EMAG

EMAG

12.01.2012

S-a hotărât micşorarea preţului gigacaloriei cu peste 50%

Facturile pentru târgovişteni se vor reduce la jumătateConsilierii locali au votat miercuri, o propunere care, cu siguranţă, îi vor mulţumi pe mulţi pensionari sau cetăţeni mai puţin avuţi. S-a hotărât micşorarea preţului gigacaloriei cu peste 50%, de la 427 de lei, la 200 de lei.

Hotărârea s-a aprobat în unanimitate iar diferenţa de preţ urmează să fie suportată din bugetul Consiliului Local. “Am decis să micşorăm preţul gigacaloriei pentru că situaţia financiară de acum ne permite asta”, a spus primarul Gabriel Boriga.
La momentul când a fost votată majorarea de preţ la 427 de lei, reprezentanţii Termica au spus că pentru un apartament de două camere, costul mediu lunar al căldurii se ridică la 500 de lei, iar pentru un apartament de trei camere, la peste 700 de lei. Facturile “majorate” nu au ajuns încă în cutiile poştale ale târgoviştenilor, însă mulţi se gândesc tremurând la ele.
Numai în vara lui 2011, aproape 2.000 de târgovişteni s-au debranşat de la sistemul centralizat. Dacă în urmă cu 10 ani societatea locală de termoficare din Târgovişte avea aproape 22.000 de abonaţi casnici, acum are sub 5.000.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu