EMAG

EMAG

05.07.2013

PROGNOZA METEO pe trei zile

În Capitală, dimineaţa o minimă de 16…18 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare şi trecător vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va fi sprinten pe tot parcursul zilei. Maxima uşor mai scăzută decât ieri va fi de 26…27 de grade
Şi la munte tot vreme instabilă. Vor fi înnorări temporare şi din loc în loc averse, descărcări electrice şi vânt activ. Izolat este posibil să cadă grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 35 l/mp, cu precădere în Muntii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Sâmbătă şi duminică zonele de munte au parte de ploi de vară cu tunete şi fulgere. La amiază se adună norii şi local vor fi averse, descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului. Temperaturile vor fi normale pentru începutul lunii iulie.
La mare vremea se mai încălzeşte astăzi, dar se va menţine uşor instabilă. Cerul va fi schimbător şi trecător mai sunt posibile ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 30 de grade. Apa mării va avea o temperatura cuprinsă între 21 şi 23 de grade. În weekend vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi posibile averse mai ales după-amiază. Maximele vor fi cuprinse între 27 şi 31 de grade.
În regiunile intracarpatice ziua nu mai este aşa de senină ca cea de ieri. Mai ales în zonele de deal şi de munte, după-amiaza şi seara vor fi înnorări şi local ploi de scurtă durată cu tunete, fulgere şi unele intensificări ale vântului. Vor fi maxime de 26 de grade în Braşov, 29 de grade la Oradea, 30 de grade la Arad şi 31 de grade la Timişoara.
Vreme instabilă şi în sudul ţării. Norii acoperă cerul şi din loc în loc vor fi averse însoţite de fenomene electrice şi vânt activ. Temperaturile sunt uşor mai scăzute decât ieri in Oltenia şi vestul Munteniei – maxime de 27….28 de grade, iar în Bărăgan mai ridicate, până spre 30 de grade în Brăila.
Instabiltatea atmosferică se manifesta în zonele de deal şi de munte şi local în regiunile sud-vestice, unde se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 35 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade – în general normale pentru o zi de iulie.
Zoom!

ploi_1337844429_97151800_1_35131900 (1)
În Dobrogea vremea se încălzeşte faţă de ieri, iar ploile se răresc. Averse vor mai fi pe arii restrânse îndeosebi în sudul regiunii. Termometrele vor arăta 28 de grade la malul mării in Constanta şi 31 de grade la Tulcea.
Mai cald decât ieri şi în Moldova. 5…7 grade în plus mai ales în estul regiunii – astfel la Galaţi şi Vaslui vor fi 30 de grade, 31 de grade la Iaşi, 28 de grade în Bacău şi Botoşani şi 25 de grade la Suceava – valori normale de iulie. Aversele vor cădea local mai ales în dealurile subcarpatice şi la munte.
VREMEA PE 2 ZILE
Sâmbătă vremea se menţine instabilă îndeosebi în zonele de deal si de munte. Prin urmare după o prima jumătate de zi cu soare şi nori de vreme bună spre amiază înnorările se vor accentua şi vor fi avserse însoţite de descărcări electrice în zonele de deal şi de munte, local în centrul şi estul ţării şi pe arii restrânse în rest. Vor fi condiţii de grindină, iar vântul va fi activ în sud-est, dar si pe timpul ploilor. Temperaturile maxime în general peste pragul climatologic de vară, se vor încadra între 24 şi 31 de grade.
În Bucureşti vor fi înnorări temporare după-amiază şi seara când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul nu trece de moderat, iar maxima termică va fi de 31 de grade.
Duminică vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi după-amiază şi la începutul nopţii, când local în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi la munte vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele se vor încadra între 23 de grade în nordul Moldovei şi 31…32 de grade în regiunile vestice si sud-estice.
În Capitală posibile averse tot spre seară – până atunci soarele domină atmosfera de vară, iar în termometre se vor aduna 31 de grade.

Sigur te intereseaza si.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu