EMAG

EMAG

14.03.2012

trimis în judecată

Primarul din Văcărești, trimis în judecată pentru luare de mită
Florinel Voicu

Florinel Voicu a fost trimis în judecată pentru că a primit mită 65.000 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale. Denunțătorul a fost fiul deputatului PSD, Dragoș Dumitru. În schimbul banilor, edilul s-a angajat să aprobe plata contravalorii unor lucrări de iluminat public pe care firma nu le executase.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Florinel Voicu, primarul comunei Văcăreşti (PSD), judeţul Dâmboviţa, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada aprilie 2011-ianuarie 2012, inculpatul Florinel Voicu, în calitate de primar al comunei Văcăreşti, după o înţelegere prealabilă, a pretins şi primit de la un administrator de societate comercială, persoană denunţătoare în cauză, suma totală de 65.000 de lei, în două tranşe.

În schimbul banilor, inculpatul s-a angajat să aprobe plata, de către primărie, a contravalorii unor lucrări de iluminat public neexecutate (113.000 lei) pe care firma denunţătorului era obligată să le execute în baza unui contract.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurator, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului Voicu Florinel, până la concurenţa sumei reprezentând obiectul infracţiunii de luare de mită.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu