EMAG

EMAG

14.07.2013

Accident 14.07.2013

Cristian Istrate, şeful Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, a fost implicat, duminică, într-un accident produs pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina în care se afla, alături de soţie şi cei doi copii, a fost lovită de un alt autoturism.
UPDATE: Fiul cel mare al şefului Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, rănit grav în accidentul produs, duminică, pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina condusă de tatăl său a fost lovită de alt autoturism, a murit la Spitalul Judeţean Sibiu.
Şeful Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Sibiu, medicul Constantin Roşca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pacientul de 23 de ani adus în stare gravă la spital în urma accidentului produs pe DN 1 - fiul cel mare al şefului Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, - a decedat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, accidentul a avut loc pe DN 1, în zona localităţii sibiene Avrig. "O femeie care conducea o maşină înmatriculată în Bistriţa a intrat în depăşirea neregulamentară a unui TIR, moment în care din faţă venea un autoturism care circula regulamentar. Cele două maşini s-au ciocnit, cinci persoane fiind rănite", a declarat Luciana Balteş.
Potrivit acesteia, în accident a fost rănită femeia care conducea maşina înmatriculată în Bulgaria, dar şi alte patru persoane din autoturismul care circula regulamentar, fiind vorba despre membri ai unei familii - soţ, soţie şi doi copii.
"Unul dintre copiii familiei are 14 ani şi a rămas încarcerat în maşină. Cel de-al doilea are 23 de ani, acesta fiind în stare gravă", a spus Balteş.
Surse din cadrul anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX că în accident a fost implicat şeful Misiunii permanente a României pe lângă oraganizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate.
Ambasadorul, soţia lui şi cei doi copii se aflau într-o maşină înmatriculată în Austria, acesta fiind autoturismul lovit de maşina condusă de femeia care a intrat în depăşire.
Iniţial, oamenii legii nu au putut preciza care este identitatea persoanelor implicate în accident, ulterior stabilindu-se că este vorba despre ambasadorul Cristian Istrate.
Ambasadorul, soţia şi fiul său de 23 de ani au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oraş.
La Spitalul Judeţean Sibiu a ajuns şi şoferiţa care a provocat accidentul.
Potrivit medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu, tânărul de 23 de ani a suferit multiple leziuni, traumatisme şi contuzii, starea sa fiind foarte gravă.
Luciana Balteş a adăugat că traficul în zona accidentului s-a desfăşurat cu dificultate pentru o scurtă perioadă de timp.
Decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, ca şef al Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu în luna martie, după ce acesta a fost avizat în octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţie.
Istrate a fost ambasador al României în Norvegia în perioada 2006-2011.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu