EMAG

EMAG

07.07.2012

Roger Federer s-a calificat în finala 6-3, 3-6, 6-4, 6-3

Elvețianul Roger Federer, cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a opta oară în finala turneului de la Wimbledon, un record al competiției, după ce l-a învins în semifinale, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, 6-3, pe liderul mondial Novak Djokovic.
Acesta a fost al 27-lea meci între cei doi, însă primul pe iarbă. În urma acestui rezultat, Roger Federer conduce cu 15-12 în meciurile directe cu Novak Djokovic. Partida de pe terenul Central de la Wimbledon a durat 2 ore și 19 minute.
Federer va încerca să obţină pentru a şaptea oară trofeul şi să egaleze recordul lui Pete Sampras, duminică, în finala cu britanicul Andy Murray, învingător în patru seturi în fața francezului Jo Wilfred Tsonga.
Dacă va câştiga finala, Roger Federer, locul 3 mondial, va reveni pe prima poziţie în clasamentul ATP şi va egala un alt record al lui Sampras, acela de 286 de săptămâni petrecute în vârful ierarhiei.
"Nu există nicio îndoială, Roger a fost jucătorul mai bun astăzi. A fost agresiv în momentele decisive și a lovit perfect din toate unghiurile. Era de așteptat să joace astfel, fiind vorba de o semifinala de Grand Slam. Azi nu mi-a funcționat serviciul și ai puține șanse să câștigi punctul atunci când joci defensiv, de pe spatele terenului. Am pierdut contra unui mare campion, dar nu este nici primul și nici ultimul eșec pe care îl voi avea. Așa e în sport, trebuie să merg mai departe", a declarat învinsul Djokovic la sfârșitul partidei.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu