EMAG

EMAG

07.05.2015

TRENUL VA FI REPUS PE ȘINE PE LINIA TÂRGOVIȘTE-PIETROȘIȚA

Veste bună pentru dâmbovițenii care fac naveta pe ruta Târgoviște Pietroșița! După mai mulți ani în care parlamentarii din județ și administrația județeană au făcut demersuri pentru ca circulația feroviară pe această linie să fie reluată, iată că reprezentanții CFR Călători s-au lăsat convinși de necesitatea transportului cu trenul. Astfel, în cursul lunii mai a anului curent, trenul urmează a fi repus pe șine, spre mulțumirea dâmbovițenilor.
Deputatul Ionuț Săvoiu care s-a implicat cel mai mult în rezolvarea acestei probleme a anunțat că ministrul secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, l-a anunțat că transportul va fi reluat curând.
”Transportul ar putea fi reluat în cursul lunii mai. Sper să avem tren, nu trenuleț pe calea ferată. Mi s-a arătat un document, unde se spune că vor fi motoare de proveniență germană. CFR va relua acest transport de călători.”, a precizat parlamentarul.
Fiind închisă încă din luna mai a anului 2013, linia Târgoviște- Pietroșița a fost considerată neprofitabilă și niciun operator economic nu s-a prezentat la licitațiile organizate pentru a o prelua. Zeci de mii de locuitori din nordul județului au dificultăți în a face naveta din cauza lipsei transportului feroviar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu