EMAG

EMAG

04.06.2013

Libertate Pentru Becali !!!




Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Valiza" au primit pedepse cu suspendare: Victor Piţurcă - un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino - câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte - doi ani cu suspendare.
Update ora 18.00 Gigi Becali a fost găsit vinovat pentru dare de mită şi a primit trei ani de închisoare. Victor Puţurcă a primit un an de închisoare cu suspendare. Teia Sponte a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Gheorghe Marino a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Tot în cazul lui Becali, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, aflată în prezent sub sechestru la BCR Unirii Deciziile sunt definitive.
Advertisement
Judecătorii şi procurorii care l-au înfundat pe Gigi
Judecătorii au dat sentinţa după aproape cinci ore de deliberări, iar toţi cei cinci judecători au votat pentru condamnări: Livia Stanciu (preşedintele Curţii Supreme), Ionuţ Matei, Francesca Vasile, Rodica Cosma şi Săndel Macavei. Pe 1 7 aprilie 2012, un complet de trei judecători au decis, în majoritate, achitarea lui Gigi Becali. Ştefan Pistol (achitare)şi Cristian Arghir (achitare) Mariana Ghena (condamnare). Dosarul Valiza a fost instrumentat de procurorii DNA: Mariana Alexandru şi Claudiu Dumitrescu, care l-au trimis în judecată pe 16 decembrie 2008.
Cazul "Teia Sponte", vicepreşedinte la Steaua Bucureşti
Echipa Steaua Bucureşti riscă sancţiuni sportive din partea forurilor europene deoarece printre cei condamnaţi pentru corupţie este şi Teia Sponte, fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al F.C. „Steaua Bucureşti” S.A.. El a fost trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită. Gigi Becali nu are, oficial, nicio calitate la clubul de fotbal.
Contopirea, la Tribunal
Becali a primit astăzi două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals. Finanţatorul Stelei se află la închisoare din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Instanţa supremă nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali. În aceste condiţii, avocaţii lui Becali vor cere, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta, au precizat, apărătorii finanţatorului Stelei.
Ziua cea mai lungă
„Dacă îți spun cât e în geantă cazi jos” se lăuda, în 2008, Becali. Gura spartă a finanțatorului echipei Steaua București ar putea să ducă la excluderea clubului din competițiile europene.  Becali este acuzat de mită prin premierea adversarilor.
O zi grea pentru suporterii echipei Steaua Bucureşti şi pentru Gigi Becali. Curtea Supremă va da astăzi verdictul final în dosarul „Valiza”. Becali este acuzat că a dat mită fotbaliştilor de la Gloria Bistriţa şi Universitatea Cluj. Şpaga era dată pentru ca jucătorii să-şi apere corect şansele împotriva echipelor Rapid şi CFR Cluj.
Iniţial, Becali a fost achitat cu scor strâns, doi judecători pentru şi unul împotrivă, dar DNA a declarat recurs la Completul de cinci magistraţi. Dacă latifundiarul va fi găsit vinovat, UEFA va deschide o anchetă împotriva clubului Steaua Bucureşti. Un caz similar a fost în Turcia, în urmă cu doi, după ce mai mulţi oficiali ai echipei Fenerbahce au fost condamnaţi pentru corupţie. UEFA a deschis o anchetă, iar clubul a fost exclus din Liga Campionilor.
Selecţionerul Victor Piţurcă are şi el emoţii, deorece este acuzat de favorizarea infractorului, după ce l-a ajutat pe Gigi Becali. „ Păi da, păi da! «Lobby» e geanta de mâine”, îi spune Becali lui Adrian Mititelu, în 2008, chiar înainte de meciul U Cluj - CFR. În geantă erau 1,7 milione de euro.
„Dacă, dacă, dacă-ţi spun, acum cazi jos dacă-ţi spun ce e în geantă! Înţelegi? Ştii cât geanta? Cât, cât aveai tu de la, de la CFR!”. Completul de cinci judecători l-a condamnat definitiv pe Becali în două dosare: „Schimbul de terenuri cu MApN” (trei ani cu executare) şi „Sechestrarea hoţilor” (trei ani cu supendare).
Şpaga, negociată în aromână
În dosarul „Valiza” sunt zeci de discuţii telefonice în limba aromână între Gigi Becali, Teia Sponte şi căpitanul echipei Universitatea Cluj, Ioan –Dorin Goga. „Zbureşti armâneşte?” îl întreba Gigi pe Goga. „Vezi că te sun de pe alt număr, da?... Te sun de pe telefonul lu’ nevastă-mea!”, a transmis latifundiarul. În discuţiile purtate cu Sponte, Becali îi explică cum îi vor contacta pe fotbaliştii clujeni pentru a li se comunica sumele pe care le-ar fi primit fiecare: 100.000 de euro. El a folosit sintagma „câte o bucată”. Una din discuţii este chiar în timpul meciului, când unul dintre fotbaliştii săi, Nicolae Dică, juca slab: „Ia uite, mă, ce a ratat Dică, mă! Papagal!... Ia uite, ce fel au dat gol! Aiurea, mânca-ţi-aş! Două aiurea le-au dat, mânca-ţi-aş!”
Dumitru Dragomir: „Ai încălcat regulamentul!”
Una dintre stenogramele cheie din cazul Becali este cea în care Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, îi atrage atenţia că premierea este interzisă de regulament.
Becali: Eu, la o adică, dacă vreau eu: „Dom’le, făceam sponsorizare la club, oficial, şi clubul le dădea prime, nu mită.” M-ai înţeles?! Şi e depunctarea Stelei că nu aveai voie să faci sponsorizare. Atât! Mă înţelegi?!
Mitică: Băi, fratele meu...ă...dacă mai mult de jumătate din echipă spune că...ă...nu ştiau de banii ăştia, te pupă în c... şi Federaţia.
Becali: Păi toată echipa, nimeni nu spu...habar nu avea...Belească belita. Mi-o belesc. ...
Mitică: Dar din punct de vedere, dacă ai trimis banii pentru a juca corect pentru că nu da...tu nu dai banii pentru jucat corect. Tu ai dat banii la câştig...Dacă ai trimis banii pentru a câştiga...ă...U. Cluj...
Becali: Da!
Mitică:...deci pentru...ă...pentru ca acest campionat să se desfăşoare corect, atunci ai încălcat regulamentul şi pentru treaba asta şi vei primi penalitate între şase şi nouă etape, GIGI. Îţi spun după regulamente...
Becali: Da! Şi...Da! Şi care e problema?
Mitică: E! Asta este! Bine! Hai! Becali: Mă doare în p...!

Acatistele lui Victor Piţurcă
Selecţionerul Victor Piţurcă este acuzat în acest dosar de favorizarea infractoruluil Gigi Becali. El a semnat un contract antedatat, potrivit căruia suma de 1,7 milioane de euro din valiză erau pentru cumpărarea unui teren în Cluj.
Piţurcă a declarat sub jurământ că acel antecontract olograf l-a semnat la Palatul lui Becali. Datelor furnizate de SRI cu listingul cu identificarea traficului telefonic şi al celulei de localizare l-au contrazis şi l-au plasat pe acesta la locuinţa sa din Pipera. Becali discuta de mai multe ori pe zi cu selecţionerul, Piţurcă îi atrăgea atenţia că nu mai este „atent” cu unele echipe.
„Da, mă, da’ au…au o ciudă ăştia pe tine, jucătorii la Pandurii, să-mi bag p… în mă-sa!... Au zis că ţi-au pus acatiste, că-ţi… Că nu le-ai dat nimic, auzi!,” îi spunea Piţurcă. „Păi dacă le-am dat atunci «o sută»!”a venit prompt replica lui Becali. „Păi da! Păi nu m-am băgat, mă? Nu ştii că şi Mioveniul-ul e tot a mea?”, preciza Becali, cum este cu jocurile de fotbal în „Liga lui Mitică”. „Păi ştiu eu ce combinaţie ai avut tu atunci cu ăia. Băieţii vroiau..pac, pac!,” explica, cum stă treaba, Piţurcă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu