EMAG

EMAG

29.12.2012

NewsDB

O femeie din SUA a rămas șocată de ceea ce a descoperit într-o cutie cu decorațiuni pentru Halloween: o SCRISOARE de la un lucrător chinez care cerea, disperat, ajutorul şi povestea că este torturat, bătut și ținut prizonier într-un lagăr de muncă, unde e plătit cu mai puțin de 2 dolari pe lună.
Îngrozită de ceea ce a descoperit în cutia cu ornamente
Îngrozită de ceea ce a descoperit în cutia cu ornamente
Julie Keith, o femeie din Oregon, a descoperit scrisoarea, nesemnată, dar scrisă în engleză și chineză, în care lucrătorul chinez cerea ajutorul celui care ar fi descoperit scrisoarea, dând detalii clare despre locul în care se află tabăra de muncă și cerând ajutorul Organizației pentru Drepturile Omului.

"Oamenii care lucrează aici -la tabăra de muncă Mashanjia din Shenyang, China- sunt forțați să muncească 15 ore pe zi, fără pauză sâmbăta sau duminica sau de sărbători. Altfel sunt torturați, bătuți sau certați, primind 10 yuani pe lună, aproape nimic".

Guvernul chinez a dispus deschiderea a mai multe tabere de muncă forțată, destinate infractorilor, dar aceștia sunt, în mare măsură, disidenți politici sau persoane care fac parte din anumite culte religioase sau secte. Majoritatea sunt închiși sau trimiși în taberele de muncă fără o sentință judecătorească sau un proces.

"Oamenii care muncesc aici sunt pedepsiți fără ca un judecător să fi decis asta, mulți sunt adepți Falung Gong, complet nevinovați", se mai spune în scrisoare. Falun Gong este o disciplină spirituală ai cărei membri sunt vânați de Partidul Comunist chinez.

Human Rights Watch susține că, fără a putea declara scrisoarea autentică, situația descrisă în ea este reală și foarte cunoscută, confirmă Oregon Live

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu