EMAG

EMAG

13.03.2012

Dosar penal pentru 3 infracţiuni grave

Dosar penal pentru 3 infracţiuni grave!Cazul revoltător de la școala din Viișoara, Dâmbovița, a trezit reacţii la nivel înalt. Decesul micuţei este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte care va da raportul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
“Procurorul care va exercita supravegherea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu va dispune efectuarea de cercetări, inclusiv cu privire la modalitatea de autorizare din punct de vedere sanitar a unităţii de învăţământ”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Din primele cercetări, a rezultat faptul că, luni, la orele 10,26 , în timp ce se aflau în pauza dintre ore, trei eleve (în vârstă de 8 ani), au căzut în fosa septică din curtea şcolii, după ce au sărit pe două dale din beton care au cedat sub greutatea lor.

Sursa citată precizează că un angajat al şcolii a intervenit imediat şi a reuşit să scoată din fosa septică a şcolii pe două dintre minore, cea de-a treia fetiţă fiind scoasă de lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, fiind constatat decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Un copil, elev în clasa a doua, a murit, luni, după ce a căzut în haznaua din curtea şcolii din comuna dâmboviţeană Viişoara, incidentul având loc în recreaţie, când mai mulţi elevi s-au jucat şi trei au căzut în hazna.

Doi dintre aceştia au fost salvaţi de cadrele didactice, iar al treilea a fost scos de pompieri, fiind decedat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu