EMAG

EMAG

25.12.2012

REŢETA ZILEI: Tort Pădurea Neagră


Tort Pădurea Neagră
Tort Pădurea Neagră
Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
30 gr cacao
120 gr faina
1 praf de copt
120 gr zahar

Pentru crema:
3 oua
100 gr zahar
100 ml lapte
10 gr gelatina
400 gr frisca
vanilie
Pentru umplutura:
250 gr visine (proaspete sau congelate, fara sambure)
75 gr zahar.
Pentru decor:
frisca batuta
ciocolata
visine
Mod de preparare:
Visinele se presara cu zahar si se lasa cca 2 ore la rece.
Albusurile se bat spuma cu zahar. Separat, intr-un bol, mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt gata, se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri si sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare, cand isi revine la forma initiala. Cand s-a racit, se taie in trei foi.
Crema: Intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit.
Cand crema este aproape rece, se adauga frisca batuta spuma, vanilie si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma.
In forma in care am copt blatul se adauga folie alimentara, se pune prima foaie de blat. Se stropeste cu sucul format din visine, se adauga jumatate din crema diplomat, apoi visine. Se pune a doua foaie de blat, se stropeste cu sirop de visine, adaugam ultimul strat de crema, apoi visine si ultima foaie de blat. Se stopeste cu restul de sirop, se apasa usor si se introduce la rece pentru 2 ore.
Se rastoarna din forma pe un platou cu dantela, se indeparteaza folia si se decoreaza. Se imbraca in frisca batuta intr-un strat uniform, se formeaza aveline care se decoreaza cu visine. La final se rade ciocolata. Se pastreaza la rece.
Este un desert dulce-acrisor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu