EMAG

EMAG

11.09.2012

11 ani de la cel mai cumplit atac terorist din istoria Americii

Astăzi se împlinesc 11 ani de când America a trăit experienţa celui mai cumplit atac terorist din istoria sa. Patru avioane deturnate, aproape 3.000 de morţi şi o dimineaţă care a schimbat pentru totdeauna istoria acestui secol. 11 septembrie 2001, ziua atacului terorist islamic asupra Statelor Unite.
11 septembrie, 11 ani de la atentatele teroriste de la World Trade Center
11 septembrie 2001. Statele Unite sufereau cel mai sângeros atac. 2.751 de oameni de 63 de naţionalităţi au murit după ce patru avioane au fost deturnate. Printre ei s-au aflat şi patru români.
În câteva minute, cele două turnuri gemene de la World Trade Center, simbol al capitalismului american, s-au năruit sub privirile împietrite de groază ale celor din preajmă.
Atentatele au fost comise de 19 piraţi ai aerului, membri ai al-Qaida, care au deturnat patru avioane de pasageri pentru a ataca simbolurile economice, militare şi politice ale Statelor Unite ale Americii.
În timp ce o lumea întreagă privea cu groază ceea ce se întâmpla în inima New Yorkului, un avion de linie se prăbuşea peste o aripă a Pentagonului şi o altă aeronavă se izbea de pământ în Pennsylvania.

A patra aeronavă ar fi ţintit Capitoliul, sediul Congresului sau Casa Albă, însă, în urma intervenţiei pasagerilor, avionul s-a prăbuşit pe un câmp din Shanksville.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu