EMAG

EMAG

17.02.2015

FIRMELE PENALE, LUCRĂRI PE BANII PUBLICI ÎN DÂMBOVIȚA

Epoca băieților deștepți care profită de banii publici pentru a se îmbogăți prin diverse mecanisme pare a se apropia de sfârșit. Procurorii descoperă tot mai multe șmecherii prin care indivizi cu funcții înalte și cu firme care mai de care mai prospere, dar care intră în insolvență peste noapte se îmbogățesc din bani europeni și din banii bugetelor locale și județene.
Astfel, avem ocazia să vedem și noi, muritorii de rând, cum au ajuns firmele unor indivizi să aibă venituri la care unii nici măcar nu pot visa...
În ultima perioadă s-a discutat despre mai multe companii prin care s-au deturnat fonduri ori s-au creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele și impozitele datorate statului. 
Ultima identificată este SC Grossman Engineering Grup SRL, deținută de cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, despre care procurorii spun că ar fi deturnat 54% din fondurile destinate unor lucrări de canalizare din județul Prahova. Interesant este că, în același an în care a semnat contractul cu județul vecin, compania respectivă a semnat și cu județul Dâmbovița. Mai exact, este vorba despre proiectul ”Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din Târgoviște”, câștigat în asociere cu SC Complis SA şi SC Proms Concept Group SRL.  În anul 2013, firma cumnatului premierului a intrat în insolvență, aspect care este la modă printre firmele care execută lucrări din bani publici... și s-a retras, lucrarea fiind continuată de parteneri.
Alte trei firme penale care au intrat în vizorul procurorilor pentru că ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxe și impozite sunt UTI, Erbașu și Strabag, toate având proiecte câștigate în județul Dâmbovița.
Erbașu și UTI lucrează la PIDU B din municipiul Târgoviște, proiect amplu de o valoare aproximativă de 70 de milioane de lei.
Erbașu și Strabag au lucrat pentru Compania de Apă Târgoviște- Dâmbovița la ”Reabilitarea și extinderea stației de epurare Târgoviște-Sud”, proiect în valoare de peste 60 de milioane de lei care a fost finalizat. Strabag a mai lucrat și ca subcontractant la Spitalul Județean.
Acestea sunt cele mai importante firme care au lucrat și lucrează în județul Dâmbovița în cadrul unor proiecte pe bani publici. Cercetările în cazul acestora s-ar putea să conducă la descoperiri dezastruoase pentru multe persoane cu funcții înalte în județ...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu