EMAG

EMAG

10.06.2012

Judeţul Dâmboviţa pe locul 2 în ceea ce priveşte procentul de prezenţă la vot. Procesul de votare întrerupt

Vremea frumoasă se pare că i-a scos pe dâmboviţeni din casăiar aceştia nu au stat prea mult pe gânduri şi au mers să-şi exercite dreptul de vot . Prezenţa la urne pe ţară a fost duminică până la ora 14,00 de 27,69%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). În mediul urban prezenţa la urne a fost de 24,72% şi în rural de 31,74%. Potrivit BEJ, în Dâmboviţa au votat 34,68% dintre alegători până la ora 14,00. Potrivit BEJ Dâmboviţa, s-au prezentat până la ora 10.00, 58.099 de persoane. Cea mai mare rată de prezenţă s-a înregistrat la Runcu, 26%, iar cea mai mică, la Dragodana, cu 4,5%.Până la ora 14:00,după prezenţa la vot,Dâmboviţa se clasa pe locul doi în ţară ,pe primul loc fiind Ilfov cu 35,64%.
Procesul de votare întrerupt
La o secţie de votare din comuna Ocniţa ,procesul de votarea fost întrerup şi asta datorită faptului că un alegător avea asupra sa şase buletine de vot pentru primar.îN comuna Costeşti din Vale pentru o perioadă bună de timp a dispărut o ştampilă de vot.La Perşinari ,într-o cabină de vot intrau mai multe persoane .La Gura Foii au fost găsite buletine de vot pentru primar din alte localităţi.Toateaceste nereguli au fost luate în evidenţele Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa.
Doar doi deţinuţi cu drept de vot, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni
Din totalul de 887 persoane private de libertate aflate în custodia penitenciarului, au drept de vot două persoane, dintre care una arestată preventiv, iar cealalată condamnată definitiv.Îşi vor putea exercita dreptul de vot persoanele aflate în locul de deţinere care nu au fost lipsite de drepturi electorale prin hotărâre judecătorească definitivă, care au domiciliul în raza teritorială a secției de votare, care au împlinit 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor, având cetăţenie română, cu domiciliul sau reşedinţa în România.Persoanele private de libertate vor putea vota prin intermediul urnei speciale, în baza unui act de identitate valabil, luându-se toate măsurile pentru asigurarea caracterului secret al votului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu