor să vândă MECHEL. Mii de angajaţi ar rămâne pe drumuri

Sindicaliştii de la Metarom spun că au informaţii potrivit cărora, patronatul rus încearcă, pe diverse căi, să vândă combinatele deţinute în România. Până acum, ruşii nu şi-au manifestat vădit această intenţie, însă, dacă planul lor se va îndeplini, mii de angajaţi ar putea rămâne pe drumuri.

Mai mulţi lideri sindicali şi-au dat întâlnire, joi, la Târgovişte, pentru a vedea ce este de făcut. Sindicalistii din Metarom avertizează Guvernul României că dacă nu se va implica, angajaţii din societăţile deţinute de grupul rus ar putea îngroşa rândurile şomerilor.
De la începutul anului, la Târgovişte şi Brăila au fost disponibilizate câteva sute de angajaţi şi aceste acţiuni vor continua până la sfârşitul anului. Alte 400 de persoane de la Târgovişte şi Câmpia Turzii vor pierde locurile de muncă începand cu 1 iulie după ce patronatul a dispus dizolvarea Mechel Reparaţii Târgovişte.
Grulul rus Mechel a intrat pe piaţa din România în anul 2002 şi deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii (INSI), Mechel Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu