EMAG

EMAG

10.12.2013

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion?

Vom avea o iarnă cu temperaturi normale, spun meteorologii, care au făcut publice estimările pentru lunile decembrie, ianuarie şi februarie. Datele vin de la Centrul European pentru prognoze pe durata medie din Anglia şi se pot adeveri în proporţie de 60% .
Meteorologii spun că anul acesta iarna va semăna foarte mult cu cea de anul trecut. În 2012, în preajma Crăciunului, vremea s-a încălzit. Anul acesta, spun meteorologii, vom avea o iarnă autentică de Crăciun şi de Revelion în centrul şi nordul ţării.
Temperaturile medii normale în luna decembrie sunt între 0 şi 8 grade, iar în sud-est vor fi precipitaţii mixte şi cel mai probabil polei.
Este estimat că în centrul, nordul şi nord-estul ţării, temperaturile vor fi mai coborâte, în timp ce în restul ţării ne aşteptăm la valori normale, a declarat Viorica Dima, şeful Centrului Naţional de Prognoză.
În luna ianuarie, regimul termic va fi mai blând doar în sudul şi sud-estul ţării.

Se aşteaptă mai multe precipitaţii în vestul şi centrul ţării. Cele mai mici temperaturi vor fi în zonele centrale
, a mai spus Viorica Dima.

Pentru a doua lună a anului viitor, meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi normale. Specialiştii nu se aşteptă la episoade de vreme severă.
Anul trecut am avut parte de o iarnă extrem de blândă, dar a fost foarte lungă. Am avut episoade de ger şi viscol până spre sfârşitul lunii martie. Anul acesta, spun meteorologii, se va încălzi în sud şi sud-estul ţării încă din februarie. Va ninge, însă, cu precădere în regiunile intracarpatice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu