EMAG

EMAG

13.05.2012

Se amana Euro cu un an?

 "Turneul poate sa nu aiba loc!" De ce are Ucraina mari probleme si care e motivul pentru care varianta mutarii in Germania e refuzata:

Euro 2012 este foarte aproape insa situatia in Ucraina este extrem de tensionata!


 Se amana Euro cu un an? "Turneul poate sa nu aiba loc!" De ce are Ucraina mari probleme si care e motivul pentru care varianta mutarii in Germania e refuzata:
O eventuala suspendare a meciurilor de la Campionatul European de fotbal in Ucraina, coorganizatoare alaturi de Polonia, ar conduce inevitabil la amanarea competitiei, sustine directoul UEFA, Martin Kallen.

In cazul in care Euro-2012 nu se va putea desfasura in Ucraina "ar exista o singura posibilitate: amanarea turneului pentru alt an", conform lui Kallen.

Kallen sustine ca UEFA monitorizeaza situatia din Ucraina zilnic si deocamdata nu exista motive pentru a se schimba ceva. "Daca situatia devine prea periculoasa, atunci turneul nu va avea loc. Organizam o sarbatoare a fotbalului, nimic altceva", a spus Kallen.

El a respins posibilitatea ca meciurile programate in Ucraina sa se dispute in Germania, apreciind ca un astfel de transfer "nu se poate realiza in asa de putin timp".

O serie de voci au solicitat vineri, in Uniunea Europeana (UE), organizatorilor Campionatului European de fotbal in Ucraina si Polonia sa acorde atentie cazului opozantei ucrainene Iulia Timosenko, insa UEFA a aparat competitia de la Kiev. Presedintele UEFA, Michel Platini, a aparat desfasurarea Euro-2012 in Ucraina, in pofida criticilor cu privire la problemele de democratie din aceasta tara.

Timosenko, in varsta de 51 de ani, a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere. Ea sufera de dureri la spate, iar la sfarsitul saptamanii trecute a intrat in greva foamei pentru a denunta ceea ce, in opinia sa, constituie o razbunare personala din partea presedintelui Viktor Ianukovici, ales in 2010, si pentru a protesta fata de "reprimarea politica" si violentelor la care a fost supusa in inchsioare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu