EMAG

EMAG

09.02.2013

ATAC RASIST în Marea Britanie

ATAC RASIST în Marea Britanie. Doi români BĂTUŢI, după ce au fost întrebaţi de unde sunt 2 români au fost bătuţi la Brighton, în sudul Marii Britanii, în timp ce aşteptau un autobuz pentru a se întoarce acasă, după o noapte petrecută în oraş, agresorii întrebându-i de unde sunt înainte de a-i lovi, relatează portalul Brighton and Hove News.

Poliţia din Sussex susţine că cei doi români, în vârstă de 21 şi, respectiv, 27 de ani, locuiesc în Eastbourne şi aşteptau autobuzul în momentul în care au fost atacaţi. Agresorii erau însoţiţi de două femei şi i-au întrebat pe români de unde sunt înainte de a-i lovi.

Atacul s-a petrecut pe 25 ianuarie, între orele 03.00 şi 03.30, a fost tratat ca atac rasist în formă agravantă.

"Din nefericire, nu avem descrierea detaliată a agresorilor dar ambii erau albi", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

"Unul era slab, de aproximativ 1,82 metri înălţime, avea în jur de 21 de ani şi purta o geacă sport de culoare gri, în timp ce al doilea avea aproximativ 1,80 metri, constituţie medie şi în jur de 23 de ani. Nu există o înregistrare a camerelor de supraveghere cu incidentul, iar la momentul respectiv nu au fost martori oculari. Dacă cineva are vreo informaţie, îl rugăm să sune la poliţie cât mai repede posibil", a mai spus oficialul. 

MAE solicită autorităţilor britanice anchetarea, judecarea şi sancţionarea făptaşilor

Ministerul Afacerilor Externe susţine, într-un comunicat, că Ambasada României la Londra a luat legătura cu poliţia britanică "pentru a se interesa de starea cetăţenilor români şi pentru a exprima dezaprobarea şi îngrijorarea faţă de această agresiune"

"Ambasada va continua să monitorizeze evoluţiile şi rezultatele investigaţiei acestui caz şi este pregătita să ofere asistenţă consulară de specialitate in limita competentelor.

Până la această oră, Ambasada României la Londra nu a fost contactată de niciun cetăţean român implicat în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că astfel de agresiuni asupra cetăţenilor români sunt inadmisibile şi solicită autorităţilor britanice anchetarea, judecarea şi sancţionarea făptaşilor în conformitate cu gravitatea faptei şi prevederile legale. Asemenea fapte reprobabile pot fi încurajate de campania dusă în anumite mass-media britanice, precum şi de declaraţiile unor politicieni britanici la adresa cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor britanice să descurajeze orice mesaje şi puncte de vedere oficiale care pot induce atitudini de natură rasistă la nivelul populaţiei", se mai arată în comunicatul MAE.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu