EMAG

EMAG

01.07.2013

Soare nemilos si seceta, pana la toamna. Uite prognoza pana la 1 octombrie!

Soare nemilos si seceta, pana la toamna. Uite prognoza pana la 1 octombrie!
Va fi foarte cald in sudul tarii si pe Litoral! Cu 2-4 grade mai mult fata de anul trecut. Specialistii britanici de la Centrul European de Prognoza, din Reading, Anglia, au realizat prognoza pentru urmatoarele trei luni si spun ca vom avea o vara fierbinte, cu precipitatii foarte putine.

IULIE. Va fi foarte cald in Delta, pe Litoral, in Lunca Dunarii si in Baragan. Insa, aria unde temperaturile vor fi mai mari decat anul trecut se lateste spre Moldova, sudul Moldovei, sudul Olteniei si Banat. Chiar si in centrul tarii sunt estimate valori mai mari decat in mod normal,cu 2-4 grade. Nici urma de nor, poate cativa stropi prin nordul tarii.
AUGUST. Cald si foarte cald. Aerul va fi respirabil la munte si in cateva locuri din nordul tarii. In rest, valori mai mari cu cel putin 2 grade fata de anul trecut. Vom duce dorul averselor de ploaie: maximum patru galeti de ploaie in tot sudul tarii si deloc pe Litoral. Zona unde sunt prognozate precipitatii este minuscula, in nordul tarii.
SEPTEMBRIE. Vremea se mentine calduroasa in toata tara, cu valori mai mari in Lunca Dunarii, sudul Olteniei, sudul Moldovei, Muntenia, Dobrogea, Litoral si Delta Dunarii. Foarte putine ploi, doar in nordul extrem al tarii si maximum 20 l/mp toata luna, in sud, in Moldova, Oltenia, Banat si Dobrogea. In aceste zone va fi a treia luna fara precipitatii, desi se va instala seceta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu